Nogomet

Veseli december je že tu

Manchester, London, 06. 12. 2018 10.47 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
Matjaž Ambrožič
Komentarji
0

Prav vsak premierligaški krog odigran med tednom ima kakšno posebnost. 15. krog so zaznamovali nogometaši, ki so navadno rezerve. Ali pač nasprotno. Ostra tekmovalnost in presenetljivi rezultatski obrati pa so naposled privedli le do peščice presenetljivih končnih izidov.

Pogba je dobil priložnost šele v zadnjih petnajstih minutah.
Pogba je dobil priložnost šele v zadnjih petnajstih minutah. FOTO: AP

Mestoma utrujeni Arsenal ni uspel ponoviti sijajne predstave, s katero je med vikendom pokončal svojega najbolj gorečega tekmeca Tottenham. Čeprav se je sprva zdelo, da tekmo na Old Traffordu nadzoruje, je bila zagnanost Manchester Uniteda tisti dejavnik, ki je Arsenalu posrkala večino energije. José Mourinho je na klopi pustil Paula Pogbaja, ki ga je pred dnevi označil za virus v svojem moštvu. Potrditev pravilnosti Mourinhove odločitve sta bila oba izenačujoča zadetka. Obramba Arsenala bi ju morala preprečiti. Toda neumoren pritisk Unitedovih napadalcev je bil poplačan. Jess Lingard je bil najbolj marljiv med vsemi. Svojo najboljšo predstavo v tej sezoni je prikazal tudi Nemanja Matić. Derbi s veliko nihanj v igralnem ritmu se je naposled končal s pravičnim izidom – 2 : 2.

V prvem delu obračuna v Burnleyju favorizirani Liverpool ni prikazal praktično nič. Se je pa igra razvnela v nadaljevanju, še zlasti po vodilnem zadetku domačih. Prvi korak do preobrata je z natančnim strelom z roba kazenskega prostora storil James Milner. Njegov nekdanji kolega v vrstah Manchester Cityja Joe Hart bi najbrž lahko posredoval bolje. Zmagovalna zadetka Roberta Firmina in Xherdana Shaqirija sta bila za Liverpool pod vodstvom Jügena Kloppa zelo tipična.

Klopp bo zaradi proslavljanja zadetka na zelenici, na tekmi proti Evertonu, moral plačati slabih devet tisoč evrov.
Klopp bo zaradi proslavljanja zadetka na zelenici, na tekmi proti Evertonu, moral plačati slabih devet tisoč evrov. FOTO: AP

Tottenham se je z gladko zmago nad Southamptonom na Wembleyju spet podvizal do tretjega mesta na lestvici. Z dirjanji po levi strani igrišča se je znova izkazal Korejec Son Heung-Min. Southampton je sicer trikrat zatresel okvir domačih vrat, poleg tega pa je bil domači vratar Hugo Lloris primoran večkrat resno posredovati. Southampton bo po odpustu Marka Hughesa že na sobotni tekmi v Cardiffu vodil novi trener Ralph Hasenüttl. Avstrijec je zaslovel z meteorskim uspehom RB Leipziga v Bundesligi.

V Wolverhamptonu se je nepričakovano opekel Chelsea. Obračun s domačini, ki v zadnjih dveh mesecih niso zmagovali, so Londončani imeli povsem pod nadzorom. V drugem delu pri izidu 0 : 1, bi moral biti zaradi prekrška nad Alvarom Morato dosojen tudi kazenski strel. Toda Wolverhampton ni popustil. Še več. Dva domača zadetka v štirih minutah sta Chelsea onesposobila. Zaključno zlato priložnost v izogib porazu je zapravil Cesc Fabregas.

Modre je v 18. minuti v vodstvo povedel Ruben Loftus-Cheek.
Modre je v 18. minuti v vodstvo povedel Ruben Loftus-Cheek. FOTO: AP

Chelsea v soboto doma pričakuje vodilni Manchester City. Ta je že v torek porazil Watford. Tekma je bila ob koncu že kar zabavna, kajti domači Watford se je zagnal proti izenačenju, ki pa ga ni uspel doseči. Gostje, ki so nastopili brez Sergia Aguera in Raheema Sterlinga, so si po tekmi razumljivo zadovoljni oddahnili, Watfordovci pa so bili ponosni, da so najboljšo angleško ekipo vsaj na koncu uspeli potisnili do roba panike.

West Ham je z uspehom na srečanju proti Cardiffu prvič po dvaindvajsetih mesecih okusil dve zaporedni ligaški zmagi. Cardiff je v prvem delu zapravil enajstmetrovko. Newcastle je imel obilo sreče ob poskusih domačega Evertona. Tekma se je tako kot tista, med Fulhamom in Leicesterjem, ta sicer veliko bolj izenačena, končala z remijem. Tudi sodniške napake in dramatična druga četrtina tako imenovanega derbija M35 med Brightonom in Crstyal Palaceom je domačinom pomagala do zmage. Na tem obračunu se je prvič v zgodovini Premier lige zgodilo, da sta dva rezervista, ki sta v igro vstopila že v prvem polčasu, že pred odmorom postala tudi strelca. Celo Huddersfield je bil v gosteh pri Bournemouthu netipično podjeten, a je kljub temu – tudi na račun izjemnih obramb domačega vratarja Asmirja Begovića – že devetič v tej sezoni ostal poražen.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.