Nogomet

V Ligi Evropa Inter po Getafeju čaka nemški ali škotski tekmec

Nyon, 10. 07. 2020 14.09 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, T.Š.
Komentarji
0

Po žrebu parov četrtfinala in polfinala Lige prvakov je bil na sporedu še žreb končnice v Ligi Evropa. V Ligi prvakov bodo zaključne tekme na Portugalskem, v Ligi Evropa pa v Nemčiji, finale bo v Kölnu.

Uefa je po koronavirusnem premoru v Nyonu izžrebala pare za dokončanje sezone v obeh elitnih evropskih tekmovanjih, Ligi prvakov in Lige Evropa. Vse tekme se bodo začenjale ob 21. uri, tako na turnirju v Lizboni kot Nemčiji pa bodo potekale za zaprtimi vrati stadionov.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

V drugem kakovostnem evropskem tekmovanju bo od Slovencev nastopil le Samir Handanović, ki je kapetan milanskega Interja. V osmini finala bo na nevtralnem terenu v Nemčiji Inter za napredovanje med osmerico odigral le eno tekmo s španskim Getafejem, zmagovalca pa čaka boljši iz para Bayer Leverkusen/Rangers.

Nogometaši Manchester Uniteda bi se lahko v četrtfinalu pomerili z Wolverhamptonom, a si morata obe ekipi še zagotoviti preboj med osmerico za udeležbo na sklepnem turnirju sezone, ki se bo v Nemčiji začel 10. avgusta. Prvo angleško moštvo mora premagati grški Olympiacos, drugo, United, pa avstrijski Lask, če želijo nastopiti med najboljšo osmerico. Povratne tekme osmine finala bodo 5. in 6. avgusta.

Nasprotnik Volkov bo v četrtfinalu ali Roma ali rekorder po številu naslovov Sevilla, rdeči vragi pa bi se v četrtfinalu, ki bo na izpadanje 10. in 11. avgusta v Gelsenkirchnu, Düsseldorfu, Duisburgu in Kölnu, pomerili s Koebenhavnom ali Basaksehirjem.

Polfinalna dvoboja bosta 17. in 18. avgusta, finale evropske lige pa bo 21. avgusta v Kölnu.

Pari:
- četrtfinale:
ČF 1: Šahtar/Wolfsburg - Basel/Eintracht

ČF 2: Manchester United/Lask - Koebenhavn/Basaksehir

ČF 3: Getafe/Inter - Bayer/Rangers

ČF 4: Wolverhampton/Olympiacos - Roma/Sevilla

- polfinale (16. in 17. avgusta:

Zmagovalec ČF 4 - Zmagovalec ČF 2

Zmagovalec ČF 3 - Zmagovalec ČF 1

- finale (21. avgust, Köln)

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.