Nogomet

V prometni nesreči umrl nekdanji turški reprezentant

Ankara, 11. 01. 2022 12.58 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
STA, Ž.K.
Komentarji
0

V Turčiji je v prometni nesreči umrl nogometaš Ahmet Yilmaz Calik, danes poroča nemška tiskovna agencija dpa. Osemindvajsetletni osrednji branilec je igral za Konyaspor, kjer je bil soigralec slovenskega obrambnega nogometaša Nejca Skubica. Calik je junija 2016 s turško reprezentanco tudi gostoval v ljubljanskih Stožicah.

Novico je danes na spletni strani objavil trenutno drugouvrščeni klub turškega prvenstva.

"Pretreseni smo ob izgubi našega nogometaša Ahmeta Calika, ki si je zaradi svojega pristopa vse od prvega dne prihoda v klub zaslužil ljubezen našega mesta in navijačev," so v izjavi za javnost zapisali pri Konyasporu.

Vsi klubi v turškem prvenstvu, tamkajšnja nogometna zveza ter mnogi evropski klubi so že izrazili sožalje sorodnikom in prijateljem umrlega nogometaša.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Osrednji branilec je umrl v prometni nesreči, v kateri se je njegovo vozilo večkrat obrnilo, je poročala tiskovna agencija Anadolu. Posnetki so razkrili močno poškodovan avtomobil na robu cestišča, dodaja dpa.

Calik je h Konyasporu prestopil leta 2020 iz vrst Galatasaraya, s katerim je dvakrat osvojil turško prvenstvo, igral pa je tudi za turško reprezentanco. Junija 2016 je bil v kadru turške reprezentance, ki se je v Stožicah na prijateljski tekmi pomerila s Slovenijo, a na tekmi ni zaigral. Zadnji nastop za Turčijo je zabeležil leta 2017 proti Moldaviji, ko je tudi zadel svoj edini reprezentančni zadetek.

Turčija je v Stožicah Slovenijo premagala z 1:0. Calik je srečanje spremljal s klopi.
Turčija je v Stožicah Slovenijo premagala z 1:0. Calik je srečanje spremljal s klopi. FOTO: Damjan Žibert
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.