Nogomet

Uradno: Ramsey poleti v Juventus, Valižan si je izboril lepo tedensko plačo

London, 12. 02. 2019 17.33 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Veznemu igralcu topničarjev Aaronu Ramseyju junija poteče pogodba z Arsenalom, v poletnem prestopnem roku pa se bo Valižan preselil k Juventusu. 28-letnik je namreč že podpisal pogodbo z italijanskim prvakom, v Torino pa prihaja kot prosti igralec.

Za Aarona Ramseyja so v preteklih mesecih zanimanje pokazali tudi drugi evropski velikani, govorilo se je o prestopu k Barceloni, v svoje vrste pa ga je vabil tudi PSG. A Valižan se je odločil drugače, izbral je italijanskega prvaka – Juventus.

Z Juventusom naj bi Valižan podpisal štiriletno pogodbo.
Z Juventusom naj bi Valižan podpisal štiriletno pogodbo. FOTO: AP

Stara dama je, v svoji zgodovini, v svoje vrste zvabila že impresivno število prostih igralcev. Po Fabiu Cannavaru, Andrei Pirlu, Paului Pogbaju, Samiju Khediri in Emreju Canu ...

Ramsey se je na družabnih omrežjih že zahvalil Arsenalovim zvestim podpornikom. "Sprejeli ste me kot najstnika, bili ste ob meni tako ob vzponih, kot tudi ob padcih, ki sem jih izkusil v vseh teh letih," je zapisal Ramsey in dodal: "Po enajstih nepozabnih letih vas zapuščam s težkim srcem."

V klubu so se zahvalili Ramseyju za fantastičen prispevek k uspehom kluba in poudarili, da "bo vedno imel posebno mesto v srcu in spominu Arsenalovih navijačev širom po svetu."

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Po poročanju ESPN naj bi Ramseyjeva tedenska plača znašala nekaj manj kot 290.000 evrov, nekateri britanski mediji pa poročajo, da naj bi Valižanova tedenska plača znašala nekaj več kot 450.000 evrov. Če trditve slednjih držijo, bo tako 28-letnik postal eden najbolje plačanih Otočanov.

V Juventusu so dogovor že potrdili, prav tako so zapisali, a bodo za igralca porabili 3,7 milijonov evrov, čeprav ni znano zakaj bodo tovrstno vsoto namenili. Aktualni italijanski prvaki so v svojih vrstah že pozdravili Ramseyja, ob tem pa zapisali, da bo postal tretji Valižan, ki bo na prsih nosil Juventusov grb. Pred njim sta kruh v Torinu služila tudi John Charles in Ian Rush.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

elrocco77
13. 02. 2019 10.10
-1
Stran vržen denar.... Pa ne da bi bil slab igralec, ampak ne vidim variante kje in kako se bo vklopil v Juventus ?!?!?!? Otočani niso za v Apeninski fuzbal......
Maximus
28. 03. 2019 21.10
Ramsey se bo vklopil kamorkoli, ker se pac hoce.