Nogomet

United v podaljšku izločil Liverpool, Coventry šokiral Wolvese

Anglija, 18. 03. 2024 12.41 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min
Avtor
Simon Valant
Komentarji
1

Na britanskem otočju so se odvili četrtfinalni obračuni pokalnega tekmovanja. V polfinale FA pokala, ki bo na Wembleyju, so se prebili Chelsea, Manchester City, Manchester United in drugoligaš Coventry City.

Rdeči vragi v 121. minuti do polfinala

Četrtfinale FA pokala je postreglo z velikim derbijem med Unitedom iz Manchestra in Liverpoolom. Nogometna poslastica, polna preobratov, se je zavlekla v podaljšek, kjer so več moči in zbranosti premogli varovanci Erika ten Haga (4:3).

Alexis Mac Allister je načel mrežo domačih.
Alexis Mac Allister je načel mrežo domačih. FOTO: AP

Rdeči vragi so povedli v 10. minuti po golu Scotta McTominaya, gostje pa so v zaključku prvega dela igre spisali preobrat prek Alexisa Mac Allisterja in Mohameda Salaha. V drugem polčasu je bila pobuda na strani Liverpoola, toda do izenačenja so v 87. minuti prišli domači nogometaši, ko je v polno zadel rezervist Antony. United je imel nato celo imenitno priložnost za zmago po rednem delu, a zapravil jo je Marcus Rashford.

Sledil je podaljšek, v katerem so Redsi znova prišli do vodstva. Sicer razpoloženi Andre Onana je moral še tretjič po žogo v svojo mrežo, ko je dokaj srečno do zadetka prišel Harvey Elliott. Domača zasedba je v drugem delu podaljška zaigrala 'na glavo', kar se jim je obrestovalo z golom Rashforda, ki je izkoristil napako Darwina Nuneza

Amad Diallo v 121. minuti poskrbel za napredovanje Uniteda
Amad Diallo v 121. minuti poskrbel za napredovanje Uniteda FOTO: AP

Zdelo se je, da bodo na Old Traffordu o polfinalistu odločali kazenski streli, toda United je v 121. minuti zrežiral bliskovit protinapad, uprizorila pa sta ga Alejandro Garnacho in Amad Diallo. Precej nerazumljivo razredčeno obrambo gostov je kaznoval 21-letnik iz Slonokoščene obale, ki je po golu naivno slekel dres in prejel drugi rumeni karton, za kar je bil izključen. Poraz v teatru sanj je bila zadnja tekma Jurgena Kloppa na klopi Liverpoola v tem tekmovanju. 

Statistika Manchester United -  Liverpool
Statistika Manchester United - Liverpool FOTO: Sofascore.com

Drugoligaš Coventry presenetil Wolverhampton

Coventry, ki v Championshipu zaseda osmo mesto, je tekmo odprl odločno in bil precej nevarnejši nasprotnik, toda preglavice jim je povzročal domači vratar Jose Sa. Vendarle pa je bil Portugalec, ki bo 26. marca nastopil v Stožicah (Slovenija - Portugalska), nemočen v 53. minuti, ko se je med strelce vpisal Ellis Simms.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

V zaključku rednega dela igre sta za preobrat Wolvesov poskrbela bočna branilca Rayan Ait Nouri in Hugo Bueno. Sledil je močan odziv gostov, ki so v sodnikovem podaljšku z dvema zadetkoma šokirali Molineaux. V sedmi minuti dodatka je v polno zadel napadalec Simms, v 10. pa Haji Wright. Coventry se je tako z zmago (2:3) po 37 letih znova uvrstil v polfinale najstarejšega nogometnega tekmovanja.

V polfinalu se bosta udarila Chelsea in City

Žreb polfinalnih parov je postregel s ponovitvijo finala Lige prvakov v sezoni 2020/21. Na Wembleyju bosta namreč moči merila Manchester City in Chelsea, drugo finalno vozovnico pa bosta v medsebojnem obračunu iskala Manchester United in Coventry.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Četa Pepa Guardiole je v četrtfinalu dokaj rutinirano izločila Newcastle, končnih 2:0 pa je že v prvem polčasu postavil Bernardo Silva. Črno-beli niso bili kos aktualnim pokalnim prvakom, na vrata Stefana Ortege so namreč sprožili zgolj dva strela (enega v okvir). 

Erling Haaland, Bernardo Silva in Phil Foden
Erling Haaland, Bernardo Silva in Phil Foden FOTO: AP

Precej več se je dogajalo na četrfinalnem dvoboju na Stamford Bridgeu, kjer je Chelsea premagal (4:2) Leicester City, ki je vse bližje povratku v Premier ligo. Londončani so povedli v 13. minuti prek Marca Cucurelle, v 26. minuti pa so imeli priložnost za povišanje svoje prednosti, a je najstrožjo kazen slabo izvedel Raheem Sterling. Premoč domačih je nato vendarle kronal Cole Palmer.

Chelsea - Leicester
Chelsea - Leicester FOTO: AP

V drugem polčasu so se lisice vrnile v igro po bizarnem avtogolu Axela Disasija in po lepem zadetku Stephyja Mavididija. Goste je nato presekala izključitev Calluma Doylea, ki je kot zadnji igralec podrl Nicholasa Jacksona. Chelseajeva številčna premoč je prišla do izraza v sodnikovem podaljšku, ko sta dvakrat mrežo Leicestra zatresla rezervista Carney Chukwuemeka in po sijajnem individualnem prodoru še Noni Madueke

Izidi, četrtfinale FA pokala:
Wolverhampton - Coventry City 2:3 (0:0)
Ait Nouri 83., Bueno 88.; Simms 53., 90+7., Wright 90+10.

Manchester City - Newcastle United 2:0 (2:0)
Silva 13., 31.

Chelsea - Leicester City 4:2 (2:0)
Cucurella 13., Palmer 45+1., Chukwuemeka 90+2., Madueke 90+8.; Disasi 51./ag, Mavididi 62.
RK: Doyle 73

Manchester United : Liverpol 4:3* (2:2, 1:2)
McTominay 10., Antony 87., Rahsford 112., Diallo 120+1.; Mac Allister 44., Salah 45+2., Elliott 105.
RK: Diallo 120+2.

*podaljšek

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ledr
18. 03. 2024 14.03
+3
Liverpool mi je zelo simpatičen klub. Ampak v tem primeru sem navijal za United. In to zato, ker ga bo City v finalu lažje premagal kot Liverpool he,he...