Nogomet

V Bundesligi vsaj do konca oktobra brez navijačev

Berlin, 11. 08. 2020 08.01 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Nemški minister za zdravje Jens Spahn je dejal, da nasprotuje načrtom elitne nemške nogometne lige in delni vrnitvi navijačev na stadione v prihodnji sezoni, potem ko se svet še vedno bori s pandemijo novega koronavirusa.

"Tisoče gledalcev na stadionih – to ni primerno glede na trenutno stopnjo okuženosti. Zdaj je čas, ko se moramo izogibati tveganjem," je na Twitter zapisal Jens Spahn, ki je prepričan, da bi v trenutni situaciji navijači na stadionih dajali napačen signal.

Pretekli teden so klubi prvih dveh nemških lig podprli idejo o delni vrnitvi navijačev v novi sezoni, ki se bo pričela 18. septembra, a za to potrebujejo dovoljenje vlade, ta pa je do 31. oktobra prepovedala vsa večja zbiranja ljudi.

Načrt klubov je sicer predvidel prodajo personaliziranih vstopnic, ki bi se jim dalo slediti, dostop zgolj do dela tribun, kjer so sedeži, prepoved prodaje alkohola na tekmah do oktobra in prepoved gostujočih navijačev do leta 2021.

Tudi nogometaši Bayerna bodo še nekaj časa igrali pred praznimi tribunami.
Tudi nogometaši Bayerna bodo še nekaj časa igrali pred praznimi tribunami. FOTO: AP

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

grozjak
11. 08. 2020 10.23
+1
Tudi meni se zdi, da so napovedi preoptimistične..prej bo zaradi okužb kakšno kolo odpovedano....
samomojemnenje
11. 08. 2020 10.19
-1
Tako kot se razvija situacija z kugo, dvomim, da bo konec oktobra kaj boljše.