Nogomet

V Nemčijo odhaja tudi 12. igralec

Ljubljana, 25. 03. 2024 19.48 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenska nogometna reprezentanca, ki junija potuje v Nemčijo, na evropsko prvenstvo ne bo odšla brez 12. igralca. Navijačev. Nocoj si boste lahko v 1. delu nove ekskluzivne oddaje 'Vsi za naše!', ki bo nato postala stalnica ponedeljkovih večerov na POP TV, ogledali tudi pogovor s člani Združenih navijačev Slovenije. Ti so nastali, ker so imeli dovolj gledališkega vzdušja na nogometnih tribunah, saj so prepričani, da si naši nogometaši zaslužijo bučno podporo.

Z njimi smo se srečali v znanem ljubljanskem športnem baru, povsem po naključju pa se je za sosednjo mizo znašla skupina Nemcev. Ti so navedli kapetana Jana Oblaka, nogometnega vratarja svetovnega slovesa, in napadalca Benjamina Šeška, ki pri trenutno igra pri nemškem Leipzigu, privablja pa zanimanje tudi več drugih nogometnih velikanov.

Združeni navijači Slovenije
Združeni navijači Slovenije FOTO: 24ur.com

Pogovor se je seveda vrtel tudi okoli favoritov za evropsko krono, ki bo podeljena v domovini naših naključnih sogovornikov. Tisti, zaradi katerih pa smo v osnovi prišli v Lepo žogo, pa so poudarili, da je Nemčija še daleč, naše nogometaše bodo najprej podprli še na tekmah pred tem, med drugim tudi na jutrišnji prijateljski tekmi s Portugalsko, ki bo še toliko večja atrakcija, saj je v Slovenijo zaradi tega že prispel tudi slavni Cristiano Ronaldo, eden izmed najboljših nogometašev na svetu.  

Slovenska nogometna reprezentanca v zadnjih letih ni imela organizirane navijaške podpore na tribunah, prelomna pa je bila prijateljska tekma s Črno goro pred letom in pol, ko je le peščica črnogorskih navijačev zadostovala, da je preglasila polne Stožice.

Skupina fantov se je odločila, da bo treba nekaj ukreniti in na tribune vrniti glasno dogajanje. Ustanovili so Združene navijače Slovenije, kjer ni pomembna klubska pripadnost, ampak zgolj podpora slovenski reprezentanci.

Gre za novo ekskluzivno oddajo, ki naše fante spremlja na poti do Nemčije. Na zaslone POP TV in VOYO prihaja oddaja 'Vsi za naše!', ki bo slovenske nogometne reprezentante navijačem predstavila na drugačen, edinstven način. Nocoj po MasterChefu ob 22.15 prvič vabljeni v družbo Gregorja Trebušaka in Sanje Modrić, oddaja 'Vsi za naše!' pa bo nato postala stalnica ponedeljkovih večerov.

Dejanje je navdušilo tudi Oblaka in moštvo, navijaška skupnost ima zdaj že več sto članov, v pogovoru pa so nam razkrili še več o svoji ustanovitvi, prvih korakih, kakšen pečat nameravajo pustiti v Nemčiji, ozrli pa smo se tudi v preteklost, na zlato generacijo slovenskega nogometa.

V nocojšnjem prvem delu oddaje Vsi Za Naše! je vrata v svoj dom odprl Benjamin Verbič.
V nocojšnjem prvem delu oddaje Vsi Za Naše! je vrata v svoj dom odprl Benjamin Verbič. FOTO: 24ur.com
  • 9
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Anion6anion
25. 03. 2024 20.29
+2
Alkoholičarji.
Nečakinja mag prava
25. 03. 2024 21.42
-1
Gasper4690
25. 03. 2024 20.16
-2
Samo neko vs prosm..ne hodte mi za podolgivatimi klobuki,zelenimi lasuljami,trigi kapami..mi smo hribovski narod btez okusa ta estetiko..in povrh usega si nabijete to ze na tako smesno pojavo..ne rab cela evropa vidt da smo holzerji..na balkanu se nam ze itak smejijo..boljs da ste taki doma
daiči
25. 03. 2024 20.30
+1
Gasper4690
25. 03. 2024 21.13
-1
Noro..ja sej taki so cez trojane..tm je k da se je cas ustavu oz k da nimajo kabelske..ne razumem pa sej hodte v lublano ..bognedej it v zagreb..za njih smo se mi v lj kmetje
Bar Fizolček
26. 03. 2024 10.20
SlepiSlovenc
25. 03. 2024 19.58
-2
Pa same polne kupce pira. Bravo naši navijači.