Nogomet

V spomin na dobre stare čase: Stevie G spet tresel mrežo na Anfieldu

Liverpool, 23. 03. 2019 18.16 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Le kdo ne pomni enega najbolj razburljivih final Lige prvakov, v katerem sta se leta 2005 udarila Liverpool in AC Milan? Na Anfieldu je v dobrodelen namen potekala povratna tekma carigrajskega finala, po zadetku legendarnega Stevena Gerrarda v izdihljajih tekme so se zmage spet veselili redsi.

Maja bo od slovitega carigrajskega finala minilo že 14 let, a spomin na nepozaben preobrat Liverpoola ostaja trdno zasidran v spominu navijačev kluba z Anfielda. Po zaostanku treh zadetkov so namreč redsi, pod vodstvom Rafaela Beniteza, uspeli do konca rednega dela izenačiti, po strelih z bele točke pa so v vitrino dodali že peto trofejo elitnega evropskega tekmovanja. Milančani so se za poraz oddolžili dve leti kasneje v Atenah. 

Steven Gerrard je v Carigradu poskrbel za uverturo v preobrat. Za njim sta se med strelce vpisala še Vladimir Šmicer in Xavi Alonso.
Steven Gerrard je v Carigradu poskrbel za uverturo v preobrat. Za njim sta se med strelce vpisala še Vladimir Šmicer in Xavi Alonso. FOTO: AP

V Liverpoolu so tako reprezentančni premor izkoristili za dobrodelno tekmo, v kateri so se na zelenici spet pomerile legende dveh evropskih nogometnih velikanov, ki sta skupaj zbrala kar dvanajst lovorik Lige prvakov, zbrana sredstva pa so namenili klubski dobrodelni fundaciji. 

V vrstah Liverpoola so med drugim zaigrali tudi Steven Gerrard, Jamie Carragher, Sami Hyypia, Robbie Fowler, Dirk Kuyt in Luis Garcia. Barve milanskega kluba pa so na Anfieldu branili tudi Kaka, Andrea Pirlo, Paolo Maldini, Cafu in Alessandro Nesta.

Fowler je redse popeljal v vodstvo. Po podaji v kazenski prostor je žogo z izjemnim volejem poslal v spodnji levi kot. Domači so vodstvo v drugem polčasu še povišali po zaslugi Djibrila Cisseja, ta se je znašel na štiri oči z gostujočih čuvajem mreže in hladnokrvno žogo poslal v mrežo. Milančani zaostanek uspeli nadoknaditi po neverjetnem prostem strelu Pirla, ob katerem je domači vratar le obstal kot okopan, in zadetku Giuseppa Pancara z roba kazenskega prostora.

Za ekstazo na polnem Anfieldu je v izdihljajih tekme poskrbel Gerrard, ki je pred slovitim Kop-om ukanil italijansko obrambo in poslal žogo v oddaljeno vratnico, od tam pa se je žoga odbila v mrežo.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

dark horse
24. 03. 2019 08.44
+1
Za ekstazo??? O čem že vi pišete?? O dobrodelni tekmi!!!