Nogomet

UEFA še vedno poudarja dokončanje domačih prvenstev

Nyon, 21. 04. 2020 16.59 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Predstavniki 55 članic Evropske nogometne zveze (Uefa) so govorili o možnosti nadaljevanja nogometnih tekmovanj. Jasno sporočilo videokonference je bilo, da naj posamične nacionalne zveze odigrajo prvenstvo in pokal do konca. Zadnji rok za dokončanje posameznih prvenstev naj bi bil 3. avgust. O evropskih klubskih in reprezentančnih tekmovanj bodo govorili v četrtek na seji izvršnega odbora Uefe.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Aleksander Čeferin
Aleksander Čeferin FOTO: AP

Stanje v različnih ligah je zaradi pandemije novega koronavirusa zelo različno, zato Uefa predlaga, da lige prvenstvo končajo po obstoječem formatu, če bo to nujno, pa lahko lige tudi spreminjajo format tekmovanj. Uefa, ki jo vodi Slovenec Aleksander Čeferin, je zato pripravljena odločati tudi o posamičnih izjemah, kot je dodelitev mest v evropskih pokalih, če bo prišlo do posamičnih odpovedi. Ena glavnih tem sestanka je bila tudi časovnica evropskih klubskih in reprezentančnih tekmovanj. Zaenkrat Uefa daje prednost nacionalnim tekmovanjem, o mednarodnih pa bo naslednjič razpravljala že na četrtkovi video konferenci IO. Po nekaterih informacijah naj bi se vsa prvenstva v Evropi končala do 3. avgusta. 

Omenjale so se že nekatere možnosti za igranje tekem dodatnih kvalifikacij za evropsko prvenstvo. Uefa datume išče v obdobju med septembrom in novembrom letos. Končna odločitev o tem bo znana na majskem posvetu IO.

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Iztok Draksler
22. 04. 2020 20.54
naj igrajo...ce hocejo....nizozemci so se ze odlocili...da ne bodo....briga jih za uefo..kar je tudi prav....
Von_Clausewitz
21. 04. 2020 18.29
+3
Najprej bi predlagal gospodom iz eLITe, da naj začnejo malo umirjat konje s temi ciframi za nakup igralca ne glede na to ali je za privatni klub ali reprezentančni, kar je za moje pojme slednje bolno ! Da država plačuje igralcem zato, da igralci zastopajo svojo DRŽAVO ? Za moje pojme, kot daleč velik strokovnjak v športu za razliko od Čeferina ipd., ki samo gledajo na zaslužek prej kot kaj drugega, bi predlagal, da naj vsak nogometaš, košarkar, hokejist ipd. športniki naj enkrat živijo od lastnega zaslužka kot so trženje svojega imena, seminarji ipd. To da se plačujejo milijoni za ene igralce kot, da so sveti ne vem kaj, je naravnost patetično in žalostno ! Dajte raje te milijone investirat v zdravstvo in zdravstveno osebje, nato se lahko še kaj prispeva v amaterski šport oz. športnikom. Glede reprezentance pa bi predlagal, da se ne plačuje igralcem nobene plače ampak naj se jim da žepnino v kolikor niso profesionalci in se jim plača prevoz, hotel in hrano. A ne, da mi igra kitajec ali afričan v reprezentanci pa ne za to, ker je rojen v Sloveniji ! SP in EP so namenjena amaterjem, da se izkažejo profesionalnim menedžerjem. Vsaj tako bi to moralo delovat. Vi ? E moj Čeferin...da te vidimo zdaj.
MaksiLopez
21. 04. 2020 17.48
+3
glih polni stadioni so povzročili eksplozijo, ne naši seveda...f1 ma moto gp je vse virtualno...jeb* ga ta uefa rine z glavo skozi zid; Čeferin bo še drmal ježa za zadnje tekme v champions sploh tista v Milanu...
Von_Clausewitz
21. 04. 2020 18.36
+2
Saj, če ne bi bilo teh tekem najbrž tudi Quarantine ne bi bilo tako hitro. Šla bi cela sezona in šele pol bi imeli prave težave. V veliki meri so si politiki sami krivi v Italiji in Španiji. V Sloveniji pa je glavni krivec Šarčeva celotna leva vlada, ker niso želeli vsaj 10 dni prej naredit lockdown. Srečo imamo, čeprav zaradi poznih ukrepov smo izgubili 1. majske praznike !! Tako je. Hvala Šarec in celotna nesposobna leva stran. Znajo samo mlatit o nekih pravicah...nikoli pa niso dajali rešitev.
samomojemnenje
21. 04. 2020 20.45
+2
Von_Clausewitz....Mislim, da zaostajaš v razmišljanju kakšnih 50 let ali celo več.