Nogomet

UEFA superpokal: Novinec Adrian, ob poškodbi Alissona, v vratih Liverpoola

Liverpool, 10. 08. 2019 09.51 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Aktualni evropski klubski prvaki so za prvo ligaško zmago plačali visok davek, na tekmi z Norwich Cityjem se je namreč poškodoval vratar Alisson Becker. Brazilcu je spodrsnilo, zaradi poškodbe mečne mišice pa ne bo mogel nastopiti na evropskem superpokalu, kjer se bo Liverpool pomeril s Chelseajem.

Pred dnevi je Liverpool, po odhodu drugega vratarja Simona Mignoleta, podpisal pogodbo z Adrianom, prav nihče pa ni mislil, da bo Španec že tako kmalu dobil priložnost na zelenici. V 39. minuti tekme z Norwich Cityjem je namreč spodrsnilo Alissonu Beckerju, ta se je le nemočno prijel za desno mečno mišico in ob pomoči zdravniškega osebja odšepal z igrišča.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Priložnost je tako dobil Adrian, ki je tako že na prvenstveni tekmi dočakal svoj debi v dresu redsov. 32-letniku mreže ni uspelo ohraniti nedotaknjene, v 64. minuti ga je premagal najboljši strelec Norwicha v pretekli sezoni Teemu Pukki (4:1). Najnovejša pridobitev na Anfieldu pa bo v vrata stopila tudi na tekmi evropskega superpokala, ki jo bo Liverpool v sredo, 14. avgusta, odigral s Chelseajem. Prenos tekme bo ob 20.40 tudi na Kanalu A in VOYO.

Becker bo zaradi poškodbe svoje mesto v superpokalu moral prepustiti Adrianu.
Becker bo zaradi poškodbe svoje mesto v superpokalu moral prepustiti Adrianu. FOTO: AP

Liverpoolovi navijači so v skrbeh, saj je prav Alisson eden tistih, ki so precej zaslužni za šampionski izplen sezone 2018/19. "Bomo videli, kako resna je poškodba. Ni mogel nadaljevati tekme, kar ni nikoli dobro znamenje. V sredo tako ne bo mogel igrati," je po tekmi pojasnil Jürgen Klopp, ki goji veliko zaupanja do španskega vratarja: "Adrian je zelo samozavesten fant, ni prišel k nam zato, da bi sedel na klopi. Mislim, da je pripravljen!"

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.