Nogomet

Velik ulov Atletica: Joao Felix bojda že v Madridu

Madrid, 17. 06. 2019 12.52 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Napadalec lizbonske Benfice Joao Felix, eden najbolj zaželenih nogometašev na tržišču, naj bi bil tik pred prestopom v vrste Atletico Madrida. 19-letni portugalski biser je po zadnjih informacijah že nekaj časa v španski prestolnici, kjer bi lahko vsak hip potrdili njegov prestop.

Felix (v rdečem dresu) se je na letošnjih tekmah izločilnih bojev Lige Evropa meril tudi z Ljubljančanom Petrom Stojanovićem in njegovim Dinamom iz Zagreba.
Felix (v rdečem dresu) se je na letošnjih tekmah izločilnih bojev Lige Evropa meril tudi z Ljubljančanom Petrom Stojanovićem in njegovim Dinamom iz Zagreba. FOTO: AP
Najdražji nakup Atletico Madrida je zaenkrat francoski krilni napadalec Thomas Lemar, ki je lani iz vrst AS Monaca prišel v zameno za 70 milijonov evrov.

Portugalski dnevnik Record poroča, da je Joao Felix od nedelje v Madridu, kjer naj bi v kratkem podpisal pogodbo s španskim prvoligašem Atletico Madridom, čigar član je tudi slovenski reprezentančni vratar Jan Oblak, ki je v špansko prestolnico prav tako prišel iz vrst Benfice. Prestop Felixa bi podrl vse rekorde rdeče-belih, saj za 19-letnega bisera portugalskega in evropskega nogometa, ki je blestel v zadnji sezoni portugalskega prvenstva in Lige Evropa, lizbonski velikan zahteva 120 milijonov evrov, kolikor znaša njegova odkupna klavzula.

STRELI

Že do ponedeljka zvečer bi lahko Atletico z Benfico uredil zadnje podrobnosti odmevnega prestopa, rdeče-beli Portugalcu bojda ponujajo šest milijonov evrov letne plače. V minuli sezoni je Felix zabil 15 golov in podelil še devet podaj v portugalskem prvenstvu, izkazal pa se je tudi v Ligi Evropa, kjer je trikrat zadel in enkrat podal.

Zanj se je zanimal tudi Manchester City (poleg "meščanov" pa tudi Real Madrid, Juventus, ...) in ni še povsem izključeno, da bi lahko sinje modri v zadnjem hipu pokvarili načrte Madridčanom, ki pa so trenutno najbližje uspešni sklenitvi pogovorov. Felix je na nedavni polfinalni tekmi Lige narodov s Švico tudi prvič oblekel dres članske izbrane vrste Portugalske. Prihod Felixa bi zakrpal eno od številnih vrzeli, ki so se pojavile pri Atleticu po odhodu številnih nosilcev igre zadnjih sezon, v napadu je bil to Antoine Griezmann, ki je ob koncu sezone potrdil, da se poslavlja od stadiona Wanda Metropolitano.

FELIX

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (19)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Trend01
17. 06. 2019 21.43
+3
Vodtsvo Benfice je kategorično zanikalo, da bi z Atléticom dosegli kakršen koli dogovor in, da bi Atleti ponujali zahtevano odkupno klavzulo - 120M. Hmm, čudno. A po drugi strani je Bartomeu tudi kategorično zanikal prihod Griezmanna. Spet čudno. Obe informaciji sta bili sproducirani s strani Atlética. In obe kasneje zanikani s strani "nasprotnih" moštev.
tedoVV2HCmedo
17. 06. 2019 19.57
+1
Po mojem bo Felix obžaloval prihod v Atletico. Ker ima vsak človek samo en osebni karakter, vsakemu trenerju tako paše samo ena strategija, zato Simeone nikoli ne bo preklopil v napadalno igro.
Futbólista
17. 06. 2019 19.47
+2
Če se spremeni taktiko, bo fant zelo koristen. Trenutna taktika pa zavira vse, tudi velikega Griezmana. Griezman pa bi ob vsaj malo bolj napadalni taktiki verjetno zabil še vsaj nekaj zadetkov več. Pa seveda ob pomoči pravih krilnih napadalcev. Pravega krilnega napadalca pa od Carrasca nažalost ni bilo. Bomo videli. Za začetek bi vseeno bolj pasal v kako ekipo izven top3 če že namerava v Španijo. Nažalost pa si ga te ekipe ne morejo privoščiti. Ostane tudi PSG, kjer bi mu eno leto lahko bil odličen mentor Cavani naslednje leto pa bi skupaj z Neymarjem in Mbappejem tvoril nor napadalni trio. Bomo videli kako pa kaj...
Trend01
17. 06. 2019 18.17
-1
Takole "Marca" pravi za naslednjo sezono pri Atletih: Iz posoje se vračajo: Roberto Olabe (Extremadura), Axel Werner (Malaga), Šime Vrsaljko (Inter), Andre Moreira (Feirense), Bernard Mensah (Kayserispor), Luciano Vietto (Fulham), Nicolas Schiappacasse (Parma)****** PRIHAJAJO: Felipe (Porto), Nicolas Ibanez (Atletico San Luis) ******* ODHAJAJO: Lucas Hernandez (Bayern), Juanfran, Diego Godin (Inter), Luciano Vietto (Sporting CP), Mensah (Kayserispor), Gelson Martins (Monaco)****** KI BI LAHKO PRIŠLI: Mario Hermoso (Espanyol), Nikola Milenković (Fiorentina), Hector Herrera (Porto), Alex Telles (Porto), Joao Felix (Benfica), Nelson Semedo (Barcelona), Lodi (Atletico Paranaense)
le?o
17. 06. 2019 16.45
+8
Za atlete ni panike. Se vedno so naredili nekega novega superstara od torresa,aguera,diego costa,griezmana. Enako je z golmani pri njih. Zadnjih 10 let so vedno tu nekje blizu... prvaki spanije, 3x EL, 2× finale CL. Ce jih primerjamo z city, chelsea, tudi liverpool, psg so veliko vec vlagali v igralski kader a z uspehi predvsem v evropi so atleti dalec pred vsemi temi. Tko da verjamem da bojo atleti tudi letos tam nekje pri vrhu.
Rolesx
17. 06. 2019 16.23
+2
Drugih tako ne morejo dobit kot mladih vzhajajočih zvezd ki pri največjih klubih sploh v prvo postavo nebi prišli. 3 leta bo tu nato bo zahteval odhod kot vsi ostali toliko o ljubezni do tega kluba . Proti Dinamu Zagrebu ni pokazal ničesar talent za 120 milijonov
AtleticoSLO
17. 06. 2019 15.11
+1
Odličen nakup Atletika...še pozej po tem kompletnem remontu ekipe...ki se dogaja....upajmo da mu uspe...Sedaj se mora le še podpisati pogodba...AUPA ATLETI
Trend01
17. 06. 2019 15.36
+1
Generacija se menja. Žal trener ostaja. Sam bi si želel, da bi prišel (ker Atleti veliko vlagajo v ekipo v zadnjih letih) trener, ki goji napadalen nogomet. To bi bila še dodatna vzpodbuda. Prihajajo mladi. Bo Cavani potem najstarejši? In všeč mi je, da ne bo več antipatika Griezmanna. Dobra menjava. João Félix za Griezmanna. 120M za 120M. In za krepko nižjo plačo. Ter za nespornega talenta svetovnega nogometa.
AtleticoSLO
17. 06. 2019 15.55
+4
Trend: menim da Simeonea ne menjajo iz razloga...ker je klub spravil na mnogo višji nivo...glede na stil, ki ga goji pa vsak zagovarja svoj stil. Menim da je Simeone v Atleticu božanstvo...in ima tudi tu ...podporo vseh (stroke in navijačev) tudi če ne igrajo najbolj atraktivno....Bo pa vsakem primeru nekoč prišel nek nov trener...kdo ve morda bi imel Atletico že kašen naslov v LP če ne bi bilo Simeonea( seveda s ekipo, ki je igrala zadnjih nekaj let) A nikoli se ne ve. Upam na najboljše za klub in seveda, da bi klub rastel....
Trend01
17. 06. 2019 16.21
+0
Res je. Atleti se lahko le njemu zahvalijo za to kar danes so. Iz prepada, ko so bili že pred bankrotom, ko niso mogli davkov plačevat, so dobili od države opozorilo, da gre takoj, ko padejo iz LP, klub v stečaj. Simeone, s podporo Cereza in družine Gil, je naredil iz povprečne ekipe, neko ekipo, proti kateri je vedno težko igrati, in, ki se je bojijo. Družina Gil + Cerezo + Simeone + plus zdaj še Idan Ofer in Wang Jianlin. To si ti trije + nova dva. Brez njih ne bi bilo nič. Zaradi njih so prišli v finale LP. Zaradi njih so postalo prvaki LaLige. Zaradi njih je nastal ultra moderen štadion Wanda. Itd. Atleti so tako postali finančno zelo stabilen klub.
AtleticoSLO
17. 06. 2019 17.48
+2
Se strinajm...klub se je divignil na višji nivo...sedaj le zdrava pamet lahko klub...zadržijo v pozitivnih št......in še to nikoli nisem bil razočaran, če naslova ni (no seveda sem...a se zato še bolj ponosen) Zanimivo: kako si je klub opomogel...kažejo tudi št. zasedenosti Wande: V povprečju je na stadionu dobrih 60.000 gledalcev...medtem ko še 3 leta nazaj niso uspeli napolniti Calderona (54.907 kapaciteta)...poven le ob tekmi Barce ter Reala.....in še nekaj...Atletico morda res nima lovorika ala Real oz.Barca….zanajo pa super znane ali pa tudi ne znane igalce narediti v Super zvezde....kupijo za malo...prodajo za velik denar...primeri( Courtois, Griezmann, Correa, Saul, Gimenez itd.) tudi Oblak je z nič postal zvezda...Oblak je zame recimo zvezdnik prišel po tiho in postal svetovna zvezda.
cripstoned
17. 06. 2019 14.57
+9
bravo za atletiko...vsekakor najbolj talentiran mlad nogometas odkar je prisel simeone...seveda pa bo potreben cas da se bo fant navadil na taktiko simeoneja oz. spansko okolje...srecno joao ...
AtleticoSLO
17. 06. 2019 15.12
+7
Hvala za tvojo pohvalo….od mestnega tekmeca :-)
cripstoned
17. 06. 2019 16.46
+2
komaj cakam naslednjo sezono da se udarimo za naslov...
KakovostenSmeh
17. 06. 2019 14.34
-9
Cakamo Na CripStoned na strokovno mnenje. Cloveka ki placujejo vsi najvecji za mnenje ki steje!
cripstoned
17. 06. 2019 15.01
+1
kaj ti dela cripstoned...priznaj da si samo zaradi mene ustvaril profil...jaz sem ti vrhunec dneva...pa si ga dozivel..cripstoned je odpisal in ti polepsal dan...hahahaah
JOSEPH HAYDN
17. 06. 2019 13.40
+12
Mali je odličen vprašanje je le,če bo v Atletiku,ki je izrazito defenziva ekipa in bo naslednjo sezono pomojem še bolj prišel do izraza njegov velik talent
klokcar
17. 06. 2019 13.27
+9
Zanimivo da se je odločil za atletiko
Fuzbaler
17. 06. 2019 14.09
+10
Res je...ampak tu bo skoraj zagotovo igral v prvi postavi,tako da je s tega vidika to dobra poteza.