Nogomet

Vaterpolsko EP 2024 na Hrvaškem in Nizozemskem

Ljubljana, 17. 11. 2023 15.12 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Vaterpolsko evropsko prvenstvo 2024, na katerem bo nastopila tudi slovenska moška reprezentanca, bo med 4. in 16. januarjem prihodnje leto v Zagrebu in Dubrovniku na Hrvaškem. Ženske (5.–13. 1.) bodo turnir odigrale na Nizozemskem, so potrdili pri Evropski plavalni zvezi (Len).

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Gre za izbor, o katerem smo mediji že pisali, danes pa ga je potrdila še zveza Len. Ta je nadomestnega prireditelja iskala po tem, ko je v prejšnjem mesecu zaradi vojne odpovedala tekmovanje v izraelski Netanji.

"Po terorističnih napadih na izraelsko ljudstvo smo bili prisiljeni prireditev preseliti. Zaradi športnikov sem vesel, da nam je uspelo pridobiti dva izvrstna gostitelja, in velika hvala obema zvezama na Hrvaškem in na Nizozemskem, ki sta se v tako kratkem času potrudili narediti vse, da lahko prvenstvo izpeljemo. Skupaj bomo uredili vse," je ob tem povedal predsednik Lena Antonio Silva.

Slovenija bo na EP nastopila v skupini C skupaj s Slovaško, Nizozemsko in Romunijo. Prvak se bo neposredno uvrstil tudi na olimpijske igre v Parizu, obenem pa bo prvenstvo tudi evropsko kvalifikacijsko sito za nastop na svetovnem prvenstvu februarja v Dohi.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.