Nogomet

Uefa podaljšala rok za delno odprtje tribun na Euru

Nyon, 07. 04. 2021 20.59 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Evropska nogometna zveza je podaljšala rok gostiteljem evropskega prvenstva v zvezi s prisotnostjo gledalcev na tribunah. Končna odločitev glede gostiteljev in števila navijačev na stadionih 12 evropskih mest bo tako znana 28. aprila.

Predsednik Uefe je Aleksander Čeferin.
Predsednik Uefe je Aleksander Čeferin. FOTO: Damjan Žibert

Kot poroča francoska tiskovna agencija AFP, je Evropska nogometna zveza (Uefa) rok prestavila za nekaj dni, potem ko je sprva končno odločitev želela sporočiti 20. aprila. V sredo je Irska nogometna zveza na sedež Uefe poslala dopis, da v tem trenutku še ne more zagotoviti delnega odprtja tribun na stadionu Aviva v Dublinu. Dvanajst prizorišč Eura 2020, na sporedu bo med 11. junijem in 11. julijem, bi moralo sprva do danes sporočiti namero o zasedenosti kapacitet, na kar bi Uefa odločila o morebitnih spremembah, dodaja AFP. Dublin bi moral gostiti tri tekme skupinskega dela in eno tekmo osmine finala.

Na Irskem bodo v ponedeljek začeli z delnim sproščanjem ukrepov po tretjem valu okužb, a je tamkajšnja oblast že opozorila, da bo to počela postopno, saj je "hitro in nepremišljeno sproščanje povzročilo velik porast okužb v drugem valu". Predsednik Uefe Aleksander Čeferin je države gostiteljice opozoril, da bi lahko ostale brez tekem, v kolikor ne bodo zagotovile vsaj delnega odprtja tribun za največji nogometni dogodek leta, piše AFP.

V sredo je sicer Nizozemska nogometna zveza sporočila, da bo skušala za tekme na stadionu Johana Cruyffa v Amsterdamu omogočiti obisk 12.000 navijačem. Podoben dopis je po poročanju španskih medijev na Uefo poslala tudi tamkajšnja nogometna zveza. V Bilbau bodo junija poskusili varno gostiti okoli 13.000 gledalcev. Na Škotskem so prepričani, da bodo lahko pozdravili navijače na stadionu v Glasgowu. V torek je zeleno luč za tovrstne načrte na rimskem Olimpicu dobila tudi Italijanska nogometna zveza, Nemška nogometna zveza pa je lokalne oblasti v Münchnu pozvala, da čim prej storijo vse, da tudi tam odprejo tribune za določeno število navijačev.

Tekme bodo gostili še ruski Sankt Peterbrug, azerbajdžanski Baku, romunska Bukarešta, madžarska Budimpešta, stadion Parken v Koebenhavnu na Danskem ter Wembley v Londonu, kjer bo tudi finale.

Koronavirus pasica nova
  • zacetni
  • VITALHIT
  • KLET KRŠKO
  • SWY
  • WIDEX
  • PEČJAK
  • NEPREMICNINE
  • LISCA

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.