Nogomet

Valdano: Real naj se raje odloči za Haalanda kot za Mbappeja

Madrid, 28. 01. 2021 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Kylian Mbappe in Erling Braut Haaland sta izjemna mlada nogometaša in kar veliko število uglednih evropskih klubov ju želi videti v svojih vrstah. Po mnenju nekdanjega zvezdnika madridskega Reala Jorgeja Valdana bi morala biti prioriteta galaktikov v klub pripeljati mladega Norvežana.

Tako Kylian Mbappe pri Paris Saint-Germainu kot Erling Braut Haaland pri dortmundski Borussii sta ključna igralca v svojih moštvih. Že kar dolgo se ponujajo številne (ne)uradne možnosti, kje bi lahko mladeniča nadaljevala kariero. Za oba je interes pokazal tudi madridski Real, a vprašanje je, kako se bo vse skupaj razpletlo.

Nekdanji igralec, pa nato trener in tudi športni direktor madridskega kluba Jorge Valdano prisega na mlajšega od omenjene dvojice. Norvežan je star šele 20 let, pa dosega gole kot za stavo, dve leti je starejši francoski reprezentant. Haaland je blestel že pri avstrijskem Salzburgu, v dresu Borussie pa je od prihoda v Dortmund dosegel že 37 golov v vseh tekmovanjih.  

"S Haalandom bi podpisal pred Mbappejem. Dobro se giblje tako na majhnem kot večjem prostoru in stalno dosega gole. Razumem, da je Mbappe zvezdnik, vendar je Haaland name naredil večji vtis. Gole dosega na vse mogoče načine," je Argentinec Valdano dal nasvet predsedniku Reala Florentinu Perezu v intervjuju za Ondo Cero.

Real pogleduje za mladimi zvezdniki, je pa v zadnjem času ostal brez dveh, ki pri Zinedinu Zidanu nista dobila priložnosti. Srbski napadalec Luka Jović se je vrnil v Eintracht, Martin Odegaard pa bo do konca sezone igral za londonski Arsenal. 

"Ni se mi zdelo, da bi Odegaard igral slabo, ko je dobil priložnost, vendar mu je manjkalo malo predrznosti in ambicioznosti. Bil je preblizu Casemiru, manjkala mu je tudi zadnja podaja, kar je bilo pričakovati od njega. A to pride s samozavestjo in igralnim časom, in mislim, da bi mu to sčasoma uspelo. Manjkalo mu je potrpljenja, ne bi smel obupati," je Valdano pokomentiral še odhod 22-letnega Norvežana iz Madrida v London.

Erling Haaland
Erling Haaland FOTO: AP
Koronavirus pasica november
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

cripstoned
28. 01. 2021 19.08
+0
real madrid ne potrebuje haalanda...z mbappejem pridobi real vec kot pa z haalandom...
penicelin
28. 01. 2021 10.01
+4
haaland sigurno boljša izbira !
Lektor Jure T.
28. 01. 2021 09.51
+2
Se strinjam, popolnoma. Mbappe razen hitrosti ni nek igralec. Daleč od tega da je slab, ampak trenutnemu realu je bolj potreben Haaland. Fant je skromen, v igri pa prava zver. Močan, hiter, pa že zabiti zna (desna, leva). Po drugi strani pa je Mbappe ža malo foleranta, ki bi pri svoji starosti rad bil najbolj plačan igralec na svetu. Verjetno vpliv Neymarja. Pa še Haaland bi bil verjetno dosti cenejši.
samomojemnenje
28. 01. 2021 10.56
+3
Tudi jaz bi se raje odločil za Halanda, če bi jaz izbiral. Sem tudi že pred časom pisal, da se Mbappe preveč druži z Neymarjem in posledično postaja preveč "zvezdniški" In če samo pomislim, da bi Barca lahko kupila Halanda za manj kot 20M takrat, pa se je Bartomeu rejši odločil za Braithwaita. Noro.
Lektor Jure T.
28. 01. 2021 11.02
+2
Ja, se je kar par klubov uštelo pri Haalandu :)
blazter
28. 01. 2021 08.35
+0