Nogomet

Valverde: Real je še vedno kandidat za naslov španskega prvaka

Barcelona, 06. 01. 2019 14.44 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V španskem prvenstvu je boj za naslov prvaka še kako odprt. S 37 točkami na vrhu kraljuje Barcelona, tri točke za njo zaostala madridski Atletico. A tudi sicer pri vrhu ni razlik, kot smo jih morda vajeni iz preteklih let. Za Atleti sta Sevilla in Alaves, šele na petem mestu lestvice, ki vodi v Ligo Evropa, pa je s skromnimi 30 točkami Real Madrid.

Čeprav galaktiki za Barcelono zaostajajo sedem točk, Katalonci verjamejo, da jih ne gre kar tako odpisati. Ernesto Valverde je že po El Classicu, ki se je končal s petimi zadetki v prid Barcelone, zagotovil, da bi bila prava norost, če Reala ne bi prištevali med favorite za naslov.

Nogometaši Reala so v 17. krogu prvenstva izgubili dragoceni dve točki na gostovanju v Villarrealu.
Nogometaši Reala so v 17. krogu prvenstva izgubili dragoceni dve točki na gostovanju v Villarrealu. FOTO: AP
"Stojim za tem, kar sem rekel takrat. Koliko se nas tiče, je Real še vedno kandidat za naslov španskega prvaka. Včasih se zdi razlika v točkah velika, a temu le ni tako. Le dve tekmi in pol lahko spremenita vse. Še vedno jih uvrščam med naše velike rivale," je še danes prepričan strateg na klopi katalonskega ponosa, ki pa se ne obremenjuje s formo nasprotnikov: "To sezono med ekipami v vrhu prvenstva ni velike razlike. Osredotočeni smo na to, da ostanemo na vrhu lestvice."

Po krajšem premoru v španskem prvenstvu je sicer Valverde zagotovil, da so se njegovi varovanci v tem času dobro spočili in so pripravljeni na drugo polovico sezone. Ob tem je spregovoril tudi o svoji prihodnosti na trenerskem stolčku blaugrane.

Nogometaše Barcelone v osmini finala Lige prvakov čaka francoski Lyon.
Nogometaše Barcelone v osmini finala Lige prvakov čaka francoski Lyon. FOTO: AP

"Še vedno imam pogodbo z Barcelono. To je dveletna pogodba, z možnostjo tretjega leta. Ob koncu sezone bom moral sprejeti odločitev, a o tem danes ne razmišljam. Nismo niti na polovici sezone, a moram priznati, da sem v klubu deležen velike mere razumevanja. V trenutku, ko izgubiš tekmo, mediji začnejo razmišljati o tvojem odhodu. A naj ponovim, še vedno imam pogodbo z Barcelono," je bil jasen Valverde, ki se dobro zaveda, da ne bo edini, ki bo ob koncu sezone sprejel to odločitev.

Španski strateg iz mesta Viandar de la Vera je Barcelono, vse od maja 2017, ko je na trenerskem stolčku zamenjal Luisa Enriqueja, popeljal do naslova španskega prvaka, pohvali pa se lahko tudi z lovoriko španskega kraljevega pokala. Poleg tega Španec uživa visoko podporo igralcev, o njegovi usodi pa bi lahko odločil tudi razplet Lige prvakov. Barcelona se bo v osmini finala pomerila z Lyonom. 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Campeones34
07. 01. 2019 12.40
+3
Bolj v boju za 4. mesto, kakšnega prvaka s tako ekipo, ki jih premaga vsak ki ima 5 min cajta
jodr
07. 01. 2019 12.16
+2
Real ni kandidat za španskega prvaka že od 3. kola naprej.
stoj?kov
06. 01. 2019 20.26
+3
hvala valverde,pa so jim šle še tri pike :D očitno bo spet okoli dvajset pik razlike ;) letos sicer ne že ob božiču ampak dlje ko upajo bolj je slastno na koncu...kakšn real??vinicus??ne me smejat...
Johnny_J
06. 01. 2019 19.11
+10
Valverde le gentlmansko pomirja vodstvo, igralce in predvsem navijače reala, preden začnejo delati samomore. Pač taki smo barcelonisti, nikomur ne želimo slabega, tudi zaprtemu, piratu vrabceku in zmedenemu ne.
idiu3krasne
06. 01. 2019 18.26
+8
Hahaha...ti ti Valverde...res vice pokaš...haha😂😂😂😂😂
šumar
06. 01. 2019 16.39
+16
haha v drugi ligi je mislu seveda