Nogomet

Inter se je izvlekel v šampionskem slogu, remi Lazia in Atalante

Milano, 22. 01. 2022 20.11 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, A.V.
Komentarji
0

Nogometaši milanskega Interja so v 23. krogu italijanskega prvenstva premagali Venezio z 2:1. Lanski prvaki Serie A imajo po nepopolnem krogu na vrhu lestvice pet točk prednosti pred drugouvrščenim mestnim tekmecem AC Milanom, Venezia pa po novi ničli ostaja na 17. mestu. V večernem derbiju pa so se nogometaši rimskega Lazia in Atalante razšli brez zmagovalca, na koncu je bilo 0:0.

Statistika tekme Inter – Venezia
Statistika tekme Inter – Venezia FOTO: Sofascore.com

Beneška ekipa je pred gostovanjem v Milanu poročala o novih okužbah v svojih vrstah, posamičnega seznama pa ni podala. Slovenski reprezentant Domen Črnigoj ni bil v njenem kadru na današnji tekmi na San Siru, nekdanji reprezentančni vratar Samir Handanović pa je branil celo tekmo za Inter.

Tekmo v lombardijski prestolnici so bolje odprli gosti, ki so povedli v 19. minuti po golu Francoza Thomasa Henryja. V razburljivem nadaljevanju je Nicolo Barella v 40. minuti izenačil na 1:1, glavni sodnik Matteo Marchetti pa je v drugi minuti podaljška po posredovanju iz sobe VAR preklical dosojeno 11-metrovko za milansko ekipo.

Statistika tekme: Lazio vs. Atalanta (0:0)
Statistika tekme: Lazio vs. Atalanta (0:0) FOTO: Sofascore.com

Izbranci gostujočega trenerja Paola Zanettija so bili na pragu neodločenega izida do same končnice dvoboja, v 90. minuti pa jih je v črno zavil napadalec iz BiH Edin Džeko in svoji ekipi priigral pomembne tri točke.

Na današnji zadnji tekmi na olimpijskem stadionu v Rimu sta se Lazio in Atalanta razšla brez zadetkov. V Večnem mestu ni nastopil Josip Iličić. Po poročanjih nekaterih italijanskih medijev ima slovenski reprezentant znova psihične težave, zavoljo tega je bil Kranjčan dlje časa izven pogona že v prvem valu pandemije novega koronavirusa v letu 2020. Iličić prejšnji teden na tekmi proti Interju uradno ni nastopil zaradi okužbe z novim koronavirusom.

Zasedba iz Bergama je po današnjem remiju zadržala četrto mesto na lestvici. Za tretjeuvrščenim Napolijem zaostaja tri, pred petouvrščenim Juventusom pa ima dve točki več.

Italijansko državno prvenstvo, 23. krog (petkova in sobotne tekme), izidi:
Verona - Bologna              2:1 (1:1)
Genoa - Udinese               0:0
Inter Milano - Venezia        2:1 (1:1)
(Samir Handanović je branil celo tekmo za Inter; Domen Črnigoj ni bil v kadru Venezie).
Lazio - Atalanta              0:0
(Josip Iličić ni bil v kadru Atalante).

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.