Nogomet

United išče začasnega trenerja, pogovori z Valverdejem že potekajo

Ljubljana, 24. 11. 2021 14.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Angleški mediji poročajo, da so vodilni možje pri Manchester Unitedu v želji po začasni rešitvi stopili v stik s španskim strategom Ernestom Valverdejem in z njim opravili prve pogovore o morebitnem sodelovanju do konca sezone. Unitedova prva želja sicer ostaja trenutni strateg PSG-ja, Mauricio Pochettino, a kot kaže, Argentinec vsaj do konca sezone ne bo zapustil francoske prestolnice.

Španski strateg Ernesto Valverde, ki je brez delodajalca od januarja lani, ko se mu je za sodelovanje zahvalila Barcelona, je sedaj v igri za enega izmed najbolj vročih trenerskih stolčkov v klubskem nogometu. Angleški mediji namreč poročajo, da angleški velikan Manchester United, ki je prejšnji teden po nekaj manj kot treh letih odpustil glavnega trenerja in nekdanjega napadalca, Oleja Gunnarja Solskjaerja, Valverdeja vidi kot najprimernejšo začasno rešitev.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Vodstvo kluba iz rdečega dela Manchestra si na mestu glavnega trenerja sicer še vedno želi bivšega stratega Tottenhama, Mauricia Pochettina, ki pa ima s francoskim velikanom PSG-jem sklenjeno pogodbo do konca junija 2023, zato se jim želja (vsaj) do poletja očitno ne bo uresničila. Otoški mediji z vlogo glavnega trenerja rdečih vragov povezujejo tudi nekdanjega igralca in stratega Real Madrida, Zinedina Zidana, ter Ajaxovega trenerja, Erika ten Haga, a sta se od zahtevnega projekta za zdaj oba ogradila.

Vlogo začasnega glavnega trenerja sicer trenutno opravlja nekdanji vezist Michael Carrick, ki je z zmago v gosteh proti Villarrealu že opravil prvi izziv v novi vlogi, a zdi se malo verjetno, da bi mu bilo vodenje ekipe, ki se muči predvsem v domačem prvenstvu, zaupano do konca sezone.

Michael Carrick je proti Villarrealu uspešno debitiral v vlogi glavnega trenerja.
Michael Carrick je proti Villarrealu uspešno debitiral v vlogi glavnega trenerja. FOTO: AP

57-letni Valverde, ki je nazadnje med junijem 2017 in januarjem 2020 sedel na klopi španske Barcelone, bi tako kaj kmalu utegnil sesti na trenerski stolček moštva, ki domuje na Old Traffordu, in tam ostal do konca aktualne sezone, ko bo vodstvo rdečih vragov znova iskalo dolgoročno rešitev. 

Ernesto Valverde
Ernesto Valverde FOTO: AP

Z Barcelono je Valverde sicer dvakrat osvojil špansko prvenstvo, enkrat španski kraljevi pokal in enkrat španski superpokal.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Vladimir.Krutov
25. 11. 2021 14.42
Resnica lepo in točno si spodaj napisal....v tem primeru naj prevzame ekipo in konec sezone pove kaj ekipa rabi in česa se naj znebi...
Ni nam vseeno
25. 11. 2021 17.51
+0
Težava je ker ManU išče trenerja, ki se bo sprijaznil z Ronaldom v ekipi ...
Ni nam vseeno
25. 11. 2021 11.01
+0
Ernesto Valverde je gospod tipa Ancelotti ali recimo tipa Pellegrini...Mislim, da je njegova dobra stran obramba ekipe delno na račun napada...Zagotovo pa ni trener za katerega bi bil denar vodilo. Iz Barcelone je moral oditi... ( za to sem bil tudi jaz , ko igra ni bila več všečna, rezultati pa kopneli) ....
Ni nam vseeno
25. 11. 2021 11.02
+0
Bistvo je, da se je ob odhodu odpovedal cca 20M evrov odškodnine, pa je bila Barcelona vodilna v Laligi in UCL... To pa je danes redkost, če vprašamo trenerje tipa Mourinha...tako denarja kot pozicije ekipe, ki jo zapusti trener
Vladimir.Krutov
24. 11. 2021 19.23
-1
Ernesto nimaš kaj čakat....če je za pol sezone....
ddolores
24. 11. 2021 14.51
+3