Nogomet

Arsenalu derbi s Chelseajem, remi lisjakov in vragov, Everton skočil na drugo mesto

Leicester, 26. 12. 2020 20.24 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min
Avtor
T.Š., M.G.
Komentarji
5

Za uvod v 15. krog angleškega nogometnega prvenstva sta se na tradicionalni 'Boxing Day' pomerila Leicester in Manchester United. Dvoboj moštev z vrha lestvice se je končal z remijem (2:2), rdeči vragi so sicer dvakrat vodili, a je točko domačim v končnici tekme zagotovil kar branilec Uniteda Axel Tuanzebe z avtogolom.

Pred začetkom tega dvoboja je Leicester zasedal drugo, Manchester United pa tretje mesto na lestvici Premier League, v vodstvu še naprej ostaja Liverpool. Tudi po koncu tekme in remiju v Leicesterju ni prišlo do sprememb, gostitelji imajo 28, rdeči vragi pa 27 točk. 

Kar se tiče enajsteric obeh moštev, je domači trener Brendan Rodgers na igrišče poslal naslednje igralce: Kasper Schmeichel, James Justin, Wesley Fofana, Jonny Evans, Timothy Castagne, Wilfred Ndidi, Youri Tielemans, Marc Albrighton, James Maddison, Harvey Barnes, Jamie Vardy. 

Gostujoči trener Ole Gunnar Solskjaer pa se je odločil za naslednjo enajsterico: David de Gea, Victor Lindelof, Eric Bailly, Harry Maguire, Luke Shaw, Fred, Scott McTominay, Daniel James, Bruno Fernandes, Marcus Rashford, Anthony Martial. Eric Bailly je tokrat zamenjal Aarona Wan-Bissako, Jesse Lingard pa je bil tokrat na klopi za rezervne igralce.

Marcus Rashford je na tekmi dosegel vodilni gol.
Marcus Rashford je na tekmi dosegel vodilni gol. FOTO: AP

V vodstvo so prvi prišli gostje, Marcus Rashford je dosegel gol v 23. minuti, to je bil njegov 50. gol v Premier League, a v 31. minuti je izid izenačil Harvey Barnes. To je bil izid prvega polčasa. Bruno Fernandes je gol za novo vodstvo rdečih vragov dosegel v 79. minuti, podal mu je Edinson Cavani (v igro je vstopil v 77. minuti, zamenjal je Martiala). Kazalo je, da bo gostom to zadoščalo za tretjo zaporedno zmago, a so se domači hitro vrnili v igro. Izenačenje je sledilo je le šest minut kasneje, posredni krivec pa branilec Uniteda Axel Tuanzebe, saj se je žoga po strelu Jamieja Vardyja od njega odbila v gol. 

United je tako tudi zamudil priložnost, da bi izenačil rekord Chelseaja iz leta 2008, ko so Londončani nanizali 11 zaporednih zmag v gosteh, saj so se rdeči vragi ustavili pri desetih.

Derbi Arsenalu, Arteta malce lažje zadihal
Londonski derbi med Arsenalom in Chelseajem so na domačem stadionu Emirates dobili topničarji (3:1) Ti so po seriji neverjetno slabih rezultatov v domači Premier League s prvo ligaško zmago po 1. novembru, ko so premagali zasedbo Manchester Uniteda, le malce lažje zadihali, a še vedno domujejo na skromnem 14. mestu ligaške lestvice. To je bila sicer šele peta ligaška zmaga Arsenala v sezoni 2020/21. Chelsea je na drugi strani zapravil izvrstno priložnost za skok med prva tri moštva. 

Bernd Leno s soigralcema po ubranjeni enajstmetrovki.
Bernd Leno s soigralcema po ubranjeni enajstmetrovki. FOTO: AP

Za zmago varovancev Mikela Artete, ki se mu v zadnjem času pošteno trese trenerski stolček, so tokrat poskrbeli Alexandre Lacazette, Granit Xhaka in Bukayo Saka. Francoz in Švicar sta zadela že v prvem polčasu, 19-letni angleški up Saka pa je na 3:0 povišal v 56. minuti tekme. Častni zadetek za Londončane je v 85. minuti zabil Tammy Abraham. Da ta noč ni bila usojena modrim, je dokazal tudi Jorginho v sodnikovem podaljšku, ko je zapravil strel z bele točke. Arsenal se je tako na praznem stadionu veselil zmage s 3:1. 

Aston Villa z novim darilom navijačem
S predstavami v aktualni sezoni Premier League še naprej presenečajo nogometaši Aston Ville. Ti so v 15. krogu na t.i. Boxing Day, ki je na Otoku rezerviran za odpiranje (in nakupovanje močno znižanih) daril, vpisali še osmo zmago sezone, a imajo na svojem kontu le 13 odigranih tekem. S 25 točkami trenutno zasedajo šesto mesto, v kolikor pa bi dobili tudi obe zaostali tekmi, bi bili le za vodilnim Liverpoolom. Tokrat so varovanci Deana Smitha navdušili s predstavo v drugem polčasu, ko so kljub izključitvi Tyrona Mingsa v 45. minuti tekme v drugem polčasu Crystal Palacu nasuli še dva zadetka in tekmo sklenili z zmago s 3:0. 

Večerni zmagi Man Cityja in Evertona
Nogometaši Manchester Cityja so na domačem Etihadu v večernem obračunu z 2:0 odpravili zasedbo Newcastla. Pod zadetka sta se podpisala Ilkay Gundogan in Ferran Torres. City je vpisal še sedmo ligaško zmago in je tako neporažen že vse od 21. novembra, ko je klonil na gostovanju pri Tottenhamu.

Ferran Torres
Ferran Torres FOTO: AP

Boljšo formo je znova, kot vse kaže, ujel tudi Everton, ki je blestel na samem začetku sezone. Krizo so varovanci Carla Ancelottija očitno prebrodili – nocoj so na gostovanju pri Sheffield Unitedu namreč nanizali še četrto zaporedno zmago, s katero so se – po remiju Leicestra in Manchester Uniteda – prebili kar na drugo mesto premierligaške lestvice. Po 15 odigranih tekmah imajo na svojem računu 29 točk, dve manj od vodilnega Liverpoola, ki pa tekme 15. kroga še ni odigral.

Izidi:
Leicester – Manchester United 2:2 (1:1)
Barnes 23. Tuanzebe 85. (ag); Rashford 23., Fernandes 79. 

Statistika tekme Leicester – Manchester United
Statistika tekme Leicester – Manchester United FOTO: Sofascore.com

Aston Villa - Crystal Palace 3:0 (1:0)
Traore 5., Hause 66., El-Ghazi 76.

Fulham - Southampton 0:0 (0:0)

Arsenal - Chelsea 3:1 (2:0)
Lacazette 34./11-m, Xhaka 44., Saka 56.; Abraham 85. 

Statistika tekme Arsenal - Chelsea
Statistika tekme Arsenal - Chelsea FOTO: Sofascore.com

Manchester City - Newcastle 2:0 (1:0)
Gundogan 14., Torres 55.

Statistika tekme Man City - Newcastle
Statistika tekme Man City - Newcastle FOTO: Sofascore.com

Sheffield United - Everton 0:1 (0:0)
Sigurdsson 80. 

Koronavirus pasica november
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Ciercq
28. 12. 2020 10.33
+0
Werner 10 nastopov 0 golov.Izjemna okrepitev iz bundeslige
drimtim
27. 12. 2020 12.35
+0
Liverpool se bo sprehodil do naslova prvaka.
Sortegilio
26. 12. 2020 21.46
+0
Lampard mora zapustiti klop Chelseaja. Chelsea danes slab v obrambi, v napadu pa se je prebudil zelo prepozno.
Iniesta
26. 12. 2020 15.50
+4
Tekme na Boxing day so vedno zahtevne ... Šolšjerjevo delo v Junajtedu daje prve vidne rezultate. Glejzerji so pametno naredili, da so mu dali cas ...
Brcavrit
26. 12. 2020 17.06
+4
Čez mesec dni ko bojo v krizi, boš pa tarnal kako slab trener je.