Nogomet

Čeferin: V teh težkih časih je neverjetno, da smo po razporedu odigrali 97 odstotkov tekem

Nyon, 06. 11. 2020 05.15 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Evropska nogometna zveza (Uefa) je od 5. avgusta do 15. oktobra testirala 61.859 ljudi, povezanih z nogometom, samo 340 oziroma 0,55 odstotka je bilo pozitivnih na novi koronavirus. "Nogomet je ena najbolj varnih dejavnosti na svetu," so sporočili iz Uefe.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

V obdobju testiranj so pod njenim okriljem odigrali 526 tekem v desetih tekmovanjih (Liga prvakov, evropska liga, ženska Liga prvakov, mladinska Liga prvakov, superpokal, futsal Liga prvakov, Liga narodov, dodatne kvalifikacije za EP, kvalifikacije za EP mladih reprezentanc in kvalifikacije za žensko EP), samo tri odstotke tekem so morali zaradi epidemije novega koronavirusa odpovedati. "Protokol je strog in zagotavlja varnost vseh vključenih, tudi v času, ko se virus razširja po vsem kontinentu," je dejal predsednik Uefe Aleksander Čeferin in dodal: "To nam daje samozaupanje, bodo naša tekmovanja potekala tako, kot smo načrtovali. V teh težkih časih je neverjetno, da smo po razporedu odigrali 97 odstotkov tekem."

Aleksander Čeferin
Aleksander Čeferin FOTO: Damjan Žibert

Pri Uefi so dodali, da so v povprečju v enem klubu opravili 53,9 testa na tekmo, malenkost več pozitivnih pa je bilo pri osebju kot pri igralcih.

Koronavirus pasica november
Koronavirus pasica november FOTO:
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

TEDO84bv0MEDO
22. 11. 2020 17.36
-1
Zaradi biznisa Čeferin laže. Ne more si priviščiti, da bi rekel, da ima korono 20% sodnikov.
Truth
06. 11. 2020 08.45
+1
Bolj je neverjetno, kolko dnarja imajo nekateri, da ga morajo tudi letos oprat skoz fucbal.