Nogomet

United še kar 'leti' pod Solskjaerjem: Pogba ne skriva zadovoljstva

Manchester, 31. 12. 2018 07.49 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Manchester United je pod vodstvom začasnega trenerja Oleja Gunnarja Solskjaerja visoko dobil še tretjo tekmo po odhodu kritiziranega Joseja Mourinha. Po slavju na Old Traffordu, kjer je padel Bournemouth (4 : 1), je Solskjaer zadovoljen ugotovil, da je strelec dveh golov Paul Pogba odigral "vrhunsko tekmo". Tudi zato, ker ni pretiraval s preigravanji in ostalimi vložki.

Old Trafford je spet prepeval v čast Oleju Gunnarju Solskjaerju (na fotografiji) in njegovi ekipi.
Old Trafford je spet prepeval v čast Oleju Gunnarju Solskjaerju (na fotografiji) in njegovi ekipi. FOTO: AP

Poleg dveh golov je Paul Pogba k zmagi s 4 : 1 nad Bournemouthom na Old Traffordu prispeval še podajo, Manchester United pa je ohranil stoodstotni niz pod vodstvom Oleja Gunnarja Solskjaerja. Norveški trener, sicer legenda rdečih vragov, pa je povsem v slogu svojega mentorja Sira Alexa Fergusona po tekmi v Manchestru opomnil Pogbaja, da ob tako razkošnem talentu ne potrebuje nobenih bleščečih preigravanj in podobnih vložkov, da bi dokazal, kako dober je.

POGBA

"To je vrhunska, vrhunska predstava vezista," je o Francozu, ki se je povsem razigral po odhodu Joseja Mourinha, povedal Solskjaer. "Gre za delovno vnemo, igro z glavo, dobivanje štartov, brez bahaštva in gre za dotik, podajo in nato gibanje. Najboljši je, ko igra to igro. Morda bi lahko bolje opravil pri enem dotiku z žogo, a ni mogel storiti veliko več," je nadaljeval Skandinavec na Unitedovi klopi.

Pogba: Bolj smo napadalni in ustvarjamo več priložnosti
Pod njegovo taktirko so rdeči vragi zabili že 12-krat na treh tekmah, 45-letni strateg je celo šele tretji trener v zgodovini kluba, ki je dobil prve tri ligaške preizkušnje v svoji novi vlogi ‒ pred njim je to uspelo Siru Mattu Busbyju in Mourinhu. Nobena skrivnost ni, da je menjava na klopi najbolj navdušila ravno junaka večera Pogbaja, ki je po tekmi dejal, da vsi igralci "uživajo" po spremembi vodstva.

"Mi smo Manchester United in moramo biti na vrhu lestvice, gre preprosto za reakcijo vseh igralcev in vsi uživajo. Drugačno je, še vedno smo dobivali tekme s starim trenerjem, a gre zgolj za drug slog igranja, bolj smo napadalni in ustvarjamo več priložnosti. Tako si želimo igrati," je izjavil Pogba.

"Vedno si želiš storiti več, a želim si igrati za ekipo in igrati preprosto. Potrebovali smo zmago, pa še uspela nam je odlična predstava. Vračamo se, še vedno nas čaka dolga pot, a prekrasno je zaključiti leto na takšen način."

'Moramo zabavati gledalce'
Edina neprijetnost nedeljskega večera se je zgodila v drugem polčasu, ko je po nepremišljenem štartu rdeči karton dobil Eric Bailly. Branilec bo zdaj moral izpustiti tekmi z Newcastle Unitedom, Readingom in gostovanje v pokalu FA pri Tottenhamu.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Ve, da je zamudil v tem primeru. Mislil je, da bo dobil žogo, zato nimam pripomb," je o izključitvi reprezentanta Slonokoščene obale povedal Solskjaer, ki še ni povsem opustil možnosti, da bi, kljub temu da so ga predstavili kot začasnega oziroma posojenega trenerja Moldeja, po koncu sezone dobil dolgoročnejšo pogodbo.

"Kar nekaj let je že minilo, odkar sem bil tu, a tako je bilo. Delo sem opravljal naprej, potem ko sem ga prvič izkusil kot mlad trener. Želimo igrati napadalno. Dve tekmi smo odigrali doma in gledalci ... Moramo jih zabavati. Imaš dobre igralce, dobre ljudi, želijo se učiti, izboljšati. Jaz želim le prispevati moj delček v mesecih, ko sem tu," še pravi Solskjaer.

TEKMA

LESTVICA

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Nobody75
31. 12. 2018 08.51
+12
Pa kje si bil ves ta čas Ole Gunnar The Baby-faced Assassin.