Nogomet

V polfinalu pokala libertadores še Flamengo in Atletico

La Plata, 19. 08. 2021 10.03 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Nogometaši Flamenga in Atletica Mineira so se pridružili Palmeirasu v polfinalu letošnjega pokala libertadores, južnoameriške različice evropske lige prvakov. Flamengo je v četrtfinalu izločil paragvajsko Olimpio, Atletico Mineiro pa argentinski River Plate.

Kot prvi si je polfinale priigral Palmeiras, prvak Južne Amerike, ki je s 4:1 izločil mestnega tekmeca Sao Paulo. Danes sta se mu pridružila še Flamengo in Atletico. Flamengo je v Brasilii dočakal Olimpio s prednostjo 4:1 s prve tekme, na povratni je bilo kar 5:1. S skupnim izidom 9:2 se je brazilski velikan zlahka prebil med najboljše štiri ekipe. Odlično je igral nekdanji igralec Porta, Brazilec Hulk. Med drugim je čudovito podal Mathiasu Zarachu, ki je z neverjetnim občutkom z "volejem" žogo pospremil v gol Olimpie.

Atletico Mineiro pa je doma v Belo Horizonteju premagal River Plate s 3:0 in potrdil uspeh (1:0) s prve tekme v Buenos Airesu.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Atletico se bo v polfinalu pomeril z branilcem naslova Palmeirasom, Flamengo pa čaka na boljšega z zadnjega četrtfinalnega obračuna Fluminense – Barcelona Guayaquil. Prva tekma v Riu se je končala z neodločenim izidom 2:2, povratna v Ekvadorju je na sporedu v noči na petek po srednjeevropskem času.

Največ naslovov na Copi Libertadores je osvojil argentinski Independiente, kar sedem, a zadnjega daljnega leta 1984.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.