Nogomet

Valverde z mislimi že pri Unitedu: Preobražena Barcelona na gostovanju pri Huesci le do točke

Huesca, 13. 04. 2019 18.02 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V 32. krogu španskega prvenstva se je vodilna Barcelona merila z moštvom z dna lestvice, Huesco (0:0). Ernesto Valverde je ponudil priložnost številnim mladim nogometašev, medtem ko nekateri zvezdniki blaugrane hranijo moči za tekmo z rdečimi vragi. Madridski Atletico je vknjižil novo zmago proti Celti iz Viga in zmanjšal zaostanek za Katalonci a 9 točk (2:1).

Po zmagi na slovitem Old Traffordu, so nogometaši Barcelone gostovali pri Huesci. Ernesto Valverde je v luči pomembne povratne tekme četrtfinala Lige prvakov na zelenico poslal nekoliko spremenjeno postavo. Po poškodbi obraza, za katero je poskrbel Chris Smalling, na tekmi s Huesco ni nastopil prvi zvezdnik Lionel Messi, prav tako ni bilo Ivana Rakitića in Luisa Suareza, manjkal je tudi Gerard Pique.

Lionel Messi jo je skupil na tekmi z Unitedom.
Lionel Messi jo je skupil na tekmi z Unitedom. FOTO: AP
Barcelona bo v torek 16. aprila, na Camp Nou gostila Manchester United. Oglejte si tekmo ob 20.40 na Kanal A in VOYO.

Katalonski strateg je a zelenico poslal dodobra pomlajeno začetno enajsterico, ki je bila najnevarnejša v prvi polovici prvega polčasa, medtem ko so nogometaši Huesce poskušali presenetiti s hitrimi protinapadi. Katalonski ponos je narekoval ritem na zelenici, vendar posesti žoge ni znala izkoristiti.

V 16. minuti je strel Ousmana Dembeleja v sredino gola brez težav ubranil Roberto Santamaria, domači vratar se je ponovno izkazal tri minute kasneje, ko je z glavo po predložku iz kota poskušal Samuel Umtiti. Povsem nenevarna ni bila niti Huesca, ki je sicer le redko prišla do žoge. Strel Enrica z obetavnega položaja je zletel mimo desne vratnice.

Kevin Prince Boateng je prvič odkar je kot posojeni igralec prišel v Barcelono, odigral vseh 90 minut tekme.
Kevin Prince Boateng je prvič odkar je kot posojeni igralec prišel v Barcelono, odigral vseh 90 minut tekme. FOTO: AP

Tudi po prihodu iz slačilnice se situacija na zelenici ni kaj dosti spremenila. Barcelona je bila podjetnejša tudi v drugem polčasu, najlepšo priložnost pa je v 57. minuti zapravil Malcom, ki je s strelom z leve strani zadel vratnico, do odbite žoge je prišel Carlos Alena, vendar je njegov strel še pravočasno odbil eden izmed domačih branilcev.

Valverde je tekmo želel popestriti z vstopom Philippeja Coutinha in Jordija Albe, vendar tudi slednja z izkušnjami nista uspela preobraziti rezultata. Barcelona kljub točki ostaja na vrhu španske prvenstvene lestvice, Huesca pa ostaja na samem repu Primere. 

Atleti z zmago zmanjšali zaostanek za Barcelono

Nogometaši madridskega Atletica so pred domačimi navijači porazili Celto iz Viga. Mrežo gostov je v zadnjih minutah prvega polčasa zatresel Antoine Griezmann. Francoski reprezentant se je s projektilom izkazal iz prostega strela. Prvi zvezdnik moštva, ki ga številni mediji povezujejo s prestopom v Barcelono se je izkazal tudi pri drugem zadetku Atletov v 74. minuti.

Z lepo podajo je zaposlil Alvara Morato, ki je sam stekel proti vratom gostov, vrgel vratarja iz ravnotežja in poskrbel za končnih 2:0.

Jan Oblak se je izkazal v vratih Atletov in s požrtvovalnimi obrambami nekajkrat preprečil veselje Celte.

Izida:

Atletico Madrid - Celta Vigo 2:0 (1:0)
Griezmann 42., Morata 74.

Huesca - Barcelona 0:0

POSTAVI

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (63)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

cripstoned
14. 04. 2019 15.12
-20
skoda za barco da ni igral suarez...ta bi v 90minuti zasimuliral penal ki bi barci prinesel 3 tocke...kljub temu da v spaniji obstaja var....letos na racun vara barci 12tock...varcelona...hjahahahaha
disorderliness
14. 04. 2019 15.56
+1
MesOjediPinGvin
14. 04. 2019 16.31
+11
V prejšnjih letih na račun Reala 500 točk, 8 naslovov LP in 25 naslovov v LaLigi.
Maxx365
14. 04. 2019 17.33
+8
Cripl, misliš podobno kot je poskusil padalec Marcelo, ki pa žal nima dovolj dramskih izkušenj, da bi ga kdo resno jemal.
265004
15. 04. 2019 15.16
+1
Johnny_J
14. 04. 2019 11.01
+19
Kripstelj je spet najvecji prikriti obozevalec barcelone. Pac dete, ko je zaljubljen v punco in ne upa priznati, pa zato grdo govori o njej. Ja ja
cripstoned
14. 04. 2019 13.45
-15
kaj vam delam...vasa najvecja nocna mora poleg real madrida in ronalda..ahahahaha
Johnny_J
14. 04. 2019 14.38
+11
Kollerik
14. 04. 2019 15.31
+9
grozjak
14. 04. 2019 10.02
+4
Napišem driska in me zbrišejo.....
cripstoned
14. 04. 2019 10.18
-19
ce pa si driska...seveda da te bodo zbrisali..
MesOjediPinGvin
14. 04. 2019 16.31
+8
apodgra
14. 04. 2019 08.37
+9
Do sedaj se nobena rotacija trenerju Valerdu ni posrečila. Vedno Barca odnese kratki konec. Manchester United je igral v popolni postavi , čeprav igra tudi on v ligi prvakov in to v torek proti Barci . S tem napihovanjem o preobremenitvi ekipe in počitku igralcev , se vse preveč pretirava. Tudi Juventus je poroti Spa-ju igral z rezervno ekipo in tudi izgubil . Lahko se zgodi , da bodo kljub počitku nekaterih zvezdnikov , obe ekipi v torek doživele veliko presenečenje. Za gledalca je pomembna vsaka tekma in če se bo ta praksa nadaljevala se bo tudi zanimanje za nogomet nekoliko ohladilo.
Janezcesnik
14. 04. 2019 08.48
+11
Ja sam barca je na prvem mestu pa tud prednosti dost ce gkedas utd se more se u ligi borit...
mmickica
14. 04. 2019 09.00
+18
Tudi jaz mu tokrat za spremembo dam prav, da je tako zelo rotiral igralce. Dejansko imajo dovolj veliko prednost, da so si lahko to privoščili in če pridejo v polfinale, si lahko še enkrat, ali celo pred obema polfinalnima tekmama. Itak v mislih ne bi bili pri tej tekmi, samo do kake poškodbe bi lahko prišlo. Pa saj ta B ali C ekipa sploh ni slabo igrala, pač videlo se je, da niso uigrani in da je Dembele igral prvič po poškodbi. Če bi še dva ali trikrat igrali skupaj, bi bila sigurno veliko bolj plodna predstava, vsaj po moje.
Kollerik
14. 04. 2019 09.54
+13
Kdaj pa si naj Valverde dovoli rotiranje, kot ravno ob takšnih tekmah z slabšimi nasprotniki in ob dovolj točkovne prednosti? Barca je bila vseeno boljša in prečka (Malcom) je rešila Huesco pred porazom. Zanimivo pa je bilo gledat Barcine mladce, zlasti R. Puiga
265004
14. 04. 2019 13.02
+3
Apodgraj ti si pa najvecji negativec...pa kaj isces dlako v jajcu. Ej clovek barca je ze osvojila la ligo- zbudi se!kdaj bodo igralci dobili minutazo ce ne v takih tekmah. Ta Huesca je v Madridu s polno ekipo dobila gol v zadnji minuti.Kaj ti mislis da razen prvih treh nihce ne zna igrat? V vrhunskem sportu morajo igralci na tem nivoju dobiti take priloznosti. In vceraj jo je Puig in tudi Todibo izkoristil....Wague bo tud tu ostali pa...glej tekmo s pozitivne strani. In ja, prevec tukaj gledas vse skozi Messija. On je dalec najboljsi nogometas vseh casov. Ko on zakljuci bo borba skoraj vsako tekmo. Na to se kar pripravi...
apodgra
15. 04. 2019 08.02
-1
Nikoli v zgodovini nogometa , se ni toliko rotiralo in dajalo počitka nekaterim zvezdnikom . Pomisli , kaj se bi zgodilo , če bi v NBA , NHL ligi toliko rotirali, pa kljub temu igrajo enkrat več tekem na sezono . Kaj bi bilo , če bi na kolesarski dirki ,ki traja 21 dni , po vsaki peti etapi zamenjali novega kolesarja . Če nogometaš ,ki igra pretežno eno tekmo na teden in to 90 minut in priteče v povprečju 10km/h, mora po vsakih nekaj tekmah imeti počitek, potem to niso nobeni profesionalci , ampak čisti amaterji. Če se zgodi poškodba je normalno, da ne more igrati. Vse ekipe v angleški ligi , ki igrajo še tekme v ligi prvakov so igrale v popolni najmočnejši postavi. Kaj v teh ekipah zvezdniki ne potrebujejo počitka. Povej mi en tehtni razlog na moj komentar v čem nima prav .
apodgra
15. 04. 2019 08.13
+1
mmickica Nisem popolnoma prepričan ,da počitek igralcu koristi . Potem bi morali spočiti igralci , ki sedijo na klopi za rezerve, igrati vrhunsko , vendar ni tako. Poškodbe so pa tako ali tako sestavni del nogomet igre in tudi na treningu se zgodijo. Če morajo več igrati skupaj , potem pa je najbolje , da oni odigrajo vse tekme do konca v La Ligi skupaj , ker Barca ima že osvojen naslov . Ostale zvezdnike , pa naj dajo na dopust in kdo bo gledal te tekme .
265004
15. 04. 2019 14.42
+1
Apodgraj ni problem igralcu zdžati tekme do konca sezone to zdži vsak, problem je v formi in pripravljenosti....Proti koncu sezone je telo iztroseno in rabi počitek. Sploh na takem nivoju. Dobr veš da so vmes reprezentančne tekme, potovanja....Recimo Messi to drži že 15 let. To je fenomen. Po koncu pa ima še Copo....Igralci morajo v zakljucne boje čim bolj sveži.Verjemi mi ker sem igral drug šport, treniral vsak dan in vem kako se je telo odzivalo proti koncu sezone. In to ni bil ta nivo....Telo se mora regenerirat, če ne izgubiš v polfinalu ali finalu in ugotavljaš kaj je šlo narobe. Za mene Valverde dela izvrsten posel že dve leti....Edini njegov kiks je bil Roma ker je bil prepričan da lahko z obrambno igro ne prejme treh golov. Če bi Barca proti Romi igrala svojo igro bi tam zmagala....
mmickica
15. 04. 2019 16.17
Apodgra, saj delno se strinjam s tabo, da to ni nujno potrebno in res je, rotacija ima lahko tudi slabe posledice za tiste ki pocivajo. Ampak vseeno mislim, da je nevarnost poskodb predvsem tista, ki opravicuje Valverdejevo odlocitev. Tako Messi, kot Suarez ze daljse obdobje igrata z lazjo poskodbo in ce Barca sedaj izgubi Messija, se ji slabo pise. Zakaj pa Anglezi ne rotirajo? Zato, ker si tega ne morejo privosciti. Poglej lestvico v njihovi ligi, Lpool in MC se borita za 1.mesto, MU in Totenham pa za LP naslednje leto. Barci pac to ni potrebno, na sreco.
mmickica
15. 04. 2019 16.21
265004, tvoj zadnji stavek bi jaz malenkost spremenila in sicer, ce bi predvsem Puque bil v talsni formi, kot je v zadnjem casu, bi tudi obrambna taktika bila uspesnejsa. Ceprav tega ne maram, moram priznat.
Rolesx
14. 04. 2019 08.14
+19
Le do točke ja.Juve pa je varčeval z močni da so prišli le do poraza haha. Vi na 24 ur pa ste pravi hejterji Barcelone idite pisat bedarije o PenaIdeku
Kollerik
14. 04. 2019 07.54
+13
Beli balet so kot kaže "odšljivili" tudi na TV.... igrajo že ob ponedeljkih... nezanimiv klub pač...
cripstoned
14. 04. 2019 09.29
-23
tako nezanimiv je real madrid da je ze 5 sezon vsak dan v tvoji glavi...tako nezanimiv je da kljub izpadu iz vseh tekmovanj se vedno uziva naziv 3x zaporedni aktualni evropski prvak...hgahahaahah...kaksne komplekse ti nabija real madrid tudi ko ga ni v igri za naslov...spet lazes samega sebe...hahahaah
Kollerik
14. 04. 2019 09.55
+5
Janezcesnik
14. 04. 2019 07.39
+13
Real pa po novem ob pondelkih igra ker je nezanimiv do si koncno gor prsl
Janezcesnik
14. 04. 2019 07.34
+7
Zelo nepomembna tekma za barco razn tega da vidi trener mladce igrat tabeli pa ze cist u luftu😂😂😂😂
PeaceSellsButWhosBuying
13. 04. 2019 21.41
+15
Čestitke Valverdeju za današnjo enajsterico! Ne pomnim, da bi od časov Guardiole eden od Barçinih trenerjev na eni tekmi zaupal toliko mladcem. Jasno je bilo videti, da je imel Valverde v mislih torkov obračun z Unitedom. Upam, da današnja postava ne bo izjema in da bomo pogosteje videvali igralce iz La Masie v prvi ekipi.
apodgra
14. 04. 2019 08.52
+6
DoNotFeedTheTroll Čestitke Valverdu praviš. toda on ni bil zadovoljen z rezultatom . Zopet se je opekel . Dembele , Boateng , Coutinho , Alien , Vidal so igralci , ki prosto žoge ne znajo spraviti v mrežo . Znajo pa dolgo zadrževati žogo s nekoristnim preigravanjem in ne vejo ,kaj kolektivna igra. Nič ne pomaga , če nekdo preigra tri ali štiri igralce in na koncu izgubi žogo .
mariomandzukic
13. 04. 2019 21.40
+9
barca brez 2 glavnih igracev Messja in Rakete pac ni ista ekipa..ko ti mankata glavni golgejter Messi in glavni playmaker Raketa se pac pozna razlika..ampak se strinjam z trenerjem,da svojima glavnima igralcema da nekaj pocitka,saj prhajamo v ljucni del sezone..mislim da bo Barca letos uzela vse titule,saj so enostavno prejaki
grozjak
13. 04. 2019 21.49
+4
Rakitič ima vročino...in ni tako hudo pomemben. Je v redu, kar se mene tiče, a so mu dnevi v barci šteti. Razen, če popusti pri plači..torej???
PeaceSellsButWhosBuying
13. 04. 2019 21.55
+16
+mariomandzukic - Če že omenjaš glavne igralce Barçe, bi se spodobilo, da omeniš tudi ter Stegna, Albo, Piquèja, Lengleta, Busquetsa, Arturja in Suáreza. Čudno je, da Rakitiću pripisuješ isti status kot Messiju. Zagotovo je z prej omenjenimi igralci vred zaslužen za Barçin uspeh, vendar pa je Messi na drugem nivoju.
Maxx365
13. 04. 2019 21.58
+10
šumar
13. 04. 2019 21.36
+12
haha messija imate za najslabsega kadar pa neigra ga imate pa za najboljsega haha crips in podobni mal se zamislite nad sabo drugace vas bo barca in predvsem messi spravila v po lje ce ze niste tam haha
šumar
13. 04. 2019 21.35
+5
haha messija imate za najslabsega kadar pa neigra ga imate pa za najboljsega haha crips in podobni mal se zamislite nad sabo drugace vas bo barca in predvsem messi spravila v polje ce ze niste tam haha
Johnny_J
13. 04. 2019 21.35
+11
Lepo je bilo videti prihodnost v Todibu, Aleni, Wagueu, Puigu...Coutinho peto kolo in Prince bi bil tudi zastonj predrag.
ehjaehja
13. 04. 2019 21.32
+4
SAF1
13. 04. 2019 21.20
+12
Kako je MUFC igral danes proti West Hamu, Barca gre naprej 100%.
bala sena
13. 04. 2019 20.19
+21
ena zanimivost današnja postava barce je bila z 24 leti najmlajša v vseh evropskih ligah.
dark horse
13. 04. 2019 20.07
+32
S C ekipo in ta beli v luftu ker je bila le pika na gostovanju. Ta ista Huesca je strpala 2 komada sredi Madrida prejšnji teden. Spet selektiven spomin,izguba spomina kot ponavadi
cripstoned
13. 04. 2019 20.01
-35
neverjetno...porabijo milijardo v zadnjih 4sezonah odvisni pa so samo od messija...brez njega celotna ladja potone....zalostno da uprava barce ni zacela misliti na prihodnost brez messija ze prej...vsaj 3 sezone so prepozni...
Fuzbaler
13. 04. 2019 20.41
+34
Dvojna merila realovih kvazi navijacev...enkrat govorite kako je Messi slab,da bi bil brez Barce,Inieste,Xavija cista nula,po drugi strani pa da je cela Barca odvisna od njega...pa odloci se ze enkrat. Poleg tega pa danes do 65 minute ni igral noben prvokategornik,ne samo Messi(razen Ter Stegna)... Ce bi ti poskusil biti vsaj enkrat malo objektiven...
mptour
13. 04. 2019 21.09
+6
In na kaj so lani mislili tvoji beli? Kje ste letos.?
Kollerik
13. 04. 2019 21.27
+12
crisp, zaradi luzerstva tvojega Reala si čedalje bolj žleht in neobjektiven.... VAR ti je karma.... :)
cripstoned
14. 04. 2019 10.21
-2
mptour...to kar smo osvojili v zadnjih letih ne bo osvojil nihce...juve, barca, liverpool, city bodo po letosnji ligi prvakov morali zmagati se najmanj 2x da boste obcutili veselje ki smo ga obcutili navijaci reala...pac je prisla slaba sezona za real in to bi podpisal vsak 5let nazaj....hahahahaha...imate malo veselje...veselite se zmage svojih klubov in ne slabe forme reala...ker ko bo real spet udaril bodo spet novi profili itd....hahaahah
janezdollar
13. 04. 2019 19.17
-43
No, nekako tako bo delovala Barca po Messiju...sicer pa čestitke za osvojeno točko pri brutalno močni Huesci...
Fuzbaler
13. 04. 2019 19.20
+35
Poglej si postavo lolek. Zakaj bi forsirali ce so prakticno ze prvaki, kar tvoj Milan v brutalno mocni italijanski ligi po vsej verjetnosti nebo se naslednjih 15 let. Pa ne mine ena objava o Barci,da je nebi komentiral...ocitno le stiskas pesti za njih...
šumar
13. 04. 2019 19.37
+41
haha janezek ta huesca je teptala tvoj real haha v polni postavi
šumar
13. 04. 2019 19.38
+31
kolk je ze bil rezultat ko je barca igrala brez messija proti realu? haha
cripstoned
13. 04. 2019 20.00
-36
ko igra real madrid brez ronalda in zidana ima tezave s poskodbami kljucnih igralcev in ko ima real se razdore v ekipi....to nobenega ne zanima hahahaaha....janez je v tem primeru samo povedal resnico....ni messija ni barce...
fihner
13. 04. 2019 20.02
+19
disorderliness
13. 04. 2019 20.06
+16
Hahaha. Ko ni generala Franca, tudi real ni bil nikoli več kot prej. Hahaha. Ha. Ha.
cripstoned
13. 04. 2019 20.06
-27
bolecine pri navijacih real madrida ne obstajajo ....ne sodite nas po vas...hahahaha
mptour
13. 04. 2019 21.09
+15
Kollerik
13. 04. 2019 21.28
+14
Tudi ko je igral RM z Zidanom in Rončyjem, so zaostajali za -17....
apodgra
14. 04. 2019 08.44
+3
Fuzbaler Po tvoje, ker so že prvaki, potem naj igrajo s to postavo do konca te sezone . Kdo bo še gledal te tekme , kjer ta rezervna ekipa ni v stanju zabiti enega gola in to na lestvici najnižje uvrščeni ekipi .
Peter Selan 1978
14. 04. 2019 09.30
+2
khm. real je s prvo postavo zgubil proti njim
Fuzbaler
14. 04. 2019 10.08
+3
apodgra to je bilo misljeno za to tekmo,ki je bila res potrebna take postave. Od 6ih tekem Barca potrebuje 3 zmage za naslov. Sedaj je potrebno 3 zmagati,potem pa zadnje 3 tekme zopet mladce v igro.
grozjak
13. 04. 2019 19.11
+24
MU pa trenutno z polno zasedbo proti WHU...