Nogomet

V Ukrajini predčasno zaključena nogometna sezona

Kijev, 27. 04. 2022 10.03 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, N.M.
Komentarji
1

Ukrajinski nogometni klubi so se v torek dogovorili, da zaradi februarskega ruskega vojaškega napada na državo predčasno končajo sezono 2021/22 in da v letošnji sezoni liga ne bo razglasila prvaka. Tamkajšnji nogometni zvezdniki se tako trenutno pripravljajo na tekmo dodatnih kvalifikacij proti Škotski. Ukrajina in Škotska se bosta v polfinalu pomerili 1. junija, zmagovalca pa nato čaka še obračun z Walesom 5. junija. Takrat bomo tudi dobili končnega potnika v Katar na letošnje svetovno prvenstvo.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Stanje na lestvici s 24. februarja 2022 bo tudi končna lestvica za sezono, a letos ne bomo imeli prvaka," so zapisali v vodstvu lige in dodali, da so ustrezen sklep predlagali izvršnemu odboru tamkajšnje nogometne zveze.

Zadnji krog tekem je bil odigran decembra, preden je liga odšla na trimesečni zimski premor. Konec februarja je bil na lestvici prvi Šahtar iz Donecka, ki je imel s 47 točkami dve točki naskoka pred kijevskim Dinamom. Za oba kluba pa pričakujejo, da bosta v naslednji sezoni dobila priložnost v kvalifikacijah za Ligo prvakov.

Zaradi vdora ruskih sil na ukrajinsko ozemlje se spomladanski del tekmovanja v Ukrajini sploh ni začel.

Tamkajšnji nogometni zvezdniki sedaj svojo pozornost usmerjajo proti odločilni tekmi – 1. junija jih namreč čaka še kvalifikacijska tekma proti Škotski – za uvrstitev na svetovno prvenstvo v Katarju letošnjega leta. Ta je bila zaradi že znanih razmer prestavljena. Ukrajinska reprezentanca se bo na ta spopad pripravljala ravno pri nas v Sloveniji, natančneje na Brdu pri Kranju. Zmagovalec obračuna se bo za mesto v Katarju udaril še proti Walesu 5. junija. "Resnično verjamemo, da ne bi smeli le igrati, ampak zmagati v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo 2022, zato se moramo na to dobro pripraviti," je dejal podpredsednik ukrajinske nogometne zveze Oleg Protasov.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

olimpija007
27. 04. 2022 10.50
+6
V Palestini ne sme drzavna reprezentanca igrati v Svoji drzavi ze vec desetletji pa nihce ne poroča