Nogomet

Uradno: v Franciji predčasen konec sezone, prvak znova PSG

Pariz, 30. 04. 2020 18.12 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Francoska nogometna zveza in vodstvo ligaških tekmovanj LFP sta po pričakovanju potrdila predčasen konec prvenstva v prvi in drugi francoski nogometni ligi. Takšen razplet se je napovedoval že v preteklih dneh, ko je politika v državi sprejela nove ukrepe v boju proti epidemiji koronavirusa. Za prvaka je okronan pariški PSG.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Francoski premier Edouard Philippe je v torek napovedal, da se ligaška tekmovanja to sezono ne bodo mogla več nadaljevati in dodal, da to velja tudi za nogomet. Vlada se je odločila, da do julija tekmovanja v Franciji niso dovoljena in da to velja tudi za tekme brez gledalcev. O tem, da se francoski Ligue 1 obeta predčasen konec, smo že pisali, ko je neuradno postalo jasno, da drugega scenarija praktično ni mogoče pričakovati

Naslov PSG, Elsnerjev Amiens izpadel
Zveza in vodstvo lige sta sledila navodilom vlade in potrdila predčasen konec tekmovanja. Naslov prvaka je tako po neodigranem celotnem prvenstvu vnovič osvojil PSG. Želja lige je bila, da bi prvenstvo odigrali do konca brez gledalcev, a bi bilo to zelo težko izvedljivo, saj bi morali nogometaši odigrati še deset krogov, PSG celo 11, novo prvenstvo pa se po načrtu začne že 23. avgusta. Na koncu so za vrstni red v domačem tekmovanju določili lestvico po 28. krogu. Na vrhu je imel PSG 12 točk prednosti pred Olympique Marseillom, v Ligo prvakov oziroma v kvalifikacije pa se je uvrstil tudi tretjeuvrščeni Stade Rennes.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Veliki poraženec prvenstva je Olympique Lyon, ki je prvič po 20 letih ostal brez evropskih tekmovanj. Tudi zato so v Lyonu v zadnjem trenutku za dokončanje lige predlagali zgolj končnico, a brez uspeha. Izpadla bosta Amiens (vodi ga slovenski trener Luka Elsner) in Toulouse, a se tukaj zaradi nepopolnega prvenstva odpirajo pravna vprašanja. A povsem končana sezona še ni, saj sta PSG in Lyon še dejavna v Ligi prvakov, ki si jo Evropska nogometna zveza (Uefa) želi izpeljati do konca. Francoski klubi bodo po predčasnem koncu tudi finančno močno prizadeti. Samo z naslova TV-pravic bodo klubi izgubili 100 milijonov evrov, a manjkali bodo tudi prihodki z naslova pobranih vstopnin in sponzorstev.

Strogi ukrepi v Franciji so bili pričakovani. Zaradi pandemije novega koronavirusa je tam doslej umrlo že več kot 24.000 ljudi. Vse od 17. marca veljajo tudi stroge omejitve gibanja za državljane, ki bi se lahko razrahljale šele po 11. maju.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

samomojemnenje
30. 04. 2020 19.28
+2
Bog ne daj, da se to zgodi v Španiji. Bodo določeni, saj vemo kateri, tukaj gor žolč izbruhali.
ehjaehja
01. 05. 2020 11.16
-2
samomojemnenje
01. 05. 2020 12.34
+3