Nogomet

Vardyjev šov v Manchestru ob visokem porazu Cityja

Manchester, 27. 09. 2020 19.29 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, T.Š.
Komentarji
8

Nogometaši Leicester Cityja so v 3. krogu angleškega državnega prvenstva visoko premagali moštvo Manchester Cityja. V gosteh so slavili s 5:2 in se povzpeli na vrh prvenstvene lestvice po tretji zmagi na prav toliko tekmah. Jamie Vardy je za "lisice" dosegel "hat trick". Tottenham in Newcastle sta se razšla z delitvijo točk.

Jamie Vardy je bil prvo ime tekme v Manchestru.
Jamie Vardy je bil prvo ime tekme v Manchestru. FOTO: AP

Za sinjemodre iz Manchestra, ki se ubadajo s številnimi poškodbami, se je dvoboj začel sanjsko, saj so v četrti minuti prišli do vodstva po izjemnem zadetku Riyada Mahreza. Pred polčasom je izenačil Jamie Vardy. Ta je izkoristil enajstmetrovko, ki jo je priboril sam. Isti nogometaš je v prvi polovici drugega polčasa dosegel še dva gola. Najprej je v 54. minuti atraktivno zadel s peto, nato pa je v 58. minuti še enkrat zadel z bele točke. Znova je bil prekršek storjen prav nad njim. V 77. minuti je z razdalje natančno meril James Maddison, zaostanek pa je nato po strelu z glavo znižal Nathan Ake, ki je bil najbolj spreten po podaji s kota. Piko na i visoki zmagi je po še tretji enajstmetrovki za lisice postavil Youri Tielemans.

City si sicer v kratkem obeta novo okrepitev. Branilec Ruben Dias, 23-letni portugalski reprezentant naj bi iz Benfice za 55 milijonov evrov prestopil v vrste Cityja, v nasprotni smeri naj bi odšel Argentinec Nicolas Otamendi.

Pred obračunom v Manchestru sta si po točko razdelila Tottenham in Newcastle. Londončane je v vodstvo popeljal Lucas Moura, v 97. minuti pa je z bele točke izenačil Callum Wilson.

Dobro gre na začetku sezone tudi novincu med prvoligaško druščino Leedsu. Slednji je v gosteh z 1:0 ugnal Sheffield United. Za nove tri točke, skupno jih imajo na kontu šest, je zadel Patrick Bamford.

V soboto je do razburljive zmage s 3:2 prišel Manchester United na gostovanju pri Brightonu. Everton je ohranil popoln izkupiček in slavil še tretjič v sezoni, tokrat z 2:1 pri Crystal Palaceu. Eden močno okrepljenih favoritov za visoka mesta Chelsea pa je pri West Bromwich Albionu izvlekel remi s 3:3, potem ko je že zaostajal z 0:3.

Statistika Vardyja na tekmi Manchester City - Leicester.
Statistika Vardyja na tekmi Manchester City - Leicester. FOTO: Sofascore.com
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Izidi:
Sheffield United - Leeds                   0:1 (0:0)
Tottenham - Newcastle                      1:1 (1:0)
Manchester City - Leicester                2:5 (1:1)
West Ham - Wolverhampton                   4:0 (1:0)

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Adolf1
27. 09. 2020 20.41
+0
Pepe adijo....
fihner
27. 09. 2020 20.49
-2
brodarko
27. 09. 2020 20.19
-1
Na kakšnem kontu ?
Konan
27. 09. 2020 20.14
+3
Se sreča da Messi ni šel tja, bi ga spet pljuvali lahko balerine pozenscene
Žnjj07
27. 09. 2020 19.42
-3
Vidim, da se nekatere zdaj boli izpad proti cityu v CL 😅
cripstoned
27. 09. 2020 19.56
+1
zakaj bi me...ko je odsel ronaldo sem se sprijaznil da v ligi prvakov ne bomo konkurencni...ko izgubis stevilko 1 tega tekmovanja je to tezko nadomestit...tako predlani kot lani in tudi za letos sem enakega mnenja...real za ligo prvakov pac nima kvalitete...kar se tice pa tekme reala in citya pa vsi vemo kako in kaj...na 1.tekmi smesen penal za city in zmago 1:2 ...na drugi temi je pa varane lastnorocno poskrbel da smo izpadli..ni bil city toliko dober kot je bil real madrid slab....tako da o bolecinah raje ne bomo...navijac real madrida nima razlogov za bolecine...sicer je pa tu govor o zmagi lesterja nad ultrabogatim in zapravljivim cityem katerega vsak ljubitelj nogomet ravno ne spostuje prevec.....in ja vesel sem da je lester zabil petardo cityu in to doma...pep je pa znova dokazal kaksen blefer je...
ehjaehja
27. 09. 2020 19.40
+1
Gurdiola OUT.😂🤣
cripstoned
27. 09. 2020 19.37
+1
papa pepcek...