Nogomet

Vezist Barcelone kršil nova pravila: na trening z različnima avtomobiloma

Barcelona, 11. 05. 2020 11.54 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Brazilski nogometaš Arthur Melo naj bi kršil nova pravila, ki so stopila v veljavo ob ponovnem zagonu treningov v španskem nogometu. Vodstvo ligaškega tekmovanja je namreč nogometašem naročilo, da naj na trening vedno pridejo z istim avtomobilom.

Arthur (v sredini) je imel v tej sezoni veliko težav s poškodbami.
Arthur (v sredini) je imel v tej sezoni veliko težav s poškodbami. FOTO: AP

Po poročanju španskih medijev je Arthur Melo na ponedeljkov trening v Barceloni prišel z drugim avtomobilom kot na petkov prvi zbor, ki je sledil sredinemu testiranju. Protokol, ki ga je vzpostavilo vodstvo tekmovanja (LaLiga), sicer jasno predpisuje, da morajo nogometaši za prihod na treninge vedno uporabljati isti avtomobil, Brazilec pa naj bi v petek prišel z range roverjem, v ponedeljek pa je vozil ferrarija.

"Spoštovanje protokola je temeljnega pomena za LaLigo, da bi se tekmovanje lahko nadaljevalo," na svoji spletni strani poroča madridski športni časnik AS. "Pred nekaj dnevi je napovedani povratek Bundeslige zaznamoval prihod Salomona Kalouja v slačilnico Herthe, s čimer je kršil vse zdravstvene protokole. Hertha se je odločila nogometaša suspendirati do konca sezone. Javier Tebas, predsednik LaLige, je v nedeljo pred kamerami Movistarja že opozoril, da morajo ukrepe sprejeti klubi, čeprav si možnost za naknadno kazen pridržuje tudi vodstvo."

Zaenkrat še ni jasno, če bo Barcelona kaznovala brazilskega vezista, dodaja AS

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

modelx
11. 05. 2020 13.11
+6
če se ti prvi pokvari, ga moraš porivati do stadiona. pravila so pravila.
Kollerik
11. 05. 2020 13.11
+7
Prilika za madridske lopove, da prenesejo Barco naokoli s kakšno njim lastno umazano finto.. razlika je komaj dve točki... pa vendar Real spet taca ZA Barco v domačem prvenstvu... kot že mnogo let...
PartyTime
11. 05. 2020 12.58
+7
La Liga bo kaznovala Barco z odvzemom 3 točk in potem bodo končali ligo in Real bo prvak... Kot bi rekel Courtua -Pošteno-
User513426
11. 05. 2020 17.43
+2