Nogomet

V pokalu Libertadores brazilski finale, Santos za zgodovino

Sao Paulo, 14. 01. 2021 09.39 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, J.K.
Komentarji
0

V pokalu Libertadores, južnoameriške različice nogometne Lige prvakov, bo finale povsem brazilski. Palmeirasu, ki si ga je s skupno zmago proti River Platu zagotovil v sredo, se je v njem pridružil Santos, ki je dobil še drugi brazilsko-argentinski obračun, boljši je bil od Boce Juniorsov.

Marinho pozdravlja zvezdnika in kapetana argentinske ekipe Carlosa Teveza po koncu dvoboja v Santosu.
Marinho pozdravlja zvezdnika in kapetana argentinske ekipe Carlosa Teveza po koncu dvoboja v Santosu. FOTO: AP

Potem ko se je prva tekma v Buenos Airesu med Boco Juniorsi in Santosom končala brez golov, so na drugi Brazilci z goli Diega Pituce (16.), venezuelskega reprezentanta Yefersona Sotelda (49.) in Lucasa Brage (51.) zmagali s 3:0. Argentinska ekipa je od 56. minute igrala z igralcem manj, saj je sodnik izključil Kolumbijca Franka Fabro.

Santos bo v finalu, ta bo 30. januarja na praznem stadionu Maracana v Riu de Janeiru, poskušal postati prvi brazilski klub, ki je v tem tekmovanju zmagal štirikrat. Klub enega najboljših nogometašev vseh časov, Peleja, je bil najboljši že v letih 1962, 1963 in 2011. Palmeiras je do zdaj zmagal le enkrat, in sicer leta 1999. Finalni obračun je izgubil trikrat.

Cuca razkril, da je Pele kljub zdravstvenim težavam poskrbel za dodatno motivacijo
"Popravite me, če se motim, a kot Brazilec dandanes ponos čutim zgolj zaradi Peleja. Ni drugega razloga, samo zaradi njega. In po tem, ko je sodeloval pri uspehu z govorom, ki ga je imel pred igralci, četudi je njegovo zdravje zdaj tako šibko ... Hvala ti, Kralj! To je zate!" je bil po tekmi na novinarski konferenci čustven trener Santosa Cuca.

Za zmago je Brazilcem že javno čestital tudi zvezdnik pariškega PSG Neymar, ki je v Santosu odraščal, sinoči pa je Parižanom z enajstmetrovko v 85. minuti prinesel prvo lovoriko nove sezone v finalu francoskega superpokala proti večnemu tekmecu Marseillu (2:1).

Koronavirus pasica november
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.