Nogomet

V Novi Gorici imajo dovolj: Petrić po porazu s Celjani že bivši

Nova Gorica, 14. 12. 2020 12.42 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Iz slovenskega prvoligaša ND Gorica so sporočili, da srbski strokovnjak Gordan Petrić ni več glavni trener vrtnic. Sodu je dno izbil zadnji, domači poraz proti aktualnim prvakom Celjanom, ki je bil že peti zaporedni.

Na novogoriški klopi je srbski trener, sicer nekdaj uspešen nogometaš, zbral vsega dve zmagi, ND Gorica pa je zadnjič zmagala 28. oktobra. Na klop vrtnic je Gordan Petrić sedel 18. septembra letos, ko je zamenjal Borivoja Lučića. Nato je v klub prišlo veliko število zvenečih okrepitev, toda Petriću ekipe ni uspelo rezultatsko preroditi. Gorica je namreč z naskokom najslabša ekipa aktualne sezone Prve lige in ji ob takem nadaljevanju grozi celo ponoven izpad v drugo ligo. ND Gorica se z rezultatsko krizo in težavami spopada že vse od odhoda Mirana Srebrniča. Ta je po predčasni prekinitvi pogodbe hitro našel novega delodajalca: v Kopru se za zdaj Bric znajde odlično. 

Gordan Petrić je hitro končal epizodo v novogoriškem klubu.
Gordan Petrić je hitro končal epizodo v novogoriškem klubu. FOTO: Jakob Batič

"Gordan je po tekmi s Celjem podal svoj vidik in razložil, da ekipa potrebuje spremembo. Rezultati v zadnjem obdobju niso bili takšni, kot smo jih pričakovali, posledično pa je bilo treba nekaj spremeniti. Vsak v tej zgodbi nosi svoj del odgovornosti, kljub veliko dobrega, kar se predstav tiče, in obilo nesreče v določenih situacijah, pa v nogometu šteje zgolj nabiranje točk," je dogajanje za uradno spletno stran kluba pojasnil predsednik kluba Hari Arčon.

Prevzema Debenjak
Vodstvo prve ekipe ND Gorica v zadnjih dveh krogih v letošnjem letu prevzemata Florijan Debenjak in Aleksandar Jović, vse nadaljnje informacije glede trenerja prve ekipe pa bodo znane v naslednjih tednih.

"Žal se nekatere stvari v življenju ne poklopijo, kot bi si želel, da bi se. Žal mi je, da se je moja zgodba v Gorici končala na tak način. Odločitev sem sprejel zaradi lastnega mišljenja, da ekipa potrebuje šok terapijo. Upam, da se bo rezultatska krivulja kmalu obrnila navzgor. Vem, da sem ob opravljanju svojega dela vedno dal svojih sto odstotkov, a se nam žal ni izšlo. Rad bi se klubu zahvalil za ponujeno priložnost in fantom obenem zaželel vso srečo v prihodnosti," je ob slovesu povedal Petrić.

  • 9
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.