Nogomet

Veliko slavje v Madridu: Realu 34. naslov španskega prvaka ob novem spodrsljaju Barcelone

Madrid/Barcelona, 16. 07. 2020 23.14 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Nogometaši madridskega Reala so si v predzadnjem, 37. krogu španskega državnega prvenstva z novo, že 10. zaporedno zmago po 'postkoronski' krizi tudi matematično že zagotovili svoj 34. naslov državnega prvaka. Na domačem igrišču so z 2:1 ugnali Villareal, medtem ko je njegova največja tekmica Barcelona z igralcem več klecnila na Camp Nouu proti srčni Osasuni z identičnim izidom 1:2. Atletico Jana Oblaka pa je bil na gostovanju pri Getafeju uspešen z 2:0.

Čeprav so v zadnjih 12 letih nogometaši madridskega Reala prišli šele do svoje tretje lovorike, skupno pa jih imajo 34, so se do nje v tej sezoni dokopali povsem zasluženo.

To, kar niso znali storiti v taboru najhujšega rivala Barcelone, je s pridom izkoristil inteligentni francoski strateg na klopi belih Zinedine Zidane, ki je z določenimi modifikacijami, predvsem v taktičnem delu, povsem zasenčil rivala na klopi 'Blaugrane' Quiqueja Setiena. Da so se na Camp Nouu v zadnjih letih povsem izgubili v napačnem kadrovanju igralcev (okrepitev) in s tem posledično povsem zašli z začrtane poti, ni potrebno izgubljati odvečnih besed. Tudi tokratni poraz na domačem igrišču proti vselej srčni Osasuni (1:2), in to z igralcem več, odraža trenutno stanje duha v in okoli katalonskega ponosa. Po koncu še enega bolečega poraza, ki je Katalonce dokončno izločil iz boja za ubranitev naslova španskih državnih prvakov, je kapetan moštva Lionel Messi zgolj ponovil predhodno izrečene besede: "Pred nadaljevanjem sezone sem že dejal, da s takšno igro in odnosom ne moremo računati na vidnejši rezultat v ligi prvakov, zdaj pa smo dobili potrditev, da ta raven ni bila dovolj niti za resen boj za najprestižnejšo domačo lovoriko. V naslednjih dneh in tednih bomo morali marsikaj spremeniti," je bil kratek in jasen strelec edinega zadetka za Barcelono na tekmi proti Osasuni. za slednjo sta v polno merila Arnaiz v 16. in Torres v četrti minuti sodnikovega dodatka.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Real je na drugi strani po postkoronskem obdobju nanizal impresivnih 10 zaporednih zmag. Zidane je znova dokazal, da je odličen trener. Ne le, da je v taktičnem smislu vrhunsko pripravil svoje moštvo, temveč ga je tudi v ključnih trenutkih znal psihološko dvigniti na raven, ki je bila potrebna za zmagovanje v nizu. Prvega od skupno dveh zadetkov na Santiago Bernabeuu je Karim Benzema dosegel v 29. minuti po podaji izkušenega Luke Modrića, pri drugem pa je rutinirano izvedel strel z bele točke po prekršku v gostujočem kazenskem prostoru nad kapetanom Reala Sergijem Ramosom. Villareal je do svojega častnega zadetka na tekmi prišel v 84. minuti, ko je bil natančen Iborra.

Dodajmo, da je bil madridski Atletico slovenskega reprezentančnega vratarja Jana Oblaka uspešen v gosteh pri Getafeju, kjer sta za zmago 'colchonerosov' v drugem polčasu zadela Marcos Llorente v 53. in Thomas Partey v 79. minuti. 

Špansko državno prvenstvo, 37. krog, izidi:
Real Madrid - Villareal 2:1 (1:0)
Benzema 28., 77./11-m; Iborra 83.

Barcelona - Osasuna 1:2 (0:1) 
Messi 62.; Arnaiz 16., Torres 94.

Getafe - Atletico Madrid 0:2 (0:0)
Llorente 53., Partey 79.

Eibar - Valladolid 3:1 

Athletic Bilbao - Leganes 0:2 

Betis - Alaves 1:2

Celta - Levante 2:3

Mallorca - Granada 1:2

Real Sociedad - Sevilla 0:0               

Valencia - Espanyol 1:0

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (220)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Porsche959S
18. 07. 2020 08.38
+6
Tukaj je napisanih res veliko blesavih zmazkov, ki z objektivnostjo nimajo nobene veze. Začuda niti kanček objektivnosti ne premore niti eden Kollerik, ki ima verjetno cele stene stanovanja polepljene z zapiski o izjavah o Messiju, o sodnikih posameznih tekem, skratka človek je obseden. Žal ne na pravilen način, pač pa na bolano pristranskega, kje kot papiga ponavlja, da bi naj Real bil uspešen izključno zaradi njim naklonjenih sodnikov, Barcelona pa bi naj bila najbolj pošten, ubog in ogoljufan klub na svetu. Sklenil sem, da vzamem nazaj vse kritike na njegov račun, saj veste, človek si ni sam kriv, če je n.r.
motorist_mb
18. 07. 2020 08.12
+1
Čestitka Realu ampak ne morem mimo sodnikov in vara ki si vsak po svoje razlaga...robote v var pa bojo sodniki v šoku!!!
HALAcR7
17. 07. 2020 21.59
+0
HALAcR7
17. 07. 2020 21.40
-3
slamnati,kako ste kaj prejokali danes?
ehjaehja
17. 07. 2020 20.52
+5
pošlji: kolerik 5 na:2929 človek potrebuje novi respirator😂
KeepTheBlueFlagFlyHigh
17. 07. 2020 21.00
+1
Kollerik
17. 07. 2020 21.03
-3
Samo analiziram vašo sodniško greznico....
Kollerik
17. 07. 2020 20.47
-8
V boju za svojega že sedmega pičičija Messi še vedno vodi pred Benzom za dva zadetka, ...kljub prijaznem, neobstoječem panalu prijaznega belega sodnika proti Villarealu. Bo treba v nedeljo pomagat Benzu s kakšnim novim poklonjenim penlom, da čim prej "skinejo" Messija...
HALAcR7
17. 07. 2020 21.41
+6
če bi benzema streljal penale,tako kot messi bi bi bil njegov pičiči že pred korono
Johnny_J
18. 07. 2020 08.56
+0
Hahaha halar, potem priznaš, da ima real veliko penalov?
Kollerik
18. 07. 2020 18.08
+1
Roglič šampion
17. 07. 2020 19.44
+7
Pozdravljeni. Najprej cestitke real madridu za 34. Naslov v laligi. Zasluzeno. Zdaj glede vcerajsnje tekme. Moral bi biti remi saj penala ni bilo. Ta penal je bil milo receno, komedija. Ampak je res da tudi brez penala bi real vceraj ze postal prvak. Barca? Zalostno. Mesdi, ter stegen, potem pa se konca. Res zalostno. Upam da se dvignejo do lige prvakov. VISCA BARCA VISCA CATALUNYA. No pa se za konec se enkrat cestitke real madridu za naslov. Lep vecer in veliko pera, snopsa in vina zelim vsem navijacem reala. Lep dan pa tudi vsem navijacem barcelone. Bolje iti na pivo ali 10 kot se sekerat zaradi teh porazov:)
Roglič šampion
17. 07. 2020 19.44
+6
samomojemnenje
17. 07. 2020 17.45
-3
Me pa prav zanima, kako bo Real odigral v zadnjem kolu. Leganes je prišel iz popolnoma izgubljenega položaja do možnosti, da celo ostane v ligi. Igral bo proti realu na polno. Celta sicer gostuje pri Espanyolu, ki je praktično v segundi. Če pogledamo, da Messi ni strelsko razpoložen in Benz zaostaja le dva gola, bi ga lahko tudi dosegel, če bo Real igral na polno. Ali pa bo Real poskušal pomagati Leganesu, sosedu iz Madrida, da osvoji tri točke in da ostane v ligi v primeru če Celta ne zmaga v Barceloni. Me prav zanima, kako se bodo odločili.
igyyp
17. 07. 2020 17.53
+5
Samomoje: Realu je zdaj popolnoma vseeno, tudi če izgubi, mislim, da bo Zizu vklopil vse mlade kar ima na voljo, rauen pomoje bo Benz na igrišču, pomoje bo tudi Bale igral, ker ta tekma za Real nič ne pomeni, pomoje bo tudi Courtva na klopi, in bo Areola na golu. No to so samo predvidevanja, vidimo v Nedeljo, kaj bo zmislil.
samomojemnenje
17. 07. 2020 18.05
-3
Igyyp, ja zato sem pa napisal, da me zanima, ker če kdaj, bi lahko letos bil Benz najboljši strelec. V bistvu, če bi se v Realu prej to spomnili in bi Benz streljal penale, bi bil že zdaj z naskokom boljši strelec. Off-topic...ko sva imela včeraj debato o klonih, sem ti tam potem še razložil glede tega in tudi 12345fcb, ti je še potem odgovoril, da si narobe razumel tisti stavek. Poglej, če se ti ljubi.👍
igyyp
17. 07. 2020 18.11
+3
Samomoje: jaz sem ti pa naposal, da grem pod tuš, pa pred tv. Sem pa prebral, mogoče napačna obrazložitev, oz napačno razumevanje. Vse b.p. (brez problema)
igyyp
17. 07. 2020 17.34
+4
Čestitke Realu, za naslov. Neumno sojenje spet, žal 11m ni bilo nikjer, saj se Ramosa, ni nobeden niti taknil, ni. Vendar vseeno glede na potek dogodkov, tudi zmage nebi rabil. Tako, da Real zasluženo. Če pa malo pogledam še v Barcin kotiček, kaj se s temi fanti dogaja, mi pa ni jasno. A res vsi pričakujejo vse od Lea, potem so bluznjeni. Saj ne more sam igrat, al sam sebi asistirat pol pa še gol zabit. Mislim, da prvo Barca Setiena nazaj na pašo poslat, pa trenerja, ki bo znal red naredit, ala Simeone,Zizu,Pep itd. Edini poleg Messija je TerStegen, ki izvrstno brani. Verjetno pa kot vsi navijači pravijo adijo Bartomeu!
Los Galacticos
17. 07. 2020 17.11
+16
Barcelona celotno sezono ni imela svoje tipicne igre. Na koncu se zgodi to kar se je zgodilo ce se celotno sezono ukvarjas vec z konkurentom kot pa z svojo ekipo. Proti koncu se je celo Bartomeu ukvarjal vec z Realom, ker kako slabo delo je naredil. Meni je ze od samega zacetka jasno da bo Barca tezko osvojila naslov, ker v la ligi je znano da naslov osvaja ekipa ki ima povprezno samo 3-4 poraze v sezoni. Barca je ze po prvih 10 tekmah mislim da imela 3. Takrat se jim je tudi fokus obrnil vec na Real kot pa na lastno igro. Osebno mislim da je Barca na poti Milanaskih ekip, Manchestera, Arsenala itd. Izmena generacije, kjer je Barca naredila zelo slabo delo. Slabi nakupi, ter prodaja najvecjega mladega dijamanta v ekipi Neymara. Trenutna ekipa brez Messija bi bila verjetno za Atleticom in mogoce tudi za Sevillo. Osebno mislim da je letos Barco v igri drzal Ter Stegen in ne Messi. Real je na drugi strani naredil odlicno delo. V obrambi Militao in Mendy, na golu odlicno Courtois, na sredini Valverde in Casemiro v napadu pa Vinicius in Rodrygo ki se bosta se morala dokazati in mislim da bo v 2021 skoraj da sigurno prisel Mbappe. Na vse to dodaj da je Zidane povezal ekipo, kemija je zelo pomembna. Ekipa je prejela samo 22 gola na 37 tekmah. VAR? Rekel bom kot zmerj govorim. Tako Real kod Barca imata pomoc sodnikov. Jaz si nikoli nisem zatiskal oci. Vsaka top ekipa v top ligah ima pomoc sodnikov. A ko je Real v zadnjih letih zgubljal nisem napadal sodnike in pomoc Barceloni ampak sem vedel da je problem v Realu in igri. Vsi pravi navijaci Reala in Barce bodo moj komentar pozitivno sprejeli, tisti trolli bodo pa se naprej nabijali o VARu.
samomojemnenje
17. 07. 2020 17.36
+3
Los Galacticos...Pošteno si napisal, brez zmerjanja in objektivno. Ker si mi bil nepoznan, sem kliknil na tvoj avatar in prebral tudi stare komentarje in ti moram priznati, da so vsi komentarji korektni in objektivni. Spoštovanje.
cripstoned
17. 07. 2020 17.47
+2
los galacticos...ter stegen je krivec za vsaj 12tock ki jih je dobila barcelona...messi pravtako ...ko potegnes crto in pogledas skupek vidis da bi barcelona brez obeh bila v tej sezoni v borbi za ligo evropo ce ne se huje...pa lepo praznovanje naslova ti zelim..
Kollerik
17. 07. 2020 17.48
-6
Los Galacticos....Bartomeu se je ukvarjal z pokoronskim in gnilim koruptivnim sojenjem v korist Reala in ne z Realom! In je imel dosti prav! Kako bi šele vaši skakali, da bi šlo v škodo Reala toliko krat, kot je šlo to v škodo Barcino.....vas že kar vidim. .. Mene bi blo na tvojem mestu sram, da ob tako dosojenem prvenstvu karkoli praznujem.
samomojemnenje
17. 07. 2020 17.58
+5
Kollerik, glej, mislim, da nima smisla kar naprej izpostavljati sojenje. Bilo je, kakor je bilo. To bo vse pozabljeno, Realu pa bo ostala zvezdica za naslov. Če bi Barca odigrala dobro, bi tudi sojenje ne pomagalo, da ne bi Barca ubranila naslov. Los Galacticos je napisal korekten komentar, kot jih je pisal tudi v preteklosti, kjer je znal tudi Real pošteno okrcati.
samomojemnenje
17. 07. 2020 18.00
+7
Cripsi, lepo, da pohvališ Ter Stegna. Lahko pa bi pohvalil tudi Courtoisa, ki je letos z bravuroznimi obrambami reševal Real. Brez njegovih obramb, bi tudi Real imel 15 točk manj. Saj zato pa so vratarji, da branijo.
Los Galacticos
17. 07. 2020 18.19
+6
Kollerik, poglej si tekmo proti Osasuni in poslusaj komentar Messija po tekmi. "Ta tekma je pokazatelj kako je Barcelona igrala skozi celotno sezono". Stara Barce bi proti ekipi kot je Osasuna nabila vsaj 4 komada, kaj sele potem ko so imeli igralca vec. Ko zgubljas take tekme in potem reces da je sodnik kriv, ni cudno da ti ljudje na koncu recejo da si navaden troll. "Barceloni je pomagal sodnik ko je Real zgubil prot Mallorci", kako ti zveni ta komentar? A ne da se mi smejes? Tako zvenis ti prijatelj moj. Ko je Real zgubil sem napadal Zidanea, igralce in Pereza, ne pa Barco in sodnike, ker se zavedam da Real in Barca z takimi talenti in denarjem ki ga imaju morajo premagovati ekipe kot so Osasuna in Mallorca z lahkoto.
Kollerik
17. 07. 2020 18.57
-4
Messi je nekoliko preveč samokritičen, ima pa glede igre Barce večinoma prav. So bile vmes tudi dobre predstave, med njimi najmanj dve petardi v mreži nasprotnika. Barci je pomagal sodinik proti Mallorci, Realu pa marsikje. Barco so sodniki dobesedno okradli tako proti ATM, kot proti ne vem komu še, nisem beležil, vendar dokler bodo gansterji ala Lahkoz, hernandez, Gonzales itd. sodili v La Ligi, se bo vedno sodilo za tabele, pa govori kar hočeš. Še enkrat: Barca si letos pokala ni zaslužila, Real pa si ga je v končnici (po koroni) prigoljufal s pomočjo sodnikov.
KeepTheBlueFlagFlyHigh
17. 07. 2020 19.00
+3
Kollerik vidimo da si po dolgih mescih spet prilezel iz teme in se spustil na še nižji nivo kot si bil prej
Kollerik
17. 07. 2020 19.17
-2
Los Galacticos
17. 07. 2020 19.22
+6
No ja kollerik, ce ti tako pravis. Potem upam da tudi uprava razmislja na tvojem nivoju. Bo kar malo zalostno gledati kako bo Barca sla navzdol, ker ljudje obtozujejo vse ostalo razen trenerja, igralcev, igre in uprave. Z takim razmisljanjem ti zelim veliko srece v naslednji sezoni proti ekipam kot so Osasuna kjer so po tvoje sodniki in Real krivi za poraz doma proti ekipi ki je imela igralca manj ;)
samomojemnenje
17. 07. 2020 19.24
+3
KeepTheBlue...nič kaj te ni videti v sosednjem članku, ki govori o angleški ligi in boju tvojega Chelsea za CL. Bi človek pričakoval, da boš kot navijač Chelsea najprej tam kaj pokomentiral, pa potem pokukal še v Špansko ligo. 👀
Kollerik
17. 07. 2020 19.33
+0
Los, upravo bo potrebno nagnat, prav tako Setiena. Zakaj skačeš ven iz okvirja omenjujoč to Ossasuno? Ja, slaba igra Barce do amena včeraj in zelo dobro sojenje za Real.
Porsche959S
17. 07. 2020 19.43
+3
Čisto na kratko bistvo: Kollerik je negativec, Los Galactikos in tudi @samomojemnenje pa sta možakarja na mestu.
KeepTheBlueFlagFlyHigh
17. 07. 2020 20.29
+0
Samomoje saj tam sem že tud komentiral danes na Schurleju
idiu3krasne
17. 07. 2020 16.24
-3
Beli sektor se bo poklonil sodnikom...brez njih nebi zobali češenj...
samomojemnenje
17. 07. 2020 16.09
+1
Ker sem včeraj gledal žalost od Barce, sem prejle pogledal na yt posnetek Reala. Mi je pa bilo hecno tisto okoli penala. Kot prvo, penal sploh ni obstajal. Potem pa ne razumem, kakšna so pravila. Ramos je streljal in Benz naredil prestop in potem ponovitev. Bi mi bilo bolj logično, da bi bila ponovitev, če bi golman ubranil in bi igralec Villareala naredil prestop. Tako pa bi se moralo smatrati, da je Ramos slabo izvedel penal, Benz pa je naredil prestop in zabil. A ne bi bil bolj logičen indirektni udarec v korist Villareala? Ali kakšna so v tem primeru pravila?
Trend01
17. 07. 2020 16.15
+10
Smolo je imel en igralec Villarreala, ki je takoj sledil Benzemaju in tudi prestopil. Ampak, da, penala ne bi smelo biti.
Kollerik
17. 07. 2020 15.37
-1
Tretji naslov v dvanajstih letih.... ni slabo....
Trend01
17. 07. 2020 16.07
+5
cripstoned
17. 07. 2020 17.48
+1
zdaj pa se komentiraj ligo prvakov...ronaldo 5 naslovov v 12 letih...barcelona 5 naslovov od obstoja...ni slabo ane?
Kollerik
17. 07. 2020 17.49
-1
Kollerik
17. 07. 2020 19.03
-3
Seveda lahko komentiram ligo prvakov: Oliver (vs. Juventus), Skomina (vs. Ajax), Clattenburg (vs. ATM), Kassai (vs. Bayern)... to so vaši naslovi....
HALAcR7
17. 07. 2020 21.58
+2
kollerik ne pozabi največjega Tom Honninga ,ki ne sodi več in Deniz Ayetkin,ki sodi 2 bundesligo,...zgoraj našteti vsi pridno sodijo
Johnny_J
18. 07. 2020 09.01
+1
Halar potem sodnike, ki se zmotijo v barcino korist čakajo sankcije, medtem, ko realovi privrženci normalno sodijo naprej? Zanimivo, verjetno imaš prav, pa še darilo dobijo. Seveda se vsak raje odloči soditi za real.
lev10
17. 07. 2020 15.20
+5
Johnny_J
17. 07. 2020 15.11
+5
Letošnja sezona je bila in še vedno je, ena najbolj žalostnih za navijače Barcelone. Pa niti ne v smislu lovorik, saj ne bo nobene, ampak bolj v smislu negledljivosti njihovih tekem. Seveda so culesi upravičeno jezni, saj v celotni sezoni ni nihče ustavil norije z igranjem igralcev, ki bi lahko bili zvezde v rudarji, v barci pa več kot vodonosa zagotovo ne. Pričakujem spremembe v ekipi in prav tako v upravi, z najvišjega položaja navzdol do pomočnikov trenerja. Seveda bo tak remont prinesel svojo ceno, toda čez 2-3 lete bomo lahko spet uživali v igri. Mogoče že takoj s pametnimi potezami.
cripstoned
17. 07. 2020 17.49
+0
temu se rece karma...lani ste pljuvali po realu namesto da bi se veselili naslova barcelone...letos pa real v vseh segmentih igre dalec najboljsa ekipa lalige...
Kollerik
17. 07. 2020 20.48
+0
Johnny_J
17. 07. 2020 21.07
+0
Kripl če si ti zadovoljen z igro reala, potem bodi, toda malenkost boljše barce, nebi premagali v tekmi za naslov. Zmage z 1:0 s poudarjenim penalom, zame ni najboljše. Ima pa vsak svoj kriterij, jaz gledam nogomet, zato mi je barca že desetletja najljubša ekipa, imela pa je tako kot letos, zelo negledljive tekme, do najboljših tekem pod guardiolo, ko so bili res daleč najboljši tako z zmagami kot samo igro in tega še dolgo nebo nihče presegel. Liverpool je bil blizu.
Trend01
17. 07. 2020 14.29
+12
Čestitke! Real je imel letos 3 slaba obdobja. Na začetku sezone, sredi sezone in tik pred izbruhom Covid-19. Kot kaže so se v času izolacije fantje najbolj fizično pripravili. Verjetno tudi z največ želje. Rezultat je pa takšen kakršen je. A žal še vedno opažam, da je Hazard trenutno "odveč" na LW. Je tam boljši, predvsem (trenutno) prodornejši Vinícius. Na desni pa trenutno žal ni alternative. Rodrygo še ni "zaživel", kljub nekaj dobrim predstavam na začetku sezone. Tudi na CF-ju so ogromne težave. Kaj bi bilo, če se bi v finišu sezone poškodoval Benz? Ali kadarkoli prej? Od vseh 5ih top ekip v Španiji, je tokrat Real naredil najmanj napak (a preveč). Kaj pa tale forma (ki vseeno ni niti pod razno top), pomeni proti Cityju, bomo pač videli. Pa tudi Bayern je vprašanje kako se bo vrnil po daljši prekinitvi. PSG? Dooolgo ni igral. Juve? Izgubljen. Če Realu uspe "sanjska" predstava v Angliji, tudi LP ni izgubljena. Barcelona? O tem naj sodijo drugi kako naprej. A trenutno se veselijo LaLige.
Trend01
17. 07. 2020 14.29
+7
samomojemnenje
17. 07. 2020 14.35
+4
Real je osvojil LaLigo in je v vitrino pospravil veliko lovoriko in bo lahko šel neobremenjen nad City. Tudi City igra toplo hladno in je vse mogoče. City lahko spet pregori v veliki želji po osvojitvi CL, Realu pa je to že rutina oz. stalnica. tako da, pričakujem zanimiv obračun. Barca žal s tako igro ne more niti nad Napoli.
Kollerik
17. 07. 2020 15.36
+7
Kot da bi Real imel ne vem kakšne prestave.
Kollerik
17. 07. 2020 17.49
+1
KeepTheBlueFlagFlyHigh
17. 07. 2020 19.01
-2
Kollerik
17. 07. 2020 19.18
+2
Roglič šampion
17. 07. 2020 19.54
+3
Samomoje city je igral toplo hladno ja. Po koroni pa so zaenkrat res izjemni. Razen tekme proti chelseaju. Proti southamptonu pac ogromna smola. 25 strelov pa brez gola. Skoda. Ostale tekmece so razmontirali. Vkljucno z liverpoolom in arsenalom. Vsekakor real moznosti ima. A mocan favorit je tu city. Jaz ce barca ne osvoji sem v LP sicer za njih zaradi pepa guardiole. No pa bomo videli. Reala nikoli ne smes odpisati. To se je ze veckrat pokazalo.
samomojemnenje
17. 07. 2020 14.23
+9
Če potegnemo črto pod sezono, pa pustimo sojenje, ker itak glede sojenja ne bomo prišli do konca, kajti eni vidijo tako, druga stran pa drugače, je v bistvu Real zasluženo prvak, saj je pokazal več želje in borbenosti od statičnih Barcinih igralcev. Si predstavljate, da bi Real včeraj izgubil, Barca pa v lovu za realom, izgubi doma z Osasuno, medtem, ko je satien izjavljal, da čakajo barcin kiks, namesto, da bi skrbel za to, da Barca igra boljše. Globalno gledano, je celotna Španska liga letos bila slabša. Tudi Atletico, ki bi lahko izkoristil slabše predstave Barce in Reala, ni bil na nivoju. Kar se tiče Barce, je ta sezona za pozabo. Pa ne zato, ker ni osvojila LaLige, ampak zaradi pristopa in povprečnih in podpovprečnih predstav. Itak pa ne more nihče pričakovati, da bi ena ekipa stalno osvajala Prvenstvo. In zdaj se tolažijo, da bodo naskakovali CL. Vendar se bojim, da bodo še Napoli s takšno igro težko premagal in dvomim, da se lahko kar čez noč kaj spremeni.
ledr
17. 07. 2020 10.16
-2
Španska komedija v sojenju se nadaljuje iz tedna v teden. To, kar počnejo zadnja leta sodniki v Španiji je seveda bolj podobno kaki burleski, kot pa resnemu nogometu. In letos, ko je VAR se zadeva še kar nadaljuje. Norčujejo se iz nogometa in očitno tudi iz vse nogometne javnosti po celem svetu. A je kdo gledal včeraj tekmo? Kakšen penal? Kakšna farsa po penalu? Pa to je preprosto "neviđeno"!!! Pa ne govorim, da bi morala bit Barca prvak, ker si glede na igro letos tega niti slučajno ne zasluži. Ampak, to, kar počnejo ti sodniki v Španiji, to pa presega meje vsega mogočega, dopustnega, smiselnega... Ni besed!!!
samomojemnenje
17. 07. 2020 10.05
+7
Čestitke Realu za 34. naslov prvaka v Španiji.
bizgecc
17. 07. 2020 10.15
-4
Cestitke realu, skoda zaradi sodnikov ker bi brez njih tudi dobili prvenstvo
Kollerik
17. 07. 2020 15.37
+0
Ne bi. Motvacija moštva, proti kateremu se načrtno sodi, lahko precej pade, kar se je zgodilo tudi Barci.
Kollerik
17. 07. 2020 15.38
+1
KeepTheBlueFlagFlyHigh
17. 07. 2020 19.02
-1
KeepTheBlueFlagFlyHigh
17. 07. 2020 19.02
+0
Oni morjo biti motivirani že zarad dnarja
Kollerik
17. 07. 2020 19.18
Petarda10
17. 07. 2020 10.04
-3
Velikoo slavjeeee wuhu v 10 letih 2x osvojili ligo, 3x pa ligo prvakov na prevaro super jim gre hahaha cestitke
Crazy_Horse
17. 07. 2020 10.12
+0