Nogomet

V Newcastlu ne tratijo časa: prihaja na St. James Park znano trenersko ime?

Newcastle, 08. 10. 2021 09.39 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Po vstopu nove lastniške garniture v vrste nekoč enega od najboljših angleških nogometnih prvoligašev Newcastle Uniteda so apetiti privržencev omenjenega kluba razumljivo močno zrasli. Novi lastniki obljubljajo več kot konkurenčen kolektiv, ki naj bi v naslednjem desetletju naskakoval vrh tako v domači Premier ligi kot tudi v elitni Ligi prvakov.

V pogovoru za Daily Mail se je Amanda Staveley, sicer članica PCP Capitala, ki poleg savdskega naložbenega sklada ter bratov Davida in Simona Reubena sestavlja nov tričlanski lastniški konzorcij Newcastle Uniteda, dotaknila športnih ambicij nekoč elitnega angleškega premierligaša.

"Jasno je, da gojimo visoke ambicije, podobne ambicijam Manchester Cityja in Paris Saint Germaina, vsaj glede osvajanja lovorik, toda za to bosta potrebna čas in potrpežljivost vseh deležnikov," je uvodoma dejala Staveleyjeva in nadaljevala: "Sprašujete nas, ali želimo osvojiti Premier ligo v naslednjih petih ali desetih letih? Zagotovo, sicer se ne bi lotili tega projekta. Toda za lovorike potrebujete naložbe, čas, potrpežljivost in moštveni duh."

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Navijači 'srak' so navdušeni, saj so prepričani, da bo vstop nove lastniške ekipe klubu prinesel prepotreben svež kapital, brez katerega pa danes v boju z najbogatejšimi nogometnimi kolektivi tako ali tako ne bi imeli velikih možnosti za želeni preboj. "Ne pričakujte revolucionarnih potez čez noč. Po prevzemu bo treba opraviti določene spremembe, a šli bomo počasi, korak za korakom," obljublja članica PCP Capitala, ki je na novinarsko vprašanje o vse glasnejših govoricah, da bo zdajšnjega glavnega trenerja članskega moštva Steva Brucea zamenjalo eno od zvenečih trenerskih imen, odgovorila: "O tej temi v tem trenutku nima smisla govoriti. Četudi bi imeli v beležnici že zapisano kakšno konkretno ime, vam tega še ne bi mogla zaupati," je dodala Staveleyjeva.

Angleški mediji pa po svoji navadi prehitevajo dogodke in se ne dajo motiti, ko gre za najpomembnejšo postransko stvar na svetu. V omenjenem časniku tako že navajajo imeni Brendana Rodgersa in Stevena Gerarda, ki naj bi bila resna kandidata za trenersko klop Newcastla. 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

the kop
09. 10. 2021 17.16
+2
Kaj je Mike Ashley naredil iz tega kluba jim prav privoščim nov začetek!!
Ni nam vseeno
09. 10. 2021 14.59
+3
Da bi arabski denar pokvaril nogomet ? Mogoče...za zdaj se to vidi le na grbu Reala iz Madrida