Nogomet

Meseca brez treninga pustila posledice: osem poškodb v Bundesligi

Dortmund, 19. 05. 2020 17.35 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Napovedi strokovnjakov, ki so menili, da bo po odmoru zaradi pandemije novega koronavirusa ogromno poškodb, so se v nemški nogometni ligi - ta se je vrnila kot prva, uresničile. Čeprav je večina klubov izkoristila novo pravilo petih menjav, se je kar osem nogometašev poškodovalo tako hudo, da so morali predčasno zapustiti igrišče.

Thorgan Hazard Marc Andre ter Stegen
Thorgan Hazard Marc Andre ter Stegen FOTO: AP
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Giovanni Reyna in Thorgan Hazard sta se poškodovala pri Borussii iz Dortmunda, Sebastian Ihlas Rudy in Bebou pri Hoffenheimu, Jean-Clair Todibo pri Schalkeju, Per Cijan Skjelbred pri Herthi, Klaus Gjasula pri Padeburnu, Marcus Thuram pa pri Borussii Mönchengladbach.

"Več kot 60 dni brez pravega treninga pusti posledice, mišice se razgradijo. Poleti lahko mišice vzdržuješ s plavanjem in tekom, zdaj tega ni bilo. Stanje bo le še slabše, še posebno pri tistih, ki bodo igrali dvakrat ali trikrat na teden. Poškodb bo vse več, težave bodo imeli predvsem starejši igralci. Ti zagotovo niso dovolj pripravljeni za tekmovalni ritem," je za Marco dejal Jose Luis San Martin, nekdanji kondicijski trener Real Madrida.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

jodr
20. 05. 2020 11.39
+1
Kakšna meseca brez trenigov??? Vsi so trenirali individualno in v manjših skupinah.
mackon08
19. 05. 2020 19.28
+4
Pa kaj so 2 meseca poležavali, sami so si krivi.