Nogomet

Uefa prisluhnila navijačem Hajduka, obeta se invazija na Ženevo

Ženeva, 21. 03. 2023 16.11 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Uefa je sporočila, da je spremenila prizorišče polfinalne tekme mladinske Lige prvakov med Hajdukom in Milanom. Obračun bi moral biti odigran v Nyonu na stadionu s kapaciteto 2.500 ljudi, a bo zaradi izjemnega zanimanja navijačev iz Splita odigran v Ženevi. Tamkajšnji Stade de Geneve sprejme 30 tisoč privržencev, pričakuje pa se vsaj 10 tisoč navijačev splitskega velikana.

Osrednji stadion v Ženevi sprejme dobrih 30 tisoč navijačev.
Osrednji stadion v Ženevi sprejme dobrih 30 tisoč navijačev. FOTO: AP

Uefa se je odločila, da polfinale mladinske Lige prvakov prestavi iz Nyona v slabih 30 kilometrov oddaljeno Ženevo. Razlog je izjemno zanimanje navijačev Hajduka za ogled tekme. Potem ko jih je bilo v četrtfinalu na legendarnem Westfalenstadionu, kjer domuje dortmundska Borussia, okoli pet tisoč, naj bi jih bilo tokrat še vsaj dvakrat toliko, poročajo različni hrvaški mediji.

Obračun med Hajdukom in Milanom bo odigran 21. aprila, zelo verjetno pa je, da se bo v zgodovino vpisal kot najbolj gledan v zgodovini mladinske Lige prvakov. Pri Sportskih novostih so zapisali, da bo Uefa – v primeru Hajdukovega napredovanja – tudi finale preselila na Stade de Geneve. 

Po spremembi prizorišča v hrvaških medijih dežujejo hvalospevi na račun Aleksandra Čeferina, ki je kot prvi mož Uefe prižgal zeleno luč za selitev polfinala. "Znova je pokazal, kako zelo mu je mar za klube in navijače, saj si je Uefa s selitvijo nakopala velike stroške. Najem stadiona, sploh v Švici, je zelo drag, poleg tega se bo moralo številčno tehnično osebje za dva dneva preseliti iz Nyona v Ženevo," piše na spletni strani najbolj branega športnega dnevnika na Hrvaškem. 

Drugi polfinale med lizbonskim Sportingom in AZ-jem iz Alkmaarja bo, kot je bilo sprva predvideno, odigran v Nyonu, saj zanimanje navijačev obeh klubov ni veliko. Prav tako posebnega zanimanja za vstopnice niso izrazili navijači Milana. 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

franci1972slo
21. 03. 2023 21.36
+5
Noro. Pri nas 10.000 ljudi ne hodi niti prve lige gledat, te pa hodijo gledat mladince. Barcelona, Napoli in Hajduk so od nekdaj drugačni klubi (pozitivno mišljeno), ne glede na rezultate.