Nogomet

United računa na mlade: bo sedmica pripadla 16-letniku?

Manchester, 18. 08. 2019 14.06 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Pri Manchester Unitedu so po prihodu Oleja Gunnarja Solskjaerja očitno obrnili nov list v klubski zgodovini. Po letih toplo-hladnih predstav, s katerimi niso resno konkurirali za naslov v Premier League, bodo odslej več stavili na mlade nogometaše, zagotavlja Norvežan. Del nove klubske politike je tudi nedavni prihod 16-letnega Hannibala Mejbrija.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

16-letni Hannibal Mejbri, ki nase vsaj toliko kot z dobrimi predstavami opozarja tudi z bujno pričesko, je bil zadnja letošnja okrepitev Manchester Uniteda. Čeprav leta 2003 rojeni nogometaš še nikoli ni nastopil v članski konkurenci, so zanj na Old Traffordu odšteli kar 10 milijonov evrov. Da nanj še kako resno računajo, pa nakazuje tudi najnovejša poteza vodilnih pri rdečih vragih. Angleški mediji namreč poročajo, da bodo na Old Traffordu kultno sedmico, ki je trenutno prosta, ponudili prav mlademu Francozu.

Mejbri bo lahko prvo profesionalno pogodbo z rdečimi vragi sicer podpisal šele prihajajočega januarja, ko bo dopolnil 17 let. Do takrat bo sedmica, ki jo je nekdaj nosil tudi Cristiano Ronaldo, po vsej verjetnosti ostala neuporabljena. Da govorice niso iz trte zvite, je nakazal tudi nogometaš sam, ki je na Instagramu objavil dres Manchester Uniteda s svojim imenom, ki ga krasi prav številka sedem. 

Na Old Trafford sta to poletje prispela tudi 21-letna Aaron Wan-Bissaka in Daniel James. Poleg tega se pričakuje, da bo večje minutaže deležen tudi 17-letni napadalec Mason Greenwood, ki bo skušal delno zapolniti vrzel po odhodu Romeluja Lukakuja. Vse to napoveduje svetlo prihodnost rdečih vragov, v kar je prepričan tudi Solskjaer: "Verjamem v ta način vodenja kluba. To so odločitve, ki jih moramo sprejeti sedaj. Lahko jih prestavimo za eno ali dve leti, a bi s tem samo izgubljali čas. To so nogometaši, ki so prihodnost kluba, vanje je treba verjeti že sedaj."

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

SAF1
18. 08. 2019 18.55
+4
Sam upam, da ne bo pojedel kakega igralca kot je že Suarez že 2x to poskušal narediti. Drugače pa ja strinjam se s to "novo" politiko, mislim pa da bi morali omejiti nastope za prvo enajsterico od 18 let naprej, ker to so še praktično otroci in taki se najprej poškodujejo + neizkušeni so.