Nogomet

Vardy prekinil strelsko sušo, Leicester se je utrdil na tretjem mestu

Leicester, 22. 04. 2021 23.10 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nogometaši Leicester Cityja so v tekmi 32. kroga angleške Premier League s 3:0 ugnali West Bromwich Albion in tako storili nov velik korak na poti do uvrstitve v Ligo prvakov. Med strelci je bil prvič po 12 tekmah tudi Jamie Vardy, ki je s tem prekinil svojo drugo najdaljšo strelsko sušo, odkar brani barve lisic.

Statistike tekme Leicester City – WBA
Statistike tekme Leicester City – WBA FOTO: Sofascore.com

Leicester City je vse postoril že v prvem delu. V 23. minuti se je kot prvi med strelce vpisal Jamie Vardy, ki je prekinil niz 12 tekem brez zadetka. Pred tem je na gol največ čakal decembra 2016, ko v polno ni meril kar 16 zaporednih tekem. Tri minute kasneje je svoje dodal še osrendji branilec Jonny Evans, v 36. minuti pa je izjemno formo potrdil drugi napadalec moštva Kelechi Iheanacho. Nigerijec je v tem koledarskem letu dosegel že 13 zadetkov, več od njega jih je v angleškem prvoligaškem nogometu zbral le Harry Kane, ki je za Spurse v vseh tekmovanjih v polno meril 15-krat.

Leicester je z zmago ostal na tretjem mestu, po 32 krogih pa ima od četrtega Chelseaja štiri točke več. WBA je še naprej v coni izpada na 19. mestu in nič ne kaže na to, da bi se varovanci Sama Allardyca letos še utegnili izogniti izpadu. Za 17, Burnleyjem imajo kar devet točk zaostanka.

"Preprosto so bili predobri za nas, sploh v prvem polčasu. V zadnjem času smo imeli boljše rezultate po zaslugi dobre obrambe, tokrat pa nam njihova napadalca enostavno ni uspelo zaustaviti. Leicester nas je razsul na koščke, nismo se mogli kosati z njimi," je bil po tekmi iskren prekaljeni Allardyce. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Premier League, 22. april, izid: 

Leicester City – WBA 3:0 (3:0)
Vardy 23., Evans 26., Iheanacho 36. 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.