Liga prvakov

Uefa zanikala, da je zadnji rok 3. avgust: Predsednik je bil zelo jasen

Nyon, 05. 04. 2020 16.17 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Evropska nogometna zveza je v izjavi za javnost zanikala informacije, da je pripravljena na dokončanje svojih tekmovanj počakati največ do 3. avgusta. To naj bi v intervjuju za nemško televizijo ZDF povedal predsednik krovne nogometne zveze stare celine Aleksander Čeferin, a zdaj iz Nyona sporočajo, da končnega roka niso in tudi ne nameravajo postaviti.

Uefa je prek uradne izjave zanikala odmevne izjave predsednika Aleksandra Čeferina (na fotografiji).
Uefa je prek uradne izjave zanikala odmevne izjave predsednika Aleksandra Čeferina (na fotografiji). FOTO: Damjan Žibert

"Poročalo se je, da je predsednik Uefe Aleksander Čeferin za nemški ZDF povedal, da se mora Liga prvakov končati do 3. avgusta. To ne drži," so v sporočilu za javnost zapisali pri Evropski nogometni zvezi (Uefa).

Domnevna izjava predsednika Uefe Aleksandra Čeferina za ZDF je v soboto zvečer zakrožila po svetu, preberete pa si jo lahko TUKAJ.

"Predsednik je bil zelo jasen glede tega, da točnih rokov za zaključek tekmovanja ne bo postavljal. Uefa v tem trenutku analizira vse možnosti za zaključek domačih in evropskih sezon z Zvezo evropskih klubov in Zvezo evropskih lig v delovni skupini, ki jo je ustanovila 17. marca. Prioriteta vseh članov delovne skupine je ohraniti zdravje javnosti. Po tem sledi iskanje rešitev na koledarju, da bi lahko zaključili vsa tekmovanja. V tem trenutku se pregledujejo možnosti za igranje tekem julija in avgusta, če bo to potrebno, odvisno od začetka nadaljevanja in dovoljenj državnih oblasti," še sporoča Uefa.

Septembra in oktobra tekem iz aktualne sezone ne bo
Britanski BBC je v nedeljo nadaljeval s povzemanjem odmevnega pogovora, v katerem je Čeferin očitno potrdil vsaj to, da nameravajo sezono 2019/20 dokončati še pred začetkom septembra. Po njegovem mnenju si zaradi "pozitivne energije", ki jo nogomet "prinaša v domove", nadaljevanja sezone želijo tudi ljudje po svetu.

"Vsega skupaj ne bomo mogli odigrati septembra ali oktobra," je za ZDF dejal Čeferin in na vprašanje, če bi lahko sezono odpovedali, dodal: "Če nam državne oblasti ne bodo dovolile igrati, potem ne bomo mogli igrati. Dejstvo je, da res ne vemo veliko. Čakamo na razvoj te grozljive situacije v svetu, predvsem pa v Evropi. Še vedno je bolje igrati tekme za zaprtimi vrati in jih predvajati po televiziji, kar ljudje potrebujejo in si želijo, ker prinaša pozitivno energijo v njihove domove, v primerjavi s tem, da se sploh ne igra. To si ljudje želijo, to prinaša pozitivno energijo, zgodilo pa se bo julija ali avgusta."

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

fairplayy
05. 04. 2020 18.20
-9
Virus se ni rekel zadnje to je sele zacetek ljudje bodo padsli kot muhe
Maxx365
05. 04. 2020 19.07
+6
samomojemnenje
05. 04. 2020 17.04
+10
Brez veze je postavljati neke roke in planirati v naprej, kaj bo in kdaj bo. Ko bo kuga mimo, če bo, naj se odločijo. Nihče še ne ve, kaj bo z virusom, kako bo še mutiral. Sem prejle prebral, da sta Dybala in njegovo dekle prebolela bolezen, vendar sta še vedno pozitivna, je pokazal test.