Nogomet

Urugvaj v boj za tretji naslov znova tudi s Suarezom in Cavanijem

Montevideo, 11. 11. 2022 11.14 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, Ž.K.
Komentarji
2

Dvakratni svetovni prvak Urugvaj bo na svetovnem prvenstvu v Katarju igral z morda najbolj izkušeno reprezentanco doslej, saj v 26-članski ekipi ne manjka veteranov. Med njimi sta tudi izkušena napadalca Luis Suarez (35 let) in Edinson Cavani (35), ki bosta zaigrala še na četrtem zaporednem SP, ter branilca Diego Godin (36) in Martin Caceres (35). Za mundial se je vrnil tudi 36-letni vratar Fernando Muslera.

Luis Suarez je bil do nedavnega član domačega Nacionala v Urugvaju, po svetovnem prvenstvu pa si bo moral poiskati novega delodajalca, medtem ko Edinson Cavani igra v španski ligi za Valencio. Diego Godin igra za Velez Sarsfield v Argentini, Martin Caceres pa za Los Angeles Galaxy. Fernando Muslera je že več kot desetletje na delu med vratnicama Galatasaraya v Turčiji.

Upi mlajše generacije te južnoameriške reprezentance, ki bo v skupini H najprej 24. novembra igrala z Južno Korejo, nato pa še s Portugalsko (28.) in Gano (2. december), so 23-letna Darwin Nunez iz Liverpoola in Ronald Araujo iz Barcelone ter leto starejši Federico Valverde iz Real Madrida. Tako Araujo kot tudi Cavani sta kljub lažji poškodbi dobila vstopnici selektorja za SP.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Iz La lige je v ekipi poleg Cavanija, Valverdeja in Arauja na spisku še Jose Gimenez iz Atletica. Nunez, Rodrigo Bentancur (Tottenham) in Facundo Pellistri (Manchester United) so edini predstavniki Premier lige v reprezentanci, serie A pa zastopajo Mathias Olivera (Napoli), Matias Vina (Roma) in Matias Vecino (Lazio).

Lestvica zmagovalcev svetovnih prvenstev v nogometu

Varovanci Diega Alonsa se bodo v Katarju poskušali po več kot sedemdesetih vrniti na sam vrh reprezentančnega nogometa. Po zmagi na premiernem SP leta 1930 in prvenstva dvajset let kasneje (1950), Urugvaj ni bil nikoli boljši od četrtega mesta, na katerem so se nazadnje znašli leta 2010 v Južni Afriki.

  • zacetni
  • VITALHIT
  • KLET KRŠKO
  • SWY
  • WIDEX
  • PEČJAK
  • NEPREMICNINE
  • LISCA

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

HALAcR7
11. 11. 2022 13.27
+0
Nevem zakaj je suraze vpoklica,mogoče da nosi vodo nunezu in cavaniju,Fedeju pa da čisti kopačke
Konan
11. 11. 2022 15.50
+2