Nogomet

V Liverpoolu se je rodila nova zvezda, 18-letni Bajčetić navdušil Salaha

Liverpool, 14. 02. 2023 12.29 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Liverpool je v ponedeljek po obdobju slabših rezultatov na mestnem derbiju prepričljivo (2:0) premagal Everton. Trener Jürgen Klopp je navdušen, ker je bilo moštvo videti kot 'stari Liverpool'. Veliko pozornosti je bilo namenjene najmlajšemu nogometašu na igrišču Stefanu Bajčetiću.

Srđan Bajčetić je letošnjo sezono začel v mladinskem pogonu Liverpoola, a v času največje krize, odkar moštvo vodi Jürgen Klopp, je sin nekdanjega nogometaša Srđana Bajčetića iz sence stopil na veliko sceno. Prvič je za člansko moštvo zaigral v četrtem krogu letošnje sezone Premier lige, ko je v 69. minuti tekme proti Bournemouthu zamenjal izkušenega Jordana Hendersona (32). Tekma se je končala z izjemno zmago njegovega moštva, ki je nasprotnike domov poslalo s kar devetimi zadetki v mreži. Zdaj je jasno, da je ta trenutek predstavljal veliko več kot debi še enega v vrsti nadarjenih mladih igralcev Liverpoola. Ta rezultat je bil svetla izjema v sezoni Liverpoola, ki v Premier ligi trenutno zaseda deveto mesto.

Stefan Bajčetić je navdušil svoje veliko bolj izkušene soigralce.
Stefan Bajčetić je navdušil svoje veliko bolj izkušene soigralce. FOTO: AP

Kljub zdaj vsem nogometnim navdušencem očitni nadarjenosti je obrambni vezist na svoj debi v prvi enajsterici na premierligaški tekmi moral počakati vse do 21. kroga. Na tekmi proti Chelseaju, ki se je končala brez zadetkov, je odigral 82 minut. Sledil je hud poraz proti Wolverhamptonu (0:3), a kljub ne ravno izjemnim rezultatom je bilo jasno, da 18-letnik ni kriv za slabe predstave. Sledila je ena najpomembnejših tekem v sezoni Liverpoola. Derbi z mestnim tekmecem Evertonom je vedno napet, ponedeljkov pa je ob slabih rezultatih obeh moštev v letošnji sezoni bil še toliko bolj ključen. 

V najtežjem trenutku je Bajčetić, ki je sezono začel kot 17-letnik, zaigral najbolje. Položaj obrambnega vezista je v vsakem moštvu ključen, v Liverpoolovem sistemu močnega pritiska na nasprotnike, ko imajo žogo v svoji posesti, pa je naloga še toliko bolj zahtevna. Ob sebi je proti Evertonu imel izkušenega vezista Fabinha, kar je pomenilo, da je soigralcem lahko bolj pogosto pomagal tudi v napadu. Na tekmi, kjer je Cody Gakpo dosegel svoj prvi zadetek v dresu rdečih, med strelci pa se mu je pridružil tudi prvi zvezdnik Mohamed Salah, je naziv najboljšega igralca tekme pripadel Bajčetiću.

Stefan Bajčetić
Stefan Bajčetić FOTO: AP

"V minulih tednih zaradi njega niso igrali nogometaši, ki so zmagali Ligo prvakov," je mladeniča pohvalil nekdanji igralec Liverpoola Jamie Carragher. "Je odličen igralec in oseba, vedno trdo gara. Odkar igra z nami, je mogoče celo naš najboljši igralec. Upam, da ostane tako samozavesten," je nad svojim mladim soigralcem navdušen Salah. "Noro je. Pred enim letom sem igral nogomet s člani moštva U-18, zdaj pa igram na Anfieldu. V tem uživam," je dejal novi zvezdnik Liverpoola. Mogoče bodo prav njegove predstave lastnoročno rešile sezono angleškega velikana. Že prihodnji torek si boste novega ljubljenca Kloppa in Liverpoolovih navijačev lahko ogledali v osmini finala Lige prvakov proti Realu Madridu. Prenos si boste seveda lahko ogledali na Kanalu A in VOYO.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Kostolomac
17. 02. 2023 08.03
to je ta srbska kri
športnik66
14. 02. 2023 14.26
+7
Bravo fant! Še en dokaz, da se s trdim treningom in podedovanim talentom da uspeti že zelo mlad na profesionalni mednarodni sceni v katerem koli športu. Danes so na igrišču športniki stari med 15 in 45 let...dokaz, da leta niso pomembna, pač pa srce, treningi, odrekanja. Brez tega se ne da uspeti.