Nogomet

V Južni Koreji nogomet za zaprtimi vrati in brez rokovanja

Seul, 21. 04. 2020 10.44 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Južnokorejske oblasti so že začele rahljati omejitvene ukrepe, ki so jih sprejele za zajezitev širjenja epidemije novega koronavirusa. Južnokorejski nogometni klubi bodo lahko od torka začeli priprave na prijateljske tekme, ki bodo potekale brez gledalcev na tribunah, torej za pred javnostjo zaprtimi vrati, je sporočila tamkajšnja nogometna zveza.

 


Reprezentanta Južne Koreje proslavljata zadetek v dresu reprezentance.
Reprezentanta Južne Koreje proslavljata zadetek v dresu reprezentance. FOTO: AP

Datuma, kdaj bodo lahko klubi nadaljevali južnokorejsko prvoligaško prvenstvo, še niso določili. Začetek lige so zaradi epidemije covida-19 preložili še za dva meseca. Južna Koreja je bila po Kitajski druga država, ki je bila med najbolj prizadetimi zaradi koronavirusa. Toda Seulu je uspelo obrniti trend predvsem zaradi strategije množičnega testiranja prebivalstva. Epidemija pa je tako kot drugod po svetu ustavila vse športne dejavnosti ter povsem obrnila na glavo koledar ligaških tekmovanj.

Na podlagi uspehov pri zajezitvi epidemije je južnokorejska vlada sporočila, da bo postopoma dovolila športne dejavnosti, najprej zgolj na stadionih, torej na prostem in brez gledalcev na tribunah. V ponedeljek zvečer je korejska poklicna nogometna zveza nato objavila, da bodo od torka njeni klubi lahko igrali pripravljalne tekme. Tiskovni predstavnik K-lige je za francosko tiskovno agencijo AFP povedal, da bo natančen razpored pripravljalnih tekem predmet razprav med klubi.

Slišalo se je le premikanje TV-kamer
Na stadionih ne bo dovoljen vstop navijačem, omejena pa bo tudi novinarska navzočnost, navaja zveza v izjavi za javnost, poroča AFP. Zaradi varnostnih razlogov igralci med tekmami ne bodo smeli govoriti. Prav tako se ne bodo smeli rokovati s sodniki. Južnokorejska nogometna liga bi se po prvotnem sporedu morala začeti februarja. Vendar pa so predstavniki K-lige to zaradi pandemije ustavili. Južnokorejska tiskovna agencija Yonhap poroča, da so klubi soglašali o vnovičnem začetku lige sredi maja.

Južna Koreja je v ponedeljek poročala o devetih novih primerih okuženih, kar je četrti dan zaporedoma pod 20 novimi okužbami. V Južni Koreji je bilo okuženih skupno 10.683 ljudi, od teh jih je 237 umrlo. V Južni Koreji pa so se odločili, da bodo že s torkom začeli prve tekme predsezone v ligi v baseballu. Gre za enega najbolj priljubljenih športov v Južni Koreji. Vendar pa tudi te tekme potekajo pred povsem praznimi tribunami.

Kot poročajo, je bil stadion, na katerem sta se pomerila tekmeca iz Seula Doosan Bears in LG Twins, čudno povsem tih, slišalo pa se je le premikanje televizijskih kamer. Na stadion so dovolili vstop le 50 članom medijskih ekip. Vendar pa se novinarji niso smeli približevati igralcem. Redna sezona v baseballu naj bi se začela 5. maja za zaprtimi vrati stadionov. V primeru baseballa zdravstveni protokol vključuje redno merjenje telesne vročine igralcem pred tekmami, za novinarje in ostale, ki so jim dovolili vstop na stadione, pa se priporoča uporaba zaščitnih mask za usta in nos.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

hotchilipoper
21. 04. 2020 11.13
+3
Po vsakem strelu bo treba žogo dezinficirat