Nogomet

V krizi ni prostora za rivalstvo: angleški velikani priskočili na pomoč

Manchester, 21. 03. 2020 12.44 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V času krize, ki jo je povzročila pandemija koronavirusa, ni prostora za rivalstvo, kar dokazujeta tudi angleška nogometna velikana Manchester United in Manchester City, ki sta združila moči in pomagala prebivalcem Manchestra. Tudi vodilni Liverpool ni pozabil na tiste, ki bodo ob posledicah koronavirusa najbolj na udaru.

Angleško nogometno prvenstvo je ustavljeno, klubi pa so ob vse večjih razsežnostih kronavirusne krize pohiteli na pomoč svojim navijačem. Velika nogometna tekmeca Manchester United in Manchester City sta združila moči in namenila 100 tisoč angleških funtov (108 tisoč evrov) za pomoč razdelilnicam hrane na področju Manchestra, ki se v času pandemije COVID-19 soočajo z večjim povpraševanjem po živilih in pomanjkanjem hrane.

Pri Cityju in Unitedu so združili moči za pomoč prebivalcem Manchestra.
Pri Cityju in Unitedu so združili moči za pomoč prebivalcem Manchestra. FOTO: AP

Navijači obeh klubov so običajno pred tekmami povabljeni, da prinesejo nekaj prehrambnih donacij za razdelilnice, ob odpovedi vseh prvenstvenih tekem, pa sta bila kluba prisiljena zaustaviti zbiranje hrane. Z donacijo bodo tako vragi in sinje-modri prispevali k nakupu hrane devetnajstim razdelilnicam v okviru fundacije Treussell.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Pomoč ponudili tudi pri Liverpoolu

Tudi pri Liverpoolu so doslej pred tekmami zbirali hrano, ki so jo nato v sklopu projekta Fans Supporting Foodbanks razdelili pomoči potrebnim. Ob ustavitvi Premier League pa se je bilo zbiranje hrane primorano zaustaviti, zato so se nogometaši, strokovni štab, fundacija LFC in organizacija Red Neighbours odločili, da na drugačen način podprejo delovanje razdelilnic hrane v tem času.

Zaradi odpovedi tekem je namreč močo ogroženo delovanje razdelilnice hrane North Liverpool Foodbank, ki kar četrtino živil donacij zbere v času nogometnih tekem. Redsi bodo tako za vsako neodigrano tekmo donirali 10 tisoč funov, kar naj bi skupaj naneslo 40 tisoč funtov, in tako poskrbeli za neovirano delovanje razdelilnic hrane. V klubu bodo prav tako finančno podprli delovanje North Liverpool Foodbank.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.