Nogomet

Van de Beek razkril: Z Realom je bilo že vse dogovorjeno

Amsterdam, 04. 09. 2020 10.26 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nizozemski vezist Donny van de Beek, novi član Manchester Uniteda, je po selitvi iz Ajaxa priznal, da je bil minulo poletje že dogovorjen za selitev v vrste madridskega Reala, a prestopa nato ni bilo. Po mnenju Van de Beeka zato, ker Reala ni zapustilo nekaj nogometašev, ki so bili v času pogajanj med Amsterdamom in Madridom na izhodnih vratih.

Van de Beek (desno) v pogovoru z Marcom Cucurello med tekmo izločilnih bojev Lige Evropa z Getafejem.
Van de Beek (desno) v pogovoru z Marcom Cucurello med tekmo izločilnih bojev Lige Evropa z Getafejem. FOTO: AP

"Z Real Madridom je bilo že vse dogovorjeno, kluba sta bila prav tako dogovorjena, a iz nekega razloga se ni uresničilo. Igralci, ki bi morali zapustiti ekipo, so ostali, Madrid pa je stopil korak nazaj," je bil za dnevnik De Telegraaf iskren Donny van de Beek. Novi član Manchester Uniteda, ki je po nesrečnem razpletu pogajanj nato odigral minulo sezono pri Ajaxu, je priznal, da je bil razočaran.

"Na začetku si sit vsega in vprašaš se, če se bo takšna priložnost še pojavila," je nadaljeval Van de Beek, ki ga je v svoje vrste zdaj zvabil Manchester United in z njim podpisal petletno pogodbo z možnostjo podaljšanja še za eno sezono. Ajax bo za Van de Beeka, ki je z ekipo blestel v sezoni 2018/19 in se z njo prebil vse do polfinala Lige prvakov, kjer je bil za nizozemske prvake nato usoden Tottenham, prejel vsaj 39 milijonov odškodnine. 

'Velik klub v najboljši ligi na svetu'
"Izbral sem po občutku, to počnem že vso kariero. Denar ni predstavljal težave, ker mi glede na vse ekipe, ki so se mi predstavile, za to ne bi bilo treba skrbeti," je o možnih snubcih, nazadnje se je ob prihodu zdaj že nekdanjega selektorja Nizozemske Ronalda Koemana na njeno klop omenjala tudi Barcelona, ostal skrivnosten Van de Beek.

De Telegraaf je poročal, da so se pri Ajaxu v zadnjih dneh skupnega sodelovanja tako bali poškodbe Van de Beeka, da so ga za skoraj dva dneva zaprli v hotel, ni ga bilo niti na zadnji prijateljski tekmi na stadionu Johana Cruyffa. O svojem novem klubu je povedal, da mu za prestop v njegove vrste ni bilo treba razmišljati "niti sekunde".

"Manchester United so moje sanje, seveda gre za velik klub v najboljši ligi na svetu. Niti sekundo mi ni bilo treba razmišljati, ko se mi je priložnost ponudila," je še povedal Van de Beek.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

BlackBeard87
04. 09. 2020 13.34
+9
Dobrodosel med rdecimi vragi