Nogomet

Francozi o usodi sezone v četrtek, PSG pripravljen igrati tudi v tujini

Pariz, 29. 04. 2020 07.51 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
STA, J.K.
Komentarji
2

Izvršni odbor Francoske nogometne lige (LFP) bo o usodi letošnje sezone razpravljal v četrtek. Francoski predsednik vlade Edouard Philippe je v torek v parlamentu dejal, da vsaj do septembra ne bodo dovoljene prireditve z več kot 5000 ljudmi in s tem med drugim ne bo moč nadaljevati domačih poklicnih lig, vključno z nogometno.

Naser Al-Kelaifi (na fotografiji) je predsednik Paris Saint-Germaina.
Naser Al-Kelaifi (na fotografiji) je predsednik Paris Saint-Germaina. FOTO: Damjan Žibert

Francoska ministrica za šport Roxana Maracineanu je po govoru Edouarda Philippa pojasnila, da do konca julija ne morejo potekati nogometna tekmovanja niti pred praznimi tribunami, s tem pa pustila priprta vrata za možnost dokončanja dela sezone v avgustu, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Philippe je odločitev pojasnil ob napovedi postopnega načrta za omilitev ukrepov za zajezitev pandemije novega koronavirusa. Elitna francoska liga, v kateri sta tudi Rene Krhin pri Nantesu in Luka Elsner, ki je trener pri Amiensu, je prekinjena od 10. marca, na lestvici zanesljivo vodi Paris Saint-Germain. Ocenjujejo, da bi odpoved nogometne sezone klube stala več kot 100 milijonov evrov zaradi televizijskih pravic, ob tem pa tudi izgube prihodkov sponzorjev in od prodaje vstopnic.

Al-Kelaifi: Če ne bomo mogli igrati v Franciji, bomo igrali tekme v tujini
Prvi mož PSG Naser Al-Kelaifi je nemudoma napovedal, da bo njegov klub na vsak način poskusil nastopiti v Ligi prvakov, četudi tekem v domačih tekmovanjih ne bo. Možna je selitev v tujino, če tekem v Franciji ne bo mogoče prirejati, napoveduje član izvršnega odbora Evropske nogometne zveze (Uefa), ki ji predseduje Aleksander Čeferin.

"Spoštujemo odločitev, ki jo je sprejela francoska vlada. V dogovoru, ki smo ga sklenili z Uefo, računamo na to, da bomo nastopili v zaključnih bojih Lige prvakov takrat, ko bodo določeni datumi. Če ne bomo mogli igrati v Franciji, bomo igrali tekme v tujini in zagotovili bomo najboljše varnostne ter zdravstvene razmere za vse naše igralce ter sodelavce," je dejal predsednik PSG Al-Kelaifi.

Točen datum nadaljevanja tekmovanj pod okriljem Uefe še ni znan, najverjetneje (in najkasneje) pa se bodo Liga prvakov, Liga prvakinj in Liga Evropa nadaljevale v avgustu. PSG si je četrtfinalno vozovnico priigral po preobratu na povratni tekmi z Borussio Dortmund (2:0), ki so jo Parižani odigrali pred praznimi tribunami domačega stadiona Park princev. V odličnem položaju pred povratno tekmo v Torinu z Juventusom je tudi Lyon, ki je prvi obračun na domači zelenici dobil z 1:0.

Le Graët: Predčasen konec sezone je pravilna odločitev
Čeprav bo vodstvo francoske nogometne lige o dokončni usodi sezone odločalo v četrtek, pa je bolj ali manj že jasno, da se zaradi pandemije novega koronavirusa ne bo nadaljevala. To je potrdil tudi predsednik Francoske nogometne zveze (FFF) Noël Le Graët v pogovoru za časnik L'Equipe.

"Odločitev ustaviti tekmovanja je pravilna. Zdravje je na prvem mestu," je dejal Le Graët, ki sicer še upa, da bi rešili pokalno tekmovanje in odigrali finale med Paris Saint-Germainom in Saint-Etiennom v začetku avgusta.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

jodr
29. 04. 2020 10.06
+2
PSG bo lahko igral tekme v tujini, ker je poln denarja, ne vem pa, kako bi si to lahko privoščili ostali klubi.
Trend01
29. 04. 2020 10.44
-1
1.) PSG nima denarja. 371M za plače pri cca. 700M prometa. Izpad prihodkov zaradi korone se ocenjuje na vsaj 300M. In to le do zdaj. Dodatnih oglaševskih sredstev NE more več dobiti. 2.) tekem domačega prvenstva NE more igrati izven države. Oz. lahko, če to potrdita vodstvo lige IN takratni tekmec. 3.) kako naj tekme PSG igra izven države, če drugi klubi ne bodo domačih tekem igrali v tujini. 4.) tekme izven Francije, bo lahko igral le v LP.