Nogomet

"Več ko razlagaš, manj te razumejo. Bolj ko mešaš, bolj smrdi."

Izola, 07. 09. 2021 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Božidar Bulat
Komentarji
1

V naslovu je zapisan del odgovora Damirja Skomine, nedavno upokojenega najbolj priznanega slovenskega nogometnega sodnika, na vprašanje, zakaj delivci pravice po tekmah praviloma ne pojasnjujejo svojih odločitev. Pravi, da želja klubov po izobraževanju o novih trendih sojenja ni na zavidljivi ravni, zato nastajajo nesoglasja. Obljubil si je, da v novi funkciji – postal je predsednik NK Izola – alibija nikdar ne bo iskal pri sodnikih.

"Smo zelo ambiciozni, takšen je tudi projekt. O tem, kdaj bomo prišli v prvo ligo, še ne bi govoril. Nikamor ne bomo hiteli," razkrije Koprčan o ciljih Izole. Želi si jo vrniti na pota stare slave – v 80. in 90. letih prejšnjega  stoletja se je, kot trdi, uvrščala med štiri najboljše klube v Sloveniji. Na njenem stadionu je v kvalifikacijah za evropsko tekmovanje gostovala celo slovita Benfica. 

Dela bo veliko, trenutno so Primorci šele v tretji ligi. Prejšnji konec tedna so vnovič vsi slišali zanje, a žal ne zaradi športnih razlogov. Na gostovanju pri Škofji Loki se je namreč zgodil incident, v katerem so zamaskirani nasilneži vdrli na zelenico ter napadli njihove navijače in nogometaše. "Imeli so orožje, naši fantje pravijo, da so videli celo sekiro. Imeli so kije z žeblji. /.../ Obsojamo ta napol teroristični napad na nogomet in na družbo samo. /.../ Nimamo informacij, kdo stoji za napadom. Upamo, da se bo stvar raziskala. /.../ Našega igralca, ki je želel preprečiti napad na navijače, so nokavtirali," neljubi dogodek, ki ga je videl na lastne oči, opiše Skomina.

Beseda je tekla tudi o vrhuncih njegove kariere. Leta 2017 je na primer sodil v finalu Lige Evropa, pa tudi v finalu Lige prvakov dve leti pozneje. Prvi si je  v elitnem tekmovanju pomagal z VAR-om (sojenje s pomočjo videotehnologije). Kako je potekala komunikacija z zvezdniki Messijevega in Neymarjevega kova? Brez dlake na jeziku ... Več pa le en klik stran.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Anticripstoned
07. 09. 2021 16.48
-6
Sramota od Slovenca