Nogomet

Usoda Conteja na klopi Interja negotova: Allegri in Pochettino že v 'nizkem startu'

Milano, 03. 08. 2020 10.21 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Kot poroča italijanski Tuttosport, naj bi uprava milanskega Interja takoj po zaključku letošnje sezone v domači Serie A sprejela odločitev o prekinitvi sodelovanja s trenerjem članskega moštva Antoniom Contejem. Znana sta tudi že dva kandidata, ki bi, v kolikor bi dejansko prišlo do odhoda nekdanjega selektorja italijanske izbrane vrste, lahko prevzela vodenje evropskega klubskega prvaka iz leta 2010.

Čeprav so nogometaši Interja letošnjo sezono v Serie A zaključili tik za novim starim državnim prvakom Juventusom z zgolj točko zaostanka, je uprava nekdanjega evropskega klubskega prvaka očitno nezadovoljna z doseženim.

Po poročanju dobro obveščenega Tuttosporta naj bi posledično Antoniu Conteju grozila odpoved delovnega razmerja, čeprav so privrženci modro-črnih prepričani, da bi moral nekdanji selektor italijanske reprezentance nadaljevati z delom v svetovni prestolnici mode. Ne le, da so se Milančani povsem približali Stari dami, temveč so tudi izboljšali igro, ki vliva upanje, da bi lahko že v naslednji sezoni povsem realno lahko računali na naskok na vrh domačega klubskega nogometa.

Antonio Conte bi lahko kmalu zapustil klop Interja.
Antonio Conte bi lahko kmalu zapustil klop Interja. FOTO: AP

Na drugi strani pa ni skrivnost, da je odnos med Contejem in upravo kluba vse prej kot prijateljski. Zato so mediji na Apeninskem polotoku prepričani, da bi že čez nekaj dni lahko sledilo iskanje njegovega naslednika na vroči klopi Interja. Tuttosport je v svojem članku že objavil dve imeni morebitnih Contejevih naslednikov: tako Massimiliano Allegri kot tudi Mauricio Pochettino sta že nekaj časa brez dela, kar je samo po sebi dovolj jasen znak, da se v ozadju morda resnično nekaj 'kuha'.    

Kakorkoli že, v naslednjih dneh bodo stvari še bolj jasne. Conteju pa gre na roko dejstvo, da bi bil v primeru odpovedi deležen zajetne odškodnine - pogodba z Interjem mu izteče 30. 6. 2022 -, saj na sezono v žep pospravi okroglih 12 milijonov evrov. 

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

junij66
06. 08. 2020 21.46
+1
Trener ve sam kakšne igralce potrebuje na igrišču. Lastnik pa je tu da mu omogoči. Tako je v tistih klubih kjer se ve kdo je lastnik kluba in vse skupaj financira.Tam kjer uprava dirigira kdo pride oz.kdo gre nekaj ne štima. Zato je pri nas tako kot je. Klubi so nekakšna športna društva,ki ima predsednika ker ga mora imeti. Zato se muti pri prestopih igralcev. Ti so v lasti menadžerjev in kdo več ponudi pod mizo tisti tudi igra. V naši ligi ne veš za nobenega igralca kolikšna je njegova mesečna oz.letna plača. Tako bo bilo vedno dokler klub ne bo imel lastnika ne pa neki vlagatelji oz.razni d.o.o. ji.
beauceron
03. 08. 2020 13.16
-5
Moj glas ma Argentinec
borjac
03. 08. 2020 11.42
+9
Conte si domišlja, da je glavni v klubu in bo on narekoval, kaj naj Inter nakupuje, ter kakšne naj bi bile usmeritve kluba, ampak kot je odlični napadalec iz starih časov Grazziano v vlogi strokovnega komentatorja dejal, tudi Conte je samo v službi Interja ne pa njegov lastnik, trenerji so prihajali in odhajali, Inter pa je ostal.
modelx
04. 08. 2020 13.10
+2
če trener nosi odgovornost, potem ima tudi pravico zahtevati nakupe igralcev v obsegu proračuna. a misliš, da je kje drugje kaj drugače?