Nogomet

Vialli dobil bitko z rakom: Zdaj mi ni več treba risati obrvi

Rim, 13. 04. 2020 07.10 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Po dolgi bitki se zdi, da je nekdanji italijanski nogometaš Gianluca Vialli le dobil najnovejši obračun z rakom trebušne slinavke. Vialli, ki je zdaj kot direktor reprezentance zaposlen pri Italijanski nogometni zvezi, je v intervjuju za La Repubblico potrdil, da so zadnji izvidi po 17 mesecih kemoterapije pokazali, da je ozdravel.

 

Vialli (na fotografiji) je že drugič dobil bitko z rakom.
Vialli (na fotografiji) je že drugič dobil bitko z rakom. FOTO: AP

Gianluca Vialli kljub temu ne želi proslavljati, je pa njegova zgodba, ki jo je delil z La Repubblico, vseeno poskrbela za dvig razpoloženja na Apeninskem polotoku in po svetu. Viallijeva domača Italija je seveda eno največjih svetovnih žarišč novega koronavirusa, nekdanji soigralec Srečka Katanca pri Sampdorii, ki je v karieri igral tudi za Cremonese, Juventus ter Chelsea, pa je v teh težkih časih bil uspešno bitko s še zahrbtnejšo boleznijo, kot je covid-19.

"Decembra sem zaključil s 17 meseci kemoterapije. To ni bil boj, ampak popotovanje, toda zadnji izvidi so pokazali, da sem ozdravel," je za La Repubblico zadovoljen dejal 55-letni Vialli, a opozoril, da s tem vsega skupaj še zdaleč ni konec.

"Vesel sem, a potihoma. Pogledati se v ogledalo in videti, kako ti rastejo lasje, to, da se ti ni več treba risati obrvi ... Lahko se bo slišalo čudno, a zaradi vsega tega imam občutek, da sem srečnež," je dodal Vialli, ki se z rakom bori že skoraj tri leta. Po remisiji leta 2017 se je bolezen vrnila, a zdi se, da mu jo je tudi tokrat uspelo premagati.
 

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

samomojemnenje
13. 04. 2020 11.20
+20
Lepa novica. Kdor tega ni doživel, ne ve kako je to vesela novica. Oče je imel raka in sem ga redno vozil na onkološko kliniko, vendar žal ni imel take sreče in je zaspal. In tam gledati različne ljudi, od mladih do starih, je res hudo. Pred vsem ko vidiš kakšnega otroka. Zato, sem vedno vesel, ko vidim, da je kdo premagal to bolezen.
Geres
13. 04. 2020 11.01
+26
Rak trebušne slinavke je eden izmed najbolj zahrbtnih rakov. Sicer obstajata dva tipa, več kot 80% predstavlja adenocarcinoma - hitro napredujoči rak, kjer je 5 letno preživetje 3%. Steve Jobs je imel drugo obliko, ki napreduje bistveno počasneje in kjer je preživetje precej višje. Sicer pa rak trebušne slinavke poznam osebno. V pičlih osmih mesecih je moja mami šla od fit aktivne ženske do diagnoze do kost in koža, groznega trpljenja in smrti. Pri tem, da je ob diagnozi izgledalo, da je rak omejen, pri operaciji čez mesec dni in pol pa so se odkrile metastaze in so jo samo zaprli. Nato je mami prejemala kemoterapijo, a ni pomagalo; na sploh pri raku trebušne slinavke kemoterapija zazdravi par %. Ampak pač probaš, ker upaš, da boš med njimi. Tega, kar smo takrat dali skozi ne privoščim nobenemu. Vialliju pa vse dobro.
gasper111
13. 04. 2020 10.55
+19
Super!!! Bravo!!! Da ti uspe premagati tako hudo bolezen. Raka trebušne slinavke namreč le malokdo preživi. Super novica tudi za vse tiste, ki se borijo s to zahrbtno boleznijo.
ehjaehja
13. 04. 2020 08.40
+74
bravo končno nekaj omembe vrednega!!!❤❤
ehjaehja
13. 04. 2020 08.54
+33
samo barcelonar mi lahko stisne minus v tej novici.bolniki...pa še točno vem kdo tistim ki so nam bližnji umrli od raka vemo kako je to huda in boleča stvar.
kojnusar
13. 04. 2020 09.11
-13
BeGood
13. 04. 2020 08.22
+40
Želim mu, da tako ostane. Če bi se v boj proti raku vlagalo toliko denarja, kot v nogomet, bi bilo takih zgodb s srečnim koncem vedno več. In morda bi ga nekoč izkoreninili. Tako pa, očitno so interesi mnogih lobijev, ki služijo na račun zdravljenja rakavih bolnikov, preveliki. Podobno se zna zgoditi s korono.
devlon
13. 04. 2020 08.09
+41
Lepa novica... ampak pri teh zadeva je en izvid dober..cez mesec je lahko spet drugacen. Na koncu zmaga narava