Nogomet

V štajersko-prekmurskem derbiju brez zmagovalca, Domžale do zmage, delitev točk v Šiški

Maribor/Domžale/Ljubljana, 05. 10. 2019 23.22 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 6 min

V 13. krogu slovenskega nogometnega državnega prvenstva je bil v Ljudskem vrtu odigran derbi med domačim Mariborom in soboško Muro, ki se je končal brez zmagovalca. Kljub številčni premoči v drugem polčasu zaradi izključitve mariborskega branilca Špora Peričića, varovanci Anteja Šimundže niso uspeli osvojiti polnega izkupička. V preostalih dveh tekmah so se zmage veselile Domžale, Bravo in Celje pa sta si po remiju 2:2 razdelila točki.

Derbi kroga med Mariborom in Muro se je razpletel brez zmagovalca, pa čeprav je domača ekipa od 67. minute naprej igrala z igralcem manj. Delitev točk, ki je sicer prinesla živahno predstavo, pomeni, da sta obe ekipi nadaljevali niz neporaženosti.

Mura ima na zadnjih petih tekmah tri zmage in dva remija, Maribor, ki je sicer prekinil niz zmag, pa je neporažen že sedem tekem. Izbranci Darka Milaniča so tako vsaj začasno zadržali mesto na vrhu lestvice, Mura pa je tretja s točko zaostanka. Čeprav prvi polčas ni prinesel zadetkov, je ponudil kar precej akcije. Pri domačih je Dino Hotić dobro zalagal soigralce s podajami, a jih ti niso unovčili. Med drugim je Luka Zahović dvakrat zgrešil z glavo v sedmi in 22. minuti, trikrat je bil neuspešen tudi Aleks Pihler, ki je bil premalo zbran v 15., 31. in 39. minuti.

Na drugi strani pa so nase opozorili Luka Bobičanec, ki je bil v 27. minuti preveč sebičen in streljal iz mrtvega kota, Nino Kouter, ki je v 35. minuti žogo poslal le malo mimo vrat s strelom od daleč, in Amadej Maroša, ki je ogrožal vrata v osmi in deveti minuti. Gosti so bili zelo nevarni v 55. minuti, ko je Tomi Horvat iz ugodnega položaja zgrešil cilj, na drugi strani je takoj zatem novo mariborsko priložnost zapravil Zahović oziroma je njegov poskus obranil Matko Obradović. Kenan Pirić pa je bil na preizkušnji v 59. minuti, ko je znova od daleč streljal Kouter. V 67. minuti pa so domači ostali brez Špira Peričića, ki je na robu kazenskega prostora podrl Žana Karničnika in dobil svoj drugi rumeni karton.

V 74. minuti so kljub igralcu manj gostitelji imeli priložnost prek Roka Kronavetra, v 83. minuti pa je še Denis Klinar žogo poslal čez gol. Pozneje pa se ob celo konkretnejši igri domačih izid tudi ni več spremenil, čeprav je Kronaveter s "škarjicami" v zadnjih sekundah le za malo zgrešil Murina vrata.

Nogometaši Mure so na gostovanju v Ljudskem vrtu osvojili točko.
Nogometaši Mure so na gostovanju v Ljudskem vrtu osvojili točko. FOTO: Miro Majcen
Domžale boljše od Sežancev
Andrej Razdrh je prvič vodil Domžale proti svoji prejšnji ekipi. Potem ko je na prvi medsebojni tekmi Tabor popeljal do zmage z 2:1, je tokrat tri točke prinesel Domžalam. Te so prvič v sezoni zmagale na svojem igrišču in se točkovno izenačile z današnjim tekmecem in Bravom. Vsi trije pa za petim mestom zaostajajo za osem točk.

Tekma v Domžalah je v prvem polčasu postregla s kar nekaj dogajanja. Že v peti minuti je bil Slobodan Vuk sam pred gostujočim vratarjem Davidom Adamom, ta pa se je v dvoboju izkazal. Pet minut pozneje je Leon Sever na drugi strani s 17 metrov oplazil prečko, v 18. minuti pa je Matej Podlogar s strelom z glavo za malo zgrešil, tako kot na drugi strani Predrag Sikimić v 22. minuti. V 29. minuti je žoga odskočila Podlogarju, ko je bil ta sam pred Adamom, slednji pa je moral sedem minut pozneje žogo pobrati iz svoje mreže. Senijad Ibričić je podal z desne strani v osrčje kazenskega prostora, Vuk pa je zadel za 1:0.

V uvodu drugega polčasa so nekaj več poskušali domači, poskušala sta dvakrat Vuk in Arnel Jakupović, pri gostih pa je od daleč neuspešno sprožil Mario Zebić. Sicer pa pravih priložnosti ni bilo, gosti so se sicer trudili priti do izenačenja, a je domžalska obramba, tudi z novincem Maticem Finkom, tokrat bolje delovala. Domžalčani pa so v 84. minuti po protinapadu prišli do novega strela, a tega je slabo izvedel Tonči Mujan, na drugi strani pa je Lazar Milošev v tretji minuti sodniškega dodatka zapravil še zadnjo priložnost Kraševcev. Tik pred koncem tekme je dvoboj z Jakupovićem dobil Adam.

Domžale so pod vodstvom novega trenerja Andreja Razdrha dosegle minimalno zmago v dvoboju s sežanskim Taborom.
Domžale so pod vodstvom novega trenerja Andreja Razdrha dosegle minimalno zmago v dvoboju s sežanskim Taborom. FOTO: Damjan Žibert

Bravo odščipnil točki Celju
Tako kot se je avgusta končal prvi dvoboj teh dveh ekip v sezoni, se je tudi današnji. Bravo, ki ostaja sedmi, je tako osvojil drugo točko na zadnjih štirih tekmah, medtem ko je za petouvrščene Celjane to drugi zaporedni remi in tretja zaporedna tekma brez poraza.

Prvi polčas v Spodnji Šiški so dobili domači nogometaši, ki so že v tretji minuti načeli mrežo Celja. Takrat je Matjaž Rozman žogo prekratko izbil na rob kazenskega prostora, od koder je Luka Žinko z nizkim strelom iz prve zadel za 1:0. Domači, ki so bili nekoliko konkretnejši pri zaključevanju akcij, so imeli izvrstno priložnost še v 18. minuti, ko je Mustafa Nukić lepo prišel do strela s 14 metrov, Rozman pa se je takrat izkazal. Le malce zatem je bil Nukić nenatančen s strelom iz obrata. Celjani so sicer imeli nekaj strelov ob rahlo večji posesti žoge, še najnevarnejši pa je bil poskus Mitje Lotriča v 34. minuti, ko je sprožil z 20 metrov, žoga pa je zletela malce mimo vrat.

Kmalu po začetku drugega dela, v 48. minuti, so bili domači blizu novega zadetka, ko je Almin Kurtović sprožil malce zunaj kazenskega prostora in zadel vratnico. Na drugi strani je v 51. minuti moral posredovati Igor Vekić po strelu z glavo Josipa Ćalušića. V 59. minuti pa so Celjani izenačili. Vekić je najprej imel delo po strelu z roba kazenskega prostora, odbil žogo, do nje pa je prišel Dario Vizinger in iz bližine dosegel svoj deveti gol sezone, s katerim je na vrhu lestvice strelcev. Vsega tri minute pozneje je bilo že 2:1 za Celjane. Mitja Lotrič je prodrl v kazenski prostor, tam je nad njim prekršek storil Besart Abdurahimi, prav Lotrič pa je tudi prevzel odgovornost in z bele pike dosegel svoj peti zadetek v sezoni.

V 69. minuti sta bila na drugi strani nevarna Nukić in Aljoša Matko, toda prvemu je strel obranil Rozman, drugi pa je z glavo žogo poslal čez prečko. V 81. minuti pa so gostitelji izenačili, ko je Milan Đajić podal z desne v kazenski prostor do vtekajočega Nukića, ta pa je zadel za 2:2. V 85. minuti je bil blizu uspeha še Abdurahimi, a je žoga zletela mimo vrat, zatem pa sta imeli obe ekipi še po eno priložnost, a ne Aljoši Matku ne Gašperju Koritniku ni uspelo spremeniti izida.

Slovensko državno prvenstvo, 13. krog, izidi:
Bravo - Celje 2:2 (1:0)

Domžale - CB 24 Tabor Sežana 1:0 (1:0)

Maribor - Mura 0:0

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (15)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

pomlad14
06. 10. 2019 20.34
+1
Še pred kratkim ste govorili, da je Maribor v prevelikem zaostanku za osvojitev državnega naslova, prejšnji teden pa že prvi. Ne veseli(te) se prehitro.
roten
07. 10. 2019 10.38
-3
ah no saj bo MB................................................................................................................................................................ tretji
degenos
06. 10. 2019 18.18
-2
prvaaaaa Olimpija…..!! brez miljonov v žepu
Chaparral M
06. 10. 2019 20.46
+1
..... ne veseli se prehitro, raje jim "zrihtaj" kak milijonček, hehe
degenos
06. 10. 2019 18.04
-1
olliiimmmpiiiiijjjaaaaaa!!!! hehe
rob3rt
06. 10. 2019 17.34
-5
Kranj po pričakovanju, bi, pa ne smejo svojim točk jemat...
Optimisty
06. 10. 2019 17.55
+0
Mungos2
06. 10. 2019 12.02
+5
Velika zmaga Domžal !!! Razdrh, pojma nimaš o vodenju ekipe !!! Presenečen sem bil, da si dal Mujana v prvo ekipo !! Gospod Rožman je bil zate, Gospod z veliko začetnico !!!
roten
07. 10. 2019 10.37
to je zato da sežana ostane v ligi domžale pa v 5
Mungos2
07. 10. 2019 16.53
Tako hudo pa spet ni. Tabor je najslabša ekipa, ki je gostovala v Domžalah !
dajno
06. 10. 2019 11.01
+5
4 komentarji... Od tega dva od degeneriranca...
Maister1
06. 10. 2019 08.59
+11
Kaj pomaga lepo centriranje Hotiča ce pa ima PIHLER in Zaho EKASTO glavo.Pri škarjicah Krone je PIHLER gledal namesto igral in porinil v gol .BEDA
degenos
06. 10. 2019 08.26
-5
kolk miljonov jim je oblubo baron alko ?????
degenos
06. 10. 2019 07.05
-15
hehehe…...toti trotki ne zgledijo nič evropski !"!!! še ene mure ne morjo premagat z miljoni v žepu ..beda
Viejo cabron
06. 10. 2019 07.41
+21
Tebi pa že na vse zgodaj hudobija življenje greni!???