Nogomet

V Nemčiji pripravili smernice za prenovo nogometa

Berlin, 03. 02. 2021 13.59 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Delovna skupina za prihodnost nemškega profesionalnega nogometa je v sredo objavila poročilo, v katerem je izdala 17 priporočil, kako v nemškem nogometu v naslednjem desetletju izboljšati stvari.

Pobiralec žog na eni prvih tekem po lanskem vnovičnem zagonu 1. in 2. Bundeslige pred zaključkom sezone 2019/20.
Pobiralec žog na eni prvih tekem po lanskem vnovičnem zagonu 1. in 2. Bundeslige pred zaključkom sezone 2019/20. FOTO: AP

Priporočila vključujejo jasno zavezanost trajnosti, opredeljene vrednote, vključno s človekovimi pravicami, krepitev ekonomske stabilnosti v klubih, podporo nogometni igri žensk in ženskam v nogometu ter okrepljen dialog z navijaškimi skupinami.

"Osnovni pristop je bil namenjen razpravi in razmisleku o dogajanju v preteklosti. Zavestno smo se odločili, da bomo sprožili širok in večstranski diskurz," je dejal prvi mož Nemške nogometne lige (DFL) Christian Seifert in dodal: "Kolikor vem, je takšna oblika edinstvena v celotnem svetu športa."

Nogomet v težavah že pred pandemijo, covid-19 jih je le še povečal
Sedemintridesetčlansko delovno skupino so sestavljali predstavniki različnih družbenih področij, ki so se zbrali v obdobju velike negotovosti, povezane s prihodnostjo profesionalnega nogometa v državi. Kot navaja nemška tiskovna agencija dpa, so številni prepričani, da je nogomet v težave zapadel že pred pandemijo covida-19, kriza pa je težave naredila vidnejše, ko je več klubom grozil bankrot zaradi prekinjene sezone.

Razkošno življenje nogometašev, večmilijonske plače, astronomske odškodnine za prestope, visoke provizije za agente in arogantni vodilni možje klubov so le vrh ledene gore zadev, ki mečejo slabo luč na nogomet, navaja dpa.

Koronavirus pasica november
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

borisvrhovec
04. 02. 2021 21.30
No, stvar je v tem, da je nogomet v problemih v celem svetu. Druga stvar pa je v tem, da je najmanj problematično ravno v Nemčiji. Torej, Nemčija je že tako ali tako med zmagovalci. Države kjer je nogomet še posebej v tem času resnično rakasto obolenje pa so Španija, Italija, Francija...
borjac
04. 02. 2021 12.27
Tudi ministrica za šport Kustecova piše z pomočjo najpametnejšega med nami Janše, torej pišeta smernice za šport v Sloveniji, nekako takole zveni manj kot bo športa manj bo problemov, manj ko bo osvojenih medalj na svetovnih tekmovanjih, boljše bo, zato ker ob sprejemih zmagovitih športnikov, zasenčijo lesk našega ljubljenega velikega vodje Janše, to pa se pod nobenim pogojem ne sme zgoditi, torej nič športa, nič medalj, narodu je dovolj slava Janeza Janše.
Goli000
03. 02. 2021 15.39
+1