Nogomet

Umrl je Marko Elsner

Ljubljana, 18. 05. 2020 12.03 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Po daljši bolezni je v 61. letu starosti umrl eden od najbolj prepoznavnih slovenskih nogometašev Marko Elsner. Doma je igral za ljubljanska kluba Slovan in Olimpijo, na tujem pa za beograjsko Crveno zvezdo in francoski klub Nica. Nastopal je tudi za jugoslovansko nogometno reprezentanco, z olimpijsko selekcijo pa je leta 1984 osvojil bronasto kolajno na OI v Los Angelesu. Za Slovenijo je zbral dva nastopa. Leta 2017 je bil sprejet v Hram slovenskih športnih junakov.

Za posledicami dolge bolezni je umrl nekdanji slovenski in jugoslovanski nogometni reprezentant Marko Elsner. Star je bil 60 let. Elsner velja za enega najboljših slovenskih nogometašev v zgodovini. Elsner je športno pot začel pri Slovanu, pri Olimpiji, ki jo je tedaj vodil njegov oče Branko Elsner, pa se je v osemdesetih letih minulega stoletja uveljavil tudi kot eden od najboljših nogometašev v nekdanji Jugoslaviji. Olimpijo je zapustil po 115 odigranih tekmah in 12 zadetkih. Pot ga je iz Ljubljane nato vodila v Beograd k Crveni zvezdi.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"V Zvezdo sem prišel kot smučar, odhajam kot kralj," so na uradni spletni strani Nogometne zveze Slovenije zapisali njegove znamenite besede ob prestopu. Leta 1987 se je preselil v Francijo k Nici, kjer je ostal tri sezone. Igral je tudi za Admiro Wacker v Avstriji, kariero pa od leta 1991 do 1993 zaključil s ponovnim igranjem za Nico.  Z jugoslovansko olimpijsko selekcijo je leta 1984 osvojil bronasto kolajno v Los Angelesu.

Za slovensko izbrano vrsto je zbral dva nastopa. Prvega proti Cipru 18. novembra 1992, drugega pa proti Estoniji 7. aprila 1993.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3