Nogomet

Unitedovi navijači soglasno: 'Becks, vrni se!'

Manchester, 27. 05. 2019 10.07 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V spomin na znameniti finalni obračun Lige prvakov pred 20 leti, v katerem je tedanji, za današnje razmere težko ponovljivi generaciji Manchester Uniteda v vsega treh minutah sodnikovega dodatka proti münchenskemu Bayernu uspel zgodovinski preobrat, je bila minuli konec tedna odigrana ekshibicijska tekma med omenjenima moštvoma na kultnem Old Traffordu.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
S soncem obsijana nedelja je na znameniti Old Trafford privabila veliko število navijačev edinstvene, težko ponovljive generacije Manchester Uniteda, ki ji je pod vodstvom legendarnega Sira Alexa Fergusona pred natanko 20 leti uspel podvig vseh podvigov.

Na še enem kultnem nogometnem objektu Camp Nouu je bil leta 1999 na sporedu finale elitne Lige prvakov med 'rdečimi vragi' in münchenskim Bayernom, ki so ga prvi, potem ko so vso tekmo zaostajali z 0 : 1, znotraj triminutnega sodnikovega dodatka na koncu uspeli dobiti z 2 : 1. Glavna junaka sta bila strelca zadetkov, velika asa iz rokava pretkanega škotskega strokovnjaka na klopi Manchester Uniteda Teddy Sheringham in Ole-Gunnar Solskjaer, ki sta privržence bavarskega velikana odela v črno. Dvajset let po omenjenem znamenitem finalu sta se v 'Teatru sanj' vnovič, a tokrat v precej bolj sproščenem vzdušju na tekmi ekshibicijskega značaja, pomerili zasedbi klubov bogate zgodovine in tradicije.

David Beckham je spomnil na dobre stare čase.
David Beckham je spomnil na dobre stare čase. FOTO: AP
Na eni strani David Beckham, Gary Neville, Dwight Yorke in druščina proti Lotharju Matthausu, Stefanu Effenbergu, Ze Robertu in ostalim članom znamenitega moštva s Säbener Strasse na drugi strani so bili več kot pravšnji magnet za obisk revialnega obračuna, ki je prinesel več kot zgolj prijateljsko brcanje nogometne žoge. Uvodnih nekaj minut so mojstri te igre potrebovali, da so pognali v obtok svoje motorje, nato pa se je začelo zares ... Številne odlične kombinacije, akcije, prodori in predložki so mnoge vrnili dve desetletji v preteklost, ko sta predanost in lojalnost nekemu klubu oziroma okolju še nekaj pomenili. Še najbolj je nase opozoril neuničljivi David Beckham, ki pri svojih 44 letih deluje fizično brezhibno in sveže, kar je potrdil z nekaj imenitnimi prepoznavnimi dolgimi podajami, ki so vedno znova našle svojega 'naslovnika', kar so gledalci na Old Traffordu znali nagraditi z nekajkratnim bučnim aplavzom.

Legendarni strateg težko ponovljive Unitedove generacije Sir Alex Ferguson je bil ves čas nasmejan.
Legendarni strateg težko ponovljive Unitedove generacije Sir Alex Ferguson je bil ves čas nasmejan. FOTO: AP

Čeprav je Manchester United z zadetki Solskjaerja, Dwighta Yorka, Nickyja Butta, Louisa Sahaja in Davida Beckhama slavil prepričljivo zmago s 5 : 0, je bil rezultat tokrat v povsem drugem planu. Še bolj zanimivo je bilo po koncu obračuna, ko je novinarska ekipa na ulici povprašala navijače 'rdečih vragov', kako se sami spominjajo legendarnih scen iz Barcelone. Večina teh se je bolj kot na spomine osredotočila na poziv vodstveni strukturi, da bi bilo vredno razmisliti o 'reaktiviranju' večine tedanjih zvezdnikov, ki so ponesli ime kluba v svet.

"Becks, vrni se," je bilo zapisano na enem od številnih transparentov na tribunah polnega Old Trafforda.     

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

elrocco77
28. 05. 2019 07.05
+2
In oglasil se je vele strokovnjak Krips ki pol tekem ki jih komentira sploh ni gledal. Ti Krips Becksa nikoli nisi videl igrati ker si dete premlado pametuješ pa ko Ivo Milovanovič. In ne glumi nekega korektneža, ker nisi. Si samo mali nepomembni zakompleksani zrugani bedaček s sfejkano majico od Reala iz Lentija.
265004
28. 05. 2019 08.32
Hahahaha če je to res pol je super,če pa ne je pa tud super a ne crisp?
cripstoned
27. 05. 2019 16.19
+13
na tej tekmi je pokazal da ima se vedno obcutek za svoje znamenite podaje...takoj so prisli lepi spomini na takratni nogomet v katerem je becks dominiral...bravo za becksa in united....
elrocco77
27. 05. 2019 15.11
-19
Becks razen reklamiranja gat in mogoče kot občasni dvigovalec morale mladini v Man.Unt, nima kaj iskati. Rdeči imajo večje probleme ki jih morajo rešiti in en Beckham jim bo pri tem kvečjemu v breme.
cripstoned
27. 05. 2019 16.22
+15
elrocco77...mogoce imajo rdeci probleme...ampak tvoji problemi so vecji in z svojimi komentarji to nenehno dokazujes....ko bos pa dosegel 1% tega kar je becks dosegel v nogometu da o privat zivljenju ne govorimo ...potem se oglasi in tvoj komentar bo imel vrednost....
Kollerik
27. 05. 2019 19.03
-4
cripsiju so bili vedno bili zelo uspešni prodajalci športnih gat.....
Kollerik
27. 05. 2019 19.05
-3
cripstoned
27. 05. 2019 19.08
+2
Nihce mi ni blizje kot vi ...moji zvesti hejerji
cripstoned
27. 05. 2019 19.08
+2