Nogomet

Uefa podelitev nagrad in žreb Lige prvakov prestavila iz Aten v Nyon

Nyon, 09. 09. 2020 15.12 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
M.G., STA
Komentarji
0

Zaradi varnosti oziroma zdravstvenih razlogov bo slavnostno odprtje nove evropske nogometne sezone namesto v Atenah, kot je bilo načrtovano, kar v prostorih krovne zveze Uefe v švicarskem Nyonu, je sporočila Uefa. Tam bodo tako 1. oktobra podelili tudi nagrade najboljšim za prejšnjo sezono in opravili žreb skupin Lige prvakov. Tega bomo prenašali na 24ur.com.

Žreb Uefe je prestavljen v Nyon.
Žreb Uefe je prestavljen v Nyon. FOTO:

Slavnostni začetek sezone bi moral v Atenah potekati 1. in 2. oktobra, na njem pa bi poleg podelitve nagrad najboljšim opravili še žreba skupinskega dela v Ligi prvakov in Ligi Evropa. Vse to bodo zdaj, potem ko so opravili pogovore z grškimi oblastmi, prestavili v Nyon. Kot je pojasnila Uefa, bi bilo v sedanjih razmerah boja s pandemijo novega koronavirusa nemogoče varno izpeljati tako veliko prireditev s toliko udeleženci v Atenah, ne da bi prišli navzkriž s tamkajšnjimi predpisi o zbiranju v zaprtih prostorih.

V Nyonu bodo večino dogodkov izvedli brez javnosti, kar pomeni, da na žrebu skupin ne bo niti predstavnikov klubov niti novinarjev, prisotni pa bodo dobitniki nagrad. V četrtek, 1. oktobra bo Uefa opravila žreb Lige prvakov in podelila nagrade najboljšim igralcem in trenerjem v sezoni 2019/20 (s prenosom na 24ur.com), dan pozneje pa bo na vrsti še žreb Lige Evrope in podelitev priznanja najboljšemu igralcu v tem tekmovanju v prejšnji sezoni.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.