Nogomet

Van Dijk svari Maguireja: Takšen prestop prinaša kopico odgovornosti

Liverpool, 06. 08. 2019 16.01 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Angleški branilec Harry Maguire je nedavno postal najdražji branilec vseh časov, zanj so pri rdečih vragih odšteli kar 87 milijonov evrov. S tem je 26-letnik prehitel Liverpoolovega Virgila van Dijka, za katerega so se na Anfieldu odrekli slabim 85 milijonom. Nizozemec je vložek s svojimi predstavami več kot upravičil, za nekdanjega nogometaša Leicester Cityja pa ima pomemben nasvet.

Harry Maguire je s prestopom na Old Trafford postal najdražji branilec vseh časov.
Harry Maguire je s prestopom na Old Trafford postal najdražji branilec vseh časov. FOTO:

Zmagovalec zadnje izvedbe Lige prvakov je vsem, ki so se ob Nizozemčevem prestopu iz Southamptona v Liverpool zgražali zaradi višine odškodnine, s svojimi predstavami nedvomno zaprl usta. To pa je nekaj, kar Harryja Maguireja še čaka. Da Angležu zagotovo ne bo lahko, se zaveda tudi nekdanji najdražji branilec sveta, ki je v izjavi za Sky Sports govoril o odgovornostih, ki jih prinaša naziv najdražjega na svetu: "Ko zate klub odšteje tako enormno odškodnino, se pritisk zelo poveča. Posebej v klubih, kot sta Liverpool in Manchester United, imajo ljudje do novih okrepitev velika pričakovanja. Če ti teh pričakovanj ne uspe zadovoljiti, se lahko hitro znajdeš na udaru kritik."

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Pritiska se je nemogoče povsem znebiti, a glavno je, da nogomet še naprej igraš z užitkom. Če ti to uspe, si na dobri poti. Za Maguireja je najbolj pomembno, da se popolnoma osredotoči na nogomet in ne razmišlja o tem, kaj si ljudje mislijo. Gre za fantastičnega branilca. Verjamem, da mu bo uspelo. Pritiska je navsezadnje vajen. Na svetovnem prvenstvu je nanj upanje polagala celotna Anglija."

Za konec je Virgil van Dijk dve leti mlajšemu branilcu svetoval še, da se ne osredotoča na besede nasprotnih nogometašev: "Ko si enkrat najdražji branilec na svetu, s teboj nasprotni igralci ravnajo drugače. Paziti moraš, da te njihove opazke ne vznemirjajo. Če ti besede nasprotnikov ne pridejo do živega, ti bo uspelo."

Maguire

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Klavdij Volk
07. 08. 2019 08.24
+12
Še zdaleč ne bo tako dober kot Virgil van Dijk..